Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Καραμανλής: «Αν έρθει στη Νέα Δημοκρατία ο Βενιζέλος, θα φύγω εγώ»






http://www.npress.gr/parapolitika/karamanlis-erthi-sti-nea-dimokratia-o-venizelos-tha-fygo-ego/


Πληροφορίες από πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ, αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμνλής, είναι έντονα ενοχλημένος στα σενάρια που κυκλοφορούν έντονα το τελευταίο διάστημα και κάνουν λόγο για προσχώρηση Βενιζέλου στη ΝΔ.
 Ο πρώην πρωθυπουργός, διαμήνυσε στον Κυρ. Μητσοτάκη την κατηγορηματική αντίθεσή του σε μια τέτοια εξέλιξη, βάζοντας «βέτο» σε οποιαδήποτε προσέγγιση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε αναλυτικά τι γράφει το ΠΑΡΟΝ:
Μάλιστα με την ευθεία προειδοποίησή του -«αν έρθει στη Νέα Δημοκρατία ο Βενιζέλος, θα φύγω εγώ»- δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ως προς τις προθέσεις του.
Τα σενάρια που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες κι έκαναν λόγο για προσέγγιση Νέας Δημοκρατίας – Β. Βενιζέλου έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της παράταξης, ιδίως δε στην πτέρυγα των Καραμανλικών. 
Για τους τελευταίους ο κ. Βενιζέλος αποτελεί «κόκκινο πανί», καθώς τόσο ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και στη συνέχεια ως απλός βουλευτής επιχείρησε κατ’ επανάληψη να διαβάλλει και να απαξιώσει τον Κ. Καραμανλή.
Υπηρετώντας τη σημιτική άποψη, θέλησε να φορτώσει όλες τις ευθύνες για την οικονομική κρίση και τα Μνημόνια στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2004-2009. 
Ορισμένες μάλιστα φορές το έκανε με απροκάλυπτο και χυδαίο πολιτικά τρόπο, αγνοώντας σκοπίμως τα πραγματικά στοιχεία από την πορεία της οικονομίας στα προ Μνημονίων χρόνια.
Η συμπεριφορά αυτή του κ. Βενιζέλου έχει εξοργίσει κατ’ επανάληψη τον πρώην πρωθυπουργό, εξ ου και η τόσο έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο συνεργασίας του με τη Νέα Δημοκρατία.
 Πάντως, σε πρόσφατη συνάντησή τους ο κ. Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να συνεργαστεί προεκλογικά ή να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του κόμματος προβεβλημένα στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Διαψεύδοντας τα σενάρια που είχαν να κάνουν με στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μ. Χρυσοχοΐδης κ.ά.
Παρά ταύτα, στο καραμανλικό στρατόπεδο παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, κάτω από τις πιέσεις συγκεκριμένων κέντρων, ο κ. Μητσοτάκης να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να αιφνιδιάσει παραμονές των εκλογών.
Πηγή: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου