Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Μήπως είστε ήδη μπαταχτσής, κ. Ψυχάρη;


 


 


  

 

«Μπόμπολας, Ψυχάρης, Μπακατσέλος, αυτή η κοροϊδία πρέπει να λάβει τέλος». 
Τον Οκτώβριο θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από τότε που πρωτακούστηκε το σύνθημα αυτό στη Θεσσαλονίκη από τους 108 πρώην εργαζομένους του πτωχευμένου «Αγγελιοφόρου», το οποίο αποτυπώνει τη μετοχική σύνθεση της εταιρίας – καθένας τους κατέχει το 33,33% και κατά συνέπεια ανάλογο μερίδιο και στις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα και αποζημιώσεις ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.
ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ
Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά η σχέση του «Αγγελιοφόρου» με τον ΔΟΛ έχει και ένα συναισθηματικό υπόβαθρο: ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν αυτός που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την έκδοσή του το Σεπτέμβριο του 1996 και στη συνέχεια προστέθηκαν οι άλλοι δύο επιφανείς μέτοχοι.

 Η εφημερίδα είχε μια καλή πορεία, μέχρι που ήρθε η ώρα να το ζήσει το έργο της κατηφόρας των ΜΜΕ σε όλο του το μεγαλείο: 
ατομικές συμβάσεις,
εκ περιτροπής εργασία, 
μειώσεις μισθών, 
απολύσεις,
 εθελούσιες, 
γκρίνια και διχόνοια,
 ψεύτικες υποσχέσεις που εναλλάσσονταν με απειλές, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να καταρρεύσει ηθικά και οικονομικά το σύνολο των, ελάχιστων στο τέλος, εργαζομένων.

Κι έπειτα απ’ όλα αυτά έρχεται η επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη προς τους εργαζόμενους του ΔΟΛ, όπου αναφέρει:
 «Ο ΔΟΛ έχει μια ιστορία όχι μόνο πολιτική αλλά και επιχειρηματική. 
Ως και τα τελευταία χρόνια ο ΔΟΛ ήταν η μόνη δημοσιογραφική επιχείρηση στην Ελλάδα που πλήρωνε προκαταβολικά τους μισθούς. 
Δεν θα γίνουμε τώρα μπαταχτσήδες. 
Αν το καράβι πέσει σε ξέρες, στα αμπάρια του θα υπάρχουν όσα χρειάζονται για να τελειώσει μια συνεργασία κλπ. 
Οπωσδήποτε ελπίζουμε ότι θα έχουμε λύσει το πρόβλημα μέχρι τις 15 Οκτωβρίου».

Εύκολο είναι να καταλάβει κανείς πώς ηχεί στ’ αφτιά των 108 πρώην εργαζομένων του «Αγγελιοφόρου» εκείνο το «δεν ΘΑ γίνουμε μπαταχτσήδες», μετά από όσα προαναφέρθηκαν, αλλά και πόσο σημαντικό θα ήταν αν εισέπρατταν το ένα τρίτο από αυτά που τους οφείλονται. 

Οσο για τη γλαφυρή περιγραφή της κατρακύλας, με το καράβι και τις ξέρες, οι εργαζόμενοι του «Α» άκουσαν πιο πεζά λόγια από τον Αλέξανδρο Μπακατσέλο
 -«μην ανησυχείτε, το κονδύλι για τις αποζημιώσεις σας υπάρχει»- 
αλλά και πάλι όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, λεφτά δεν υπήρχαν. 

Ας κρατούν, λοιπόν, μικρό καλάθι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, γιατί κι άλλοι «έβαλαν πλάτη», αλλά εξαπατήθηκαν με το χειρότερο τρόπο.

Τώρα, για εκείνο το «ΘΑ», μάλλον του διέφυγε του επιφανούς επιχειρηματία των ΜΜΕ ότι έχει σχέση και με κάποια εταιρία της Βόρειας Ελλάδας.
 Μήπως χρωστάτε, κ. Ψυχάρη -εκτός από μια επιστολή- και κάτι χρήματα στους πρώην εργαζομένους του «Αγγελιοφόρου»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου