Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Επειδή μέρα που είναι υπάρχει επίθεση από τα φασιστάκια, που σκυλεύουν τους νεκρούς της Marfin, δύο πράγματα να θυμίσω μόνο-ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ 1. Το κείμενο-μαρτυρία του μπλοκ στο οποίο ήμουνα στη Σταδίου και τον τρόπο με τον οποίο εμείς οι ίδιοι ανοίξαμε δρόμο για ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ (χωρίς καν να ξέρουμε ότι καίγονταν άνθρωποι μέσα στο κτίριο) -και αντ' αυτού προσπάθησε να περάσει η αστυνομία!- και το τι έκαναν και οι υπόλοιποι διαδηλωτές. (παρατίθεται παρακάτω)
2. Την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση, που επέβαλλε ποινές σε αυτούς που φρόντισαν οι εργαζόμενοι να δουλεύουν κλειδωμένοι και να μην υπάρχει πόρτα διαφυγής, κάτι που είναι από μόνο του έγκλημα για κάθε εργασιακό χώρο. (Ειδικότερα το δικαστήριο επέβαλε φυλάκιση 10 ετών με αναστολή στον διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας Κ. Βασιλακόπουλο καθώς και στον υπεύθυνο πυρασφάλειας Ε. Βελονάκη. Στην κατηγορουμένη Ά. Βακαλοπούλου, διευθύντρια υποκαταστήματος, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα χωρίς να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό). Ο ηθικός αυτουργός βέβαια λέγεται Βγενόπουλος, για τους φυσικούς αυτουργούς ποτέ δεν θα μάθουμε, καθώς φαίνεται, αλλά κομμάτι του κινήματος δεν ήτα και δεν είναι.
Όποιος-α τολμάει να μιλάει για εμπλοκή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε εμπρησμούς και δολοφονίες απλώς α\είναι συνειδητά ή ασυνείδητα φασίστας και ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ" που διαδίδει η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής, που είναι πραγματικά δολοφόνοι, σε λίγο και με τη βούλα του δικαστηρίου.
----
Η επιστολή στις 5/5/2010:
Εμείς, οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού που βρεθήκαμε σήμερα στο δρόμο σε μια πρωτοφανούς μαζικότητας παλλαϊκή διαδήλωση ενάντια στα «μέτρα» της κυβέρνησης, ακούσαμε με έκπληξη και αποτροπιασμό στα δελτία των 8 ένα σωρό ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τον τραγικό θάνατο που βρήκαν 3 εργαζόμενοι μέσα στο κτίριο της Marfin Bank στην οδό Σταδίου. Ούτε λίγο ούτε πολύ προσπάθησαν να μας πείσουν ότι οι διαδηλωτές δεν άφησαν τα οχήματα της πυροσβεστικής να φτάσουν έγκαιρα στο σημείο. Επειδή το μπλοκ των εργαζόμενων του Υπουργείου Πολιτισμού, ανάμεσα σε άλλα μπλοκ εργαζομένων, βρέθηκε στην οδό Σταδίου, ακριβώς πριν το σημείο της πυρκαγιάς, θα αναφέρουμε τα πραγματικά περιστατικά των οποίων ήμασταν αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες. 
Συγκεκριμένα, στις 2:10 μ.μ., ενώ από το κτίριο της τράπεζας Marfin έβγαιναν πυκνοί καπνοί για περίπου 15 λεπτά, και ενώ το μπλοκ μας διαδήλωνε στην οδό Σταδίου, είδαμε δύο πυροσβεστικά οχήματα να φτάνουν στην οδό Πεσματζόγλου και να σταματούν στην γωνία. Αμέσως, οι διαδηλωτές από όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν από την Πεσματζόγλου ως τη Σταδίου 23 άνοιξαν τον δρόμο για να μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να περάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όχι μόνο τα πυροσβεστικά οχήματα δεν «απειλήθηκαν» ή «παρεμποδίστηκαν» από τους διαδηλωτές, όπως ψευδώς αναφέρθηκε στα ΜΜΕ, αλλά επιπλέον πολλοί από τους διαδηλωτές προσπαθούσαν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Με έκπληξή μας είδαμε, αντί για τα πυροσβεστικά οχήματα, να εμφανίζονται ξαφνικά μηχανοκίνητες αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίες επιχείρησαν να περάσουν μέσα στην πορεία από τον χώρο τον οποίο είχαμε ανοίξει για την Πυροσβεστική. Προσπάθησαν δηλαδή να εκμεταλλευτούν την τραγική κατάσταση για να επιτεθούν στην πορεία! 
Η επιχείρηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ανακόπηκε από εμάς και άλλους διαδηλωτές, που μπήκαμε μπροστά, διαμαρτυρηθήκαμε και διώξαμε την ομάδα ΔΕΛΤΑ προκειμένου να περάσει η Πυροσβεστική. Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια, όπως επίσης και ότι όταν περάσαμε μπροστά από το κτίριο της Τράπεζας MARFIN διαπιστώσαμε ότι δύο διμοιρίες ήταν παραταγμένες έξω από το κτίριο και οι διαδηλωτές άρχισαν να τους φωνάζουν γιατί κάθονταν άπρακτοι και δεν έκαναν απολύτως τίποτε για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους της Marfin που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τα μπαλκόνια! 
Προφανώς καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον ή τους ανεγκέφαλους που προέβησαν σε δολοφονική ενέργεια πετώντας μολότοφ μέσα σε χώρο εργασίας –προβοκάτορες ή όχι, δεν είχαν καμία σχέση ούτε με τους διαδηλωτές ούτε με τα αιτήματα και τις πρακτικές των απεργών. Όμως, σχετικά με την τραγική κατάληξη, υπάρχουν επιπλέον μια σειρά από ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση και η ιδιοκτησία της MARFIN, όπως: 
· Γιατί οι εργαζόμενοι αυτοί δούλευαν σε ένα κτίριο με την πόρτα κλειδωμένη (την οποία προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να ανοίξουν οι διαδηλωτές για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους). 
· Το κτίριο δεν διέθετε ούτε σύστημα πυρόσβεσης, ως όφειλε με βάση τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, ούτε διέξοδο κινδύνου; Εν έτει 2010 σε τι συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι της Marfin bank και ποιος επιβλέπει την υγιεινή και την ασφάλειά τους; 
· Γιατί η Πυροσβεστική άργησε να φτάσει στο σημείο, αφού εμείς οι διαδηλωτές κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε την απρόσκοπτη πρόσβασή της; 
· Ποιος ήταν ο ρόλος της αστυνομίας στο περιστατικό; 
Η κυβέρνηση, που έχει τα χέρια της λερωμένα με αίμα, ας απαντήσει αυτά τα ερωτήματα, αντί να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το θάνατο τριών εργαζόμενων για να «νομιμοποιήσει» τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην φτώχεια και τον αποκλεισμό εκατομμύρια εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Εργαζόμενοι-ες ΥΠΠΟΤ 5/5/20101 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΟΧΗ!ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ! ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΟΙ (ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ), ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΥΦΛΗ ΛΥΣΣΑ, ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή