Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αν πουν ΟΧΙ, το Mega βάζει λουκέτο άμεσα
























 
 
























Την επόμενη Τετάρτη θα απαντήσουν οι νέοι μέτοχοι (Φιλιππόπουλος, Μάρης) αν τελικά θα συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega.
Αν πουν το ΝΑΙ, θα βάλουν άμεσα και χρήματα (Πέμπτη ή Παρασκευή), το 1/3 της αύξησης, γύρω στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή παρουσιάζοντας και το απαραίτητοbusiness plan. Αν πουν ΟΧΙ τα πράγματα δυσκολεύουν απίστευτα και το μέλλον του καναλιού δείχνει ζοφερό. 
O διευθυντής ειδήσεων του καναλιού Μανώλης Καψής δήλωσε αισιόδοξος στη σημερινή ενημέρωση των εργαζομένων, «αν και είμαστε σε δύσκολη φάση». Αντιθέτως ο διευθύνων σύμβουλος Θανάσης Ανδρεούλης σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του καναλιού είπε πως είναι 50% να κλείσει, 50% να παραμείνει ανοιχτό. 
Σήμερα πάντως συναντήθηκαν το πρωί οι μέτοχοι (παλιοί και νέοι) με τις τράπεζες, με τις τελευταίες να αποκλείουν οποιαδήποτε διευκόλυνση. «Μπορούμε να υποθέσουμε το γιατί» είπε ο Μανώλης Καψής υπονοώντας πολιτικό δάχτυλο. Άρχισαν οι εκβιασμοί
Οι τράπεζες ενεργοποίησαν τη ρήτρα που έλεγε πως θα γίνουν απαιτητά τα δάνεια(παρά την επιμήκυνση που δόθηκε) αν δεν προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου που είχε συμφωνηθεί. Αυτή τη στιγμή (οι τράπεζες) έχουν μπλοκάρει 4,5 εκ. ευρώ στο ταμείο του καναλιού. Και για να προχωρήσουν στο ξεμπλοκάρισμα ζήτησαν να οριστεί εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος, να δοθεί προκαταβολή έναντι της αύξησης του ΜΚ και να υπάρξει δέσμευση της ΓΣ πως οι μέτοχοι θα συμμετάσχουν στην αύξηση. Την άλλη Παρασκευή θα ξέρουμε αν θα συμβούν όλα αυτά.
Ζητήθηκε επίσης από τους εργαζόμενους για το επόμενο 10ήμερο να παραμείνουν «ήσυχοι», να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, ωστόσο αποφασίσθηκε για σήμερα 4ωρη στάση εργασίας (18.00-22.00). Το δώρο Πάσχα πάντως παραμένει αμφίβολο αν θα πληρωθεί (στις 27 Απριλίου) γιατί χρήματα δεν υπάρχουν. 
Το κακό είναι πως αν κλείσει το κανάλι, οι εργαζόμενοι χάνουν τις αποζημιώσεις τους. Σύμφωνα με το νέο, μνημονιακό φυσικά, νόμο προηγούνται άλλοι στο...λαμβάνειν. Οι τράπεζες εννοείται.
Και κάτι τελευταίο: μένει να επιβεβαιωθεί αν η Όλγα Τρέμη υπέβαλλε σήμερα το πρωί την παραίτησή της, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει μέχρι την Παρασκευή, μόνο. 

1 σχόλιο:

  1. ΘΕΕΜΟΥ ΕΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟΚΑΝΑΛΟ ΘΕ ΕΡΘΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΥΣΟΥΛΩΝΤΑΣ
    ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΑΜΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή