Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ; Και στα δικά μας Της Κρυσταλίας Πατούλη












 





«Τη νίκη στον Τραμπ έδωσαν κυρίως οι λευκοί χωρίς πτυχίο». Ας φρόντιζαν λοιπόν, οι προηγούμενοι για την Παιδεία. 
Ας φρόντιζαν να τους σπουδάσουν και να τους δώσουν δουλειά. Ας φρόντιζαν να μην τους εξαθλιώνουν. Ας φρόντιζαν γενικώς. Διότι η μεγαλύτερη βία είναι το να μην κάνουμε, αυτό που μπορούμε. Και τα προσχήματα κάποτε τελειώνουν.
Τα προσχήματα κάποτε τελειώνουν, ο φασισμός βρίσκει αργά ή γρήγορα τους ορίτζιναλ εκφραστές του, και οι δήθεν δημοκράτες πάνε στα σπίτια τους.
Ο κατακερματισμός του ευρωπαϊκού ιδεώδους σε έναν όλο και μεγαλύτερο εκφασισμό της Ευρώπης, με τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη μια να κουτουλάνε πάνω σε φράχτες και σε στρατόπεδα προσφύγων, και την ανεργία από την άλλη πάνω σε γερμανικοποιημένες διαταγές λιτότητας και ύφεσης, έκανε περίφημη δουλειά μαζί με τον πόλεμο στη Συρία.
Διαφθορά, απληστία, τζόγος, αδιαφορία - δηλαδή βία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εργασιακά, σκέτη βία, ρατσισμός, εκφοβισμός, πείνα, εξαθλίωση, δομική οικονομική και πολιτισμική κρίση, αλλά τους πειράζει ο Τραμπ, που μίλησε για το τείχος που θέλει να υψώσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό ή που καταφέρεται ενάντια στους μετανάστες.
Τους πειράζει επειδή τελικώς μάλλον εξέφρασε την… κοινή γνώμη των κυβερνώντων παγκοσμίως, αυτών που εδραίωσαν την κρίση σε όλο της το μεγαλείο, που συνεχίζουν τους πολέμους και την καταστροφή του περιβάλλοντος, όσο και το οικονομικό αδιέξοδο για το 99% του πλανήτη.
Τι τους πείραξε λοιπόν; Ένας από αυτούς είναι. Βλάκας, άρρωστος, επικίνδυνος και φασίστας. Είναι ο άξιος πλανητάρχης τους. Να τον χαίρονται. Μια χαρά θα συνεχίσει το έργο τους, εντός, εκτός και επί τα αυτά.
Και στα δικά μας.

1 σχόλιο: