Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Του αγνώστου φιλελέ



 


 
 



Πρέπει να είσαι στόκος για κουφώματα (ή απλά ακραία νεοφιλελεύθερος) όταν -για να υποστηρίξεις την αναγκαιότητα διδάκτρων στη δημόσια παιδεία- επιχειρηματολογείς πως «οι φοιτητές στην Αμερική παίρνουν δάνεια για να τελειώσουν τις σπουδές τους»… αναφέροντάς το μάλιστα ως παράδειγμα προς μίμηση και για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα! Στις ΗΠΑ λοιπόν, το χρέος από τα φοιτητικά δάνεια έχει ξεπεράσει τα 1,2 τρις, δολάρια και αναμένεται να είναι η επόμενη φούσκα που θα σκάσει στην αμερικανική οικονομία.
*** O Κυριάκος πάντως θα φέρει επενδύσεις, είναι αισιόδοξος άνθρωπος… βλέπει το ποτήρι μιζογεμάτο
*** Είναι τέτοιας έντασης το πάθος του Ανδρέα Λοβέρδου με τους καναλάρχες και τηδιαπλοκή που αρχίζω να πιστεύω ότι δεν είναι προικοθήρας… πρέπει να την αγαπάει πραγματικά!
*** Πάντως δεν είναι να τους λυπάσαι τους καναλάρχες που δεν πήραν άδεια. Μπορεί να έχασαν κανάλι, αλλά έχουν αγοράσει κοψοχρονιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ… με τα χρέη τους βέβαια, αλλά δε βαριέσαι…
*** Μπογδάνος, Τατσόπουλος, Χειμωνάς, Τζήμερος, Άδωνης, Κούλης, Σταύρος, Πορτοσάλτε, Πρετεντέρης…Iskar Azif! Ονόματα που αντί να ταυτοποιούν ανθρώπους, έχουν γίνει επιθετικοί προσδιορισμοί και ιδιότητες.
*** Αρχιλαμόγιο είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον Σπίρτζη…! Ο Άδωνις, τον Σπίρτζη! Πάλι καλά που δεν τον είπε και ακροδεξιό, τηλε-υστερικό μαϊντανό!
*** Οι αριστεροί κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ ότι εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές… και πολύ καλά κάνουν! Οι νεοφιλελεύθεροι γιατί τον κατηγορούν; Που δεν θυσιάζει κάθε Κυριακή έναν δημόσιο υπάλληλο και ένα συνταξιούχο για να καλμάρει το αόρατο χέρι της αγοράς;
*** To ξεκαρδιστικό με τους φιλελέδες είναι ότι πιστεύουν πως οι διαφορές μας είναι απλά πολιτικές… ενώ είναι χαοτικές και υπαρξιακά θεμελιώδεις!
*** Οι φούσκες των αγορών δε σκάνε επειδή οι λαοί του Νότου είναι τεμπέληδες, όπως πιθανώς να γράψει η BILD όταν καταρρεύσει η Deutsche Bank. Ούτε επειδή οι Γερμανοί δεν είναι αποδοτικοί. Ούτε καν επειδή οι μεγάλες εταιρείες είναι εχθρικές προς τον άνθρωπο. Οι φούσκες των αγορών σκάνε γιατί υπάρχουν μικροαστοί και «νοικοκυραίοι» που πιστεύουν πως τα συμφέροντα τους είναι ίδια με αυτά των πολυεθνικών και των ολιγαρχών… του 1%!
*** Για να είμαστε ειλικρινείς πάντως, αν είχαμε αποδεχθεί το mail Χαρδούβελη, δε θα κατέρρεε η μετοχή της Deutsche Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου