Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Όταν ο Άδωνις ζητούσε κατάργηση του ΣτΕ











http://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-adonis-zitoyse-katargisi-toy-ste


Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το θράσος της Νέας Δημοκρατίας που εγκαλεί τον πρωθυπουργό για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, μόνο και μόνο επειδή πιθανολόγησε ότι δεν θα ευδοκιμήσει η προσπάθεια δικαστικής ανατροπής του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Οπως αποκαλύπτουμε σήμερα, εκείνος ο πολιτικός που έχει στραφεί με ακραίο τρόπο εναντίον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) και έφτασε στο σημείο να ζητά ακόμα και την κατάργηση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν είναι άλλος από τον Αδωνι Γεωργιάδη, τον σημερινό αντιπρόεδρο του κόμματος και δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μάλιστα, το επιχείρησε με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής.
Ηταν Ιανουάριος του 2009 και ο κ. Γεωργιάδης, ως γραμματέας τότε του ΛΑΟΣ, είχε εξαπολύσει ευθεία επίθεση στους δικαστές-μέλη του ΣτΕ, μετά την απόφασή τους να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι στο έργο «ανάπλασης» του Βοτανικού.
Μέχρι «από πού κρατά η σκούφια τους» έφτασε να πει, πρότεινε να αφαιρεθεί από το ΣτΕ η αρμοδιότητα να αποφασίζει, ενώ εισηγήθηκε ακόμα και «νομοθετική» παράκαμψη του δικαστηρίου, το οποίο κατά τον κ. Γεωργιάδη δεν θα είχε επιτρέψει ούτε την ανέγερση του Παρθενώνα.
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι στην ίδια αγόρευσή του ο σημερινός υπ. αριθ. 2 της Νέας Δημοκρατίας πρόβλεπε ότι κάποιος θα ανακάλυπτε στο μέλλον αυτά τα πρακτικά της Βουλής.

Η ομιλία Γεωργιάδη

Ιδού, λοιπόν, τι έλεγε στις 14.1.2009 από το βήμα της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης: «Σήμερα το πρωί ανοίγοντας τις τηλεοράσεις θα είδατε σίγουρα κι εσείς, όπως κι εγώ, ότι κυκλοφορεί η είδηση –εύχομαι να είναι λανθασμένη- ότι με πλειοψηφία δύο προς ένα οι σύμβουλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισαν να αναστείλουν την εκτέλεση των έργων στον Ελαιώνα ακολουθώντας τις επιταγές του κ. Τσίπρα και του κ. Αλαβάνου και του ΣΥΡΙΖΑ και μπλοκάρεται το έργο αναπλάσεως του Ελαιώνα, της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού κ.λπ.
»Ο Βίσμαρκ, συνάδελφε Μάκη Βορίδη, είχε πει: “Καθηγηταί τρεις, εχάθη η πατρίς”. Εις την Ελλάδα να το αλλάξουμε: “Δικασταί τρεις, εχάθη η πατρίς”!
»Κάποτε θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά ποιος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει σ’ αυτήν τη χώρα. Ερχεται δηλαδή το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος της χώρας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, κάνει ένα νόμο, τον νόμο τον προτείνει ο Δήμος Αθηναίων με τη σύμπτωση απόψεων των δύο μεγάλων κομμάτων, δηλαδή έχει ασχοληθεί γι’ αυτόν τον νόμο το 90% του ελληνικού λαού σε επίπεδο επικράτειας και σε επίπεδο τόπου. Φτιάχνουν ένα νόμο με τους περιβαλλοντολόγους.
»Φυσικά δεν είναι το 90% των Ελλήνων άνθρωποι που θέλουν να ζουν τα παιδιά τους σε άσχημο περιβάλλον και μιλάμε για τη διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα, δηλαδή της πιο άσχημης και βρόμικης περιοχής της Ελλάδος. Οποιος δεν έχει πάει δεν μπορεί να καταλάβει. Νομίζεις ότι είσαι στη Βομβάη στην Ινδία.
»Ερχονται δύο δικαστές και τι λένε; “Δεν με ενδιαφέρει τι λέει το 90% του ελληνικού λαού, δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι περιβαλλοντολόγοι των δύο κομμάτων, του δήμου, όλων, εγώ έχω καλύτερη γνώμη και μπλοκάρω το έργο”, το ίδιο που είπατε και προηγουμένως για τις ενστάσεις, για τις αποζημιώσεις κ.λπ.
»Νομίζω λοιπόν ότι αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό που εγώ γενικά έχω πει και που δυστυχώς έχει φτάσει να διαβρώσει ακόμα και τους χώρους της ελληνικής Δικαιοσύνης, αυτήν την ιδεολογική “τύφλωση” της Αριστεράς όπου οποτεδήποτε πάει να γίνει οποιαδήποτε κίνηση με σκοπό το κέρδος πρέπει να αναστέλλεται διότι το κέρδος -λέει- είναι κακό πράγμα και όποιος επιχειρηματίας προχωρά σε οποιαδήποτε κίνηση με σκοπό το κέρδος πρέπει να τον δείρουμε, να τον εξορίζουμε, να τον σκοτώνουμε και δεν ξέρω τι άλλο, αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα, όλα τα έργα που συζητάμε στη Βουλή είναι άνευ αντικειμένου.

«Βραχνάς της Δημοκρατίας»

»Εγώ θα σας θέσω τη μία ένσταση. Πριν μας φέρετε αυτόν το νόμο ρωτήσατε αυτούς τους δύο δικαστές; Πολύ φοβούμαι ότι και αυτό θα σταματήσει. Πάρτε, λοιπόν, μια σοβαρή πρωτοβουλία για να δούμε στο Κοινοβούλιο ποιος κυβερνά την Ελλάδα, η Βουλή, δηλαδή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, ή οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας που δεν ξέρω ποιος τους έχει διορίσει και ποιοι είναι και από πού κρατά η σκούφια τους;
»Κλείνω με το Συμβούλιο της Επικρατείας που νομίζω ότι είναι το μεγάλο θέμα. Εχει καταντήσει να είναι βραχνάς στην πρόοδο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διάβασα ένα ωραίο άρθρο στην εφημερίδα “Ημερησία” πριν από δύο εβδομάδες όπου ανέφερε την ιστορία τού πώς φτιάχτηκε ο Παρθενώνας και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
»Εάν υπήρχε Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αρχαία Ελλάδα και αν υπήρχαν δικαστές σαν τους σημερινούς, η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε για να τη βλέπουμε και να τη θαυμάζουμε, θα την είχαν σταματήσει και αυτήν.
»Πρέπει κάποιος να αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία να εξηγήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι κυβερνά ο ελληνικός λαός αυτήν τη χώρα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί όλοι να είμαστε υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κατά και το Συμβούλιο της Επικρατείας να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι δεν πάει καλά εδώ!».
Αν θέλει λοιπόν να αναζητήσει ποιος παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης, αρκεί να απευθυνθεί σε εκείνον που ο ίδιος έχει επιλέξει ως υπαρχηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου