Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Ο "ανένδοτος" λαϊκιστής








Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρέσκεται στο να παρουσιάζει τον εαυτό του ως μεταρρυθμιστή και δεν χάνει την ευκαιρία να το θυμίζει κατηγορώντας πάντα τους αντιπάλους ως λαϊκιστές. 
Το έκανε και πρόσφατα μιλώντας σε γαλλικό κανάλι.
Όμως από την εκλογή του έως σήμερα οι μόνες μεταρρυθμίσεις που έχει να παρουσιάσει είναι οι "μεταρρυθμίσεις" που έκανε πράξη ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά και φυσικά τις αποδοκίμασαν οι πολίτες με την ψήφο τους.
Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για το ασφαλιστικό, απολύσεις στο δημόσιο, τσεκούρι στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που δεν απολύθηκαν, κλείσιμο νοσοκομείων, ρολά σε οποιαδήποτε μορφή πρόνοιας.
Το μόνο διαφορετικό από τότε που εκλέχθηκε ήταν ότι κατέβηκε στο πεζοδρόμιο. Όχι για να στηρίξει τα αιτήματα των διαδηλωτών κατά του ασφαλιστικού. Απλώς για να χαϊδέψει τα αυτιά αγροτών, επαγγελματιών και δικηγόρων που διαδήλωναν κατά της κυβέρνησης. Για να κάνει ζημιά στην κυβέρνηση, όπως θεωρούσε.
Το πρώτο πράγμα που είχε υποσχεθεί αμέσως μετά την εκλογή του ήταν να δημοσιοποιήσει την αναλυτική πρόταση της Ν.Δ. στο ασφαλιστικό θέλοντας να δείξει ότι υπάρχει εναλλακτική. Όμως αυτό πολύ γρήγορα είδε ότι δεν μπορούσε να το κάνει, και δεν το έκανε ποτέ.
Από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μοναδικό στόχο να φτάσει στο Μαξίμου με κάθε τρόπο, ξεπέρασε και τον χειρότερο εαυτό του.
Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Αντώνη Σαμαρά κήρυξε ανένδοτο κατά οποιουδήποτε νόμου φέρνει η κυβέρνηση και έφθασε στο σημείο να μιλάει για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας επικροτούμενος από τα γνωστά συστημικά media που τον πατρονάρουν και συχνά πυκνά του υποδεικνύουν ποια στάση πρέπει να κρατήσει.
Ξεπερνώντας κάθε έννοια λογικής "ξεχνάει" την πραγματικότητα την οποία ο ίδιος και οι συνοδοιπόροι του στα δύο μεγάλα κόμματα επέβαλαν σε αυτήν τη χώρα.
Χέρι - χέρι τα δύο μεγάλα κόμματα με την καταστροφική πολιτική τους οδηγούσαν τη χώρα στα Μνημόνια και το μόνο για το οποίο μεριμνούσαν ήταν πώς θα εξυπηρετήσουν και θα εξυπηρετηθούν από τη διαπλοκή. 
Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και τα χρόνια των Μνημονίων οι συγκεκριμένοι πολιτικοί το μόνο που έκαναν ήταν να παίρνουν από τους πολίτες και να χαρτζιλικώνουν τη διαπλοκή με τα θαλασσοδάνεια.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα σε λίγους μήνες, απέδειξε ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκφραστής αυτού του συστήματος που επιδιώκει με κάθε τρόπο να γλιτώσει από τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχει και να παλινορθωθεί.
Η μοναδική "μεταρρύθμιση" που θέλουν είναι να φύγει η κυβέρνηση.


1 σχόλιο:

  1. Για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να επιβαρυνθούν όσοι ψήφισαν «ναι» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, που είχε ως σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη», κάνει λόγο ο Γιώργος Κυρίτσης Ο Βούτσης παραδέχεται ότι ψήφισε στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά δήλωση της Βαγενά "δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε" ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή