Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Το καρότο και το μαστίγιο
































 Από τα θαλασσοδάνεια και τις λίστες της φοροδιαφυγής έως τις τηλεοπτικές άδειες, η σημερινή ηγεσία τής Ν.Δ. ανακάλυψε όλα τα είδη του πολιτικού “ακτιβισμού” και όλα τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα της μίας ημέρας προκειμένου να κερδίσει έναν πόλεμο που είναι τόσο πρόδηλα κατά των πολιτών.

Από το σκληρό μετεμφυλιακό κόμμα των “νικητών”, που αντιμετώπισε με ρεβανσισμό και διώξεις τους αντιπάλους, έως τη Mεταπολίτευση, που επεφύλασσε για τον εαυτό της τον ρόλο μιας σύγχρονης Κεντροδεξιάς παράταξης της αστικής τάξης, το κόμμα της Δεξιάς στη χώρα μας έχει αλλάξει πολλά προσωπεία και πρακτικές.
Η θητεία όμως του Κυρ. Μητσοτάκη, αν και διανύει μόλις δέκα μήνες, αναμένεται να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στη Ν.Δ., αφού σε τόσο μικρό διάστημα κατάφερε να συνδέσει την πολιτική του τύχη και την τύχη του κόμματός του με τα προνόμια μιας χούφτας ανθρώπων της διαπλοκής, πολεμώντας με τόση σφοδρότητα και χωρίς κανένα ενδοιασμό για να μη χάσουν τα κεκτημένα τους.
Από τα θαλασσοδάνεια και τις λίστες της φοροδιαφυγής έως τις τηλεοπτικές άδειες, η σημερινή ηγεσία τής Ν.Δ. ανακάλυψε όλα τα είδη του πολιτικού “ακτιβισμού” και όλα τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα της μίας ημέρας προκειμένου να κερδίσει έναν πόλεμο που είναι τόσο πρόδηλα κατά των πολιτών.
Στον τελικό γύρο του πολέμου υπέρ της διαπλοκής, όμως, η Ν.Δ. προχώρησε πέρα από αυτό που θα χαρακτηρίζαμε κανονικότητα στην πολιτική ζωή του τόπου.
Στην απέλπιδα προσπάθειά της να υποστηρίξει το παλιό καθεστώς, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο μόλις λίγες ημέρες πριν από την οριστική τοποθέτηση του ΣτΕ στο θέμα της αδειδότησης.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα, την ώρα που ο Γ. Αλαφούζος και ο Β. Μαρινάκης έσπευδαν να πληρώσουν το τίμημα της πρώτης δόσης για τις άδειες, δήλωνε με ωμό τρόπο, και κοιτάζοντας προφανώς προς την πλευρά της Δικαιοσύνης, ότι “ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες κατέπεσε”!
Ποτέ όμως η Ν.Δ. δεν έχει παλέψει με αυτόν, τον τρόπο για οποιαδήποτε άλλη πολιτική ή νομοσχέδιο που είχε απολύσεις και περικοπές δικαιωμάτων εργαζομένων, μικροεπαγγελματιών ή άλλων αδύναμων ομάδων τής κοινωνίας. 
Η σημερινή ηγεσία τής Ν.Δ. φωνάζει και μάχεται ανάλογα με την ισχύ της κάθε κοινωνικής ομάδας: Για τους έχοντες ρίχνεται στη μάχη, για τους αδύναμους είναι σιωπηρή.
Όπως, για παράδειγμα, χθες, που το ΔΝΤ δημοσιοποίησε για άλλη μια φορά τις πιέσεις του για επιπλέον περικοπές στις συντάξεις.
 Είδατε καμία αναφορά της Ν.Δ.; 
Όχι, γιατί εξαντλεί όλα τα πολιτικά όπλα που έχει προκειμένου να στηρίξει τα διαπλεκόμενα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων. Για το ΔΝΤ, άλλωστε, τι να πει, αφού έχει την ίδια πολιτική. Το καρότο στους λίγους και στη διαπλοκή και το μαστίγιο στην κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. γιατι ρε ο Μπακογιάννης αυτό το ορφανό να μην πάρει μία βοήθεια??? τι ειναι 650.000 ευρώ?
    τι θέλει να κάνει?? να ανακαινήση το σπίτι στο χωριό του πατεράκου του
    οχι γι αυτόν αλλα γιά την μαυροφορεμένη μανούλα του Ντόρα...
    ΚΟΥΒΕΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή