Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Ο Άδωνις και ο Ροζ Δράκος- 07 Ιουλίου 2010


























 








Για όσους δεν τον ξέρουν, ο Ούρφουρσλααγκ είναι ένας video blogger που καταθέτει τις απόψεις του μιλώντας στην κάμερα φορώντας μία μάσκα ενός ροζ δράκου. Τον «γνώρισα» πριν από λίγα χρόνια, μέσω του παρακάτω video:
Όπως είναι προφανές, τοποθετήσεις όπως η παραπάνω αποτελούν κόκκινο πανί για τους διάφορους φασίστες που περνάνε τις ώρες τους στο YouTube, εντοπίζοντας και προσπαθώντας να λογοκρίνουν κάθε «ανθελληνικό» video. Και αυτοί είναι πολλοί, και οργανωμένοι. Καταχράζονται τη δυνατότητα που δίνει το YouTube σε όλους τους χρήστες του να κάνουν «flag» οποιοδήποτε video θεωρούν ότι παραβιάζει κάποιον από τους όρους του (π.χ. θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, μισαλλοδοξίας κτλ), και έχουν καταφέρει κατά καιρούς να «ρίξουν» τα videos διαφόρων video bloggers, του Ούρφουρσλααγκ συμπεριλαμβανομένου.
Ο Ουρφ κατά καιρούς ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική στον ναζιστή Κώστα Πλεύρη, κάτι που τον έχει κάνει ιδιαίτερα μισητό στους χρυσαυγίτες χρήστες του YouTube, αλλά και στην ομάδα διαδικτυακής προπαγάνδας του ΛΑ.Ο.Σ., κόμματος του υιού Θάνου Πλεύρη. Όλοι αυτοί έχουν προσπαθήσει πολλές φορές να αποκαλύψουν την ταυτότητα του αθυρόστομου δράκου, με σκοπό να τον βρουν και να του εξηγήσουν πόσο άδικο έχει -με τον τρόπο που όλοι οι φασίστες προτιμούν.

Μάλιστα, σε κάποιο σημείο ήταν σίγουροι ότι τον είχαν εντοπίσει: η φωνή του έμοιαζε με αυτή ενός δημοσιογράφου, και ολόκληρο το φασιστολόι του διαδικτύου εκστασιάστηκε, νομίζοντας ότι επιτέλους εντόπισε το θανάσιμο εχθρό. Χαρακτηριστική η ανάρτηση στο forum της νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ., σχετικά με το θέμα:«ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ... ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΡΑΓΩΓΗΣ... ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΟΡΡΟΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΔΗΜΗΤΡΑΣ,ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ,ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ... ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΧΑΣΙΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΤΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ...».
Το θέμα αρχικά ήταν αστείο, αλλά όταν άρχισε να οργανώνεται προσπάθεια να εντοπιστεί η διεύθυνση του δημοσιογράφου και εμφανίστηκαν οι πρώτες απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, τα πράγματα έγιναν επικίνδυνα. Ευτυχώς τελικά οι «πατριώτες» κατάλαβαν ότι είχαν στοχοποιήσει λάθος άνθρωπο, και τα χειρότερα αποφεύχθησαν.
Πριν όμως προλάβει να καταλαγιάσει η απογοήτευση των φασιστών, στο YouTube έκανε την εμφάνισή του το παρακάτω video:
Στο video αυτό, παρουσιάζεται ένα παιδικό παραμύθι με πρωταγωνιστή τον ροζ δράκο Φούρφουρσλαδ, τη φωνή του οποίου κάνει κάποιος Αβραάμ Κάμχης. Οι ομοιότητες ήταν πολύ έντονες για να είναι συμπτωματικές, κι έτσι οι φωστήρες του Έθνους αποφάνθηκαν: ο Ούρφ ονομάζεται Αβραάμ Κάμχης, είναι Εβραίος και μάλιστα συγγενής του ιδρυτή του ΚΚΕ! Το γεγονός της αποκάλυψης ήταν τόσο σημαντικό, που προκάλεσε τον ενθουσιασμό μέχρι και του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν το πληροφορήθηκε μέσω σχολίου στην ιστοσελίδα του:
Για άλλη μία φορά οι διαδικτυακοί φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ. και της Χρυσής Αυγής ξέσπασαν σε ένα αντισημιτικό παραλήρημα, καθώς το γεγονός της (βέβαιης, πλέον) αποκάλυψης της ταυτότητας του Ούρφουρσλααγκ μεταδιδόταν και αναρτιόταν σε όλο και περισσότερα εθνοπατριωτικά blogs. Και εκεί, επάνω στο καλύτερο, ο μυστηριώδης χρήστης που είχε ανεβάσει το πρώτο video, ανάρτησε και τη συνέχεια, με περισσότερες αποκαλύψεις:
...ουδέν σχόλιον!

Μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίαση της φάρσας από τον ίδιο τον Ουρφ, στο blog του: Ο Ούρφουρσλααγκ, ο Καμχής, τα εθνίκια και ο Άδωνις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου