Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Ψυχάρης εναντίον όλων για το Mega




















Νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία έγινε μια μεγάλη συντονισμένη συνωμοσία

Επισήμως το Mega άγνωστο με ποιού εντολές συνεχίζει να υποστηρίζει με  τα τρέιλερ και τα σχόλια στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, το μόνο live πρόγραμμα που υπάρχει πλέον στο κανάλι, την εκδοχή ότι το κανάλι το κλείνει κάποια αόρατη συνωμοσία κατά βάση η κυβερνητική. 

Η πλευρά Μπόμπολα ανέφερε στη Βουλή ότι το κανάλι το κλείνουν μόνοι τους οι μέτοχοι σημειώνοντας ότι η οικογένεια ήθελε να συμμετάσχει στο ποσοστό που της ανήκει, αλλά οι άλλοι δεν ακολουθούσαν. 

Η πλευρά Βαρδινογιάννη λέει ακριβώς το ίδιο. 
Οτι δηλαδή ήταν πρόθυμη να βάλει στην περίφημη ΑΜΚ που δεν έγινε ποτέ τα ποσά που αντιστοιχούσαν στο ποσοστό της, αλλά δεν έβαζαν οι άλλοι. 

Η πλευρά Ψυχάρη επισήμως στα έντυπα του ΔΟΛ επί μήνες κατηγορούσε μόνο την κυβέρνηση για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο κανάλι και τηρούσε σιγή ιχθύος για το τι έκαναν ή δεν έκαναν οι άλλοι μέτοχοι.

 Ολα αυτά μέχρι πριν λίγα 24ωρα όταν ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσισε να πει την άποψη του. 
Οταν η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέβηκε στο διαγωνισμό με δύο εταιρείες ο Σταύρος Ψυχάρης άρχισε να λέει σε συνεργάτες του αλλά και σε γνωστούς και φίλους του ότι εκείνη που οδήγησε σε αδιέξοδο την κατάσταση στο Mega ήταν η πλευρά Βαρδινογιάννη. 

Σύμφωνα με τον Ψυχάρη εκείνος και η πλευρά Μπόμπολα ήταν διατεθειμένοι να βάλουν στην ΑΜΚ τα ποσά που τους αναλογούσαν, αλλά η πλευρά Βαρδινογιάννη αρνούνταν να συμμετάσχει και εκείνοι δεν μπορούσαν επειδή είχαν φτάσει στο ταβάνι του μπάτζετ τους και δεν μπορούσαν να  καλύψουν και το ποσοστό Βαρδινογιάννη. 

Η θεωρία του Ψυχάρη ήταν ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη μπλοκάρισε την κατάσταση στο Mega ώστε να βγει από τη μέση το κανάλι και οι άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι και να μείνει εκείνος μόνος του με τηλεοπτικό βήμα.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού ο ΔΟΛ με σειρά δημοσιευμάτων σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ σχημάτισε ένα νέο αφήγημα σύμφωνα με το οποίο στο κάδρο των ευθυνών μπήκε και η πλευρά Μπόμπολα. 

Σύμφωνα με το αφήγημα αυτό, το Mega έκλεισε με κοινή απόφαση Βαρδινογιάννη - Μπόμπολα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
 Σύμφωνα με το αφήγημα αυτό ο Μπόμπολας έκανε deal με την κυβέρνηση για να κανονίσει άλλες δουλειές του με αντίτιμο να κλείσει το Mega, ενώ ο Βαρδινογιάννης αποφάσισε να κλείσει το κανάλι πιστεύοντας ότι θα πάρει σίγουρα άδεια έχοντας λάβει και σχετικές διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση η οποία στη συνέχεια τον κορόιδεψε και έτσι τελικά τα έχασε όλα.

Σήμερα το μεσημέρι το vima.gr προτάσσει μια νέα θεωρία σύμφωνα με την οποία έγινε μια μεγάλη συντονισμένη συνωμοσία στην οποία εκτός από τον Βαρδινογιάννη και τον Μπόμπολα συμμετείχε η κυβέρνηση και οι τράπεζες με στόχο όχι να κλείσει το Mega αλλά να το πάρει στα χέρια του κάποιος νέος καναλάρχης, προφανώς ο φιλικότερος προς την κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τη νέα θεωρία του ΔΟΛ οι πιστώτριες τράπεζες του Mega έχουν ξεκινήσει διεργασίες για να υπάρξει λύση τύπου Μαρινόπουλου. 
Στην ανάρτηση υποστηρίζεται ότι οι μέτοχοι δέχονται πιέσεις από τις τράπεζες για να υποβάλλουν αίτημα υποβολής στο άρθρο 99 και σύμφωνα με τον ΔΟΛ αν οι μέτοχοι συμφωνήσουν θα ανοίξει η πόρτα ώστε οι τράπεζες να έρθουν σε συμφωνία με κάποιο νέο επενδυτή για να του πουλήσουν σε τιμή ευκαιρίας και με διευκολύνσεις (κούρεμα δανείων κλπ) το κανάλι.

 Στην παρούσα φάση οι μόνοι ενδιαφερόμενοι για μια τέτοια συμφωνία θα μπορούσαν να είναι μόνο ο Β.Μαρινάκης και ο Καλογρίτσας που έχουν πάρει άδεια, αλλά δεν έχουν κανάλι. 

Ετσι ο Σταύρος Ψυχάρης προτάσσει πλέον την άποψη ότι για την κατάσταση στο Mega φταίνε κυριολεκτικά όλοι (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, κυβέρνηση, τράπεζες, νέοι καναλάρχες) εκτός από τον ίδιο.

1 σχόλιο:

  1. Ο Γιάννης Λοβέρδος είχε γράψει ιστορία, όταν τον πληρώναμε στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ να διαβάζει εφημερίδες: Πάντα μα πάντα έλεγε διάφορα υποτιμητικά για την espreso,αλλά πάντα ήταν η μοναδική εφημερίδα που άνοιγε να διαβάσει, υποτίθεται για να κοροϊδέψει το άρθρο, αλλά ήταν φανερό πως γούσταρε να μάθει τι και με ποια έκανε ο κάθε εγχώριος "star"

    ΑπάντησηΔιαγραφή