Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Σκιώδης Ν.Δ.


ε













 











 


http://www.avgi.gr/article/10811/7660827/skiodes-n-d-

Στις 11 Ιανουαρίου, αμέσως μετά την εκλογή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμευόταν στους νεοδημοκράτες που τον είχαν ψηφίσει ότι θα προχωρήσει σε ανανέωση. Ακριβώς επτά μήνες μετά, τόσο με τις επιλογές του στα πρόσωπα όσο και στο επίπεδο της πολιτικής δράσης και των θέσεων, η μόνη ανανέωση που έχει κάνει είναι ότι αναβάθμισε όλα τα ακραία στελέχη που παρέλαβε από την περίοδο Σαμαρά και ότι οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει πλέον η Ν.Δ. σε μια σειρά καίρια ζητήματα είναι πιο ακραίες από ποτέ.
Από την οικονομία έως το μεταναστευτικό και γενικά σε όλα τα θέματα που τοποθετήθηκε, η ρητορική και η ουσία των θέσεων που εξέφρασε ήταν πιο κοντά στην ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ., παρά στην αποκαλούμενη κεντροδεξιά.
Τελευταίο δείγμα γραφής αυτής της λογικής είναι η “σκιώδης κυβέρνηση” που ανακοίνωσε χθες και, όπως αποδεικνύεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί μάταια να πείσει τους ψηφοφόρους του και την κοινώνια ότι θα φέρει το “νέο” με όλο το “παλιό” δυναμικό της κυβέρνησης Σαμαρά, που τον ανέδειξε ως κορυφαίο υπουργό απολύσεων και σκληρών περικοπών παντού.
Από τις πρώτες επιλογές του έως και σήμερα, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχε επιλέξει για τον εαυτό του τον ρόλο του υπερασπιστή της διαπλοκής, των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και ισχυρών οικονομικά κοινωνικών ομάδων.
Θυμηθείτε απλά τον ανένδοτο που έκανε επί μήνες υπέρ των καναλαρχών προκειμένου να διατηρήσουν όλα τα προνόμια του προηγούμενου καθεστώτος ανομίας και μόνο όταν έμεινε μόνος του, αναγκάστηκε από τις συνθήκες να συνυπογράψει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Την ίδια ώρα, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται ως “αντισυστημικός”, θεωρώντας ότι, αν ακολουθήσει το επικοινωνιακό τρικ του Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να... ελπίζει.
Μόνο που στην πράξη αποδεικνύεται ο πιο συστημικός αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, στηρίζοντας και ζητώντας στήριξη από όλους τους συστημικούς πυλώνες τού χθες.
Όσο για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και αγωνίες, όπως συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς, δεν αφορούν κανέναν άλλον πέρα από τους ίδιους και τους παραμορφωμένους καθρέφτες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου