Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πατσαβούρες




























 http://www.avgi.gr/article/6440623/patsaboures
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Φέρνει λίγο προς Ερντογάν η ιστορία με τις μηνύσεις κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου. Πρώτα από τον νυν εκπρόσωπο της Ν.Δ. Κουμουτσάκο και ύστερα από τον πρώην πρωθυπουργό της Ν.Δ. -και του ΠΑΣΟΚ- Σαμαρά. Διότι δείχνει, όπως και να το δεις, μαζί με το πολιτικό τρέμουλο για τις αποκαλύψεις, και μια τρέλα του μεγαλείου. Ένα κάτι όχι απλώς καθεστωτικό, ή αυταρχικό, αλλά σουλτανικό. Όποιος μιλάει άσχημα για τα σεπτά πρόσωπα στο σεπτό σαράι της Ν.Δ. διαπράττει εγκληματική πράξη. Στον καδή γρήγορα.
Και καλά ο Σαμαράς. Τόσος είναι. Τα χανουμάκια πού τα βάζετε; Που σπεύδουν, μόλις κάποιος από το σαράι της Ν.Δ. εκδηλώσει οργή, να εκδηλώσουν αγωγή; Περνώντας γενεές δεκατέσσερις τη σατανική κυβέρνηση, τη σατανική Γεροβασίλη, τον σατανικό Βαξεβάνη, τα σατανικά έντυπα; Για τον Παπασταύρου ούτε λέξη. Απαπά. Για τα σόγια στις λίστες ούτε στεναγμός. Απαπά. Για τις εμπρηστικές μητσοτακιάδες -βυθίστε τη χώρα να πνιγεί ο Τσίπρας- ούτε ανάσα. Απαπά. Αλλά για όσους θίγουν τα σεπτά... πατσαβούρια.
Περί ορέξεως πατσαβουρόπιτα, θα πείτε. Εντάξει. Αλλά να έχουν και μια συνέπεια οι δολωμένοι, οι δολοπλόκοι και οι δολόφρονες. Είτε είναι δολιτικοί είτε είναι δολοσιογράφοι. Διότι, κύριε, ή κυρία τάδε μας, δεν είναι πρέπον να φρουμάζεις ότι η ΕΣΗΕΑ φιμώνει δημοσιογράφους όταν επιβάλλει κάποιες ποινές σε μέλη της και να θαμάζεις όταν το δεξιό σαράι διαπράττει μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων. Και είναι πολύ Κολωνάκι να βρίσκεις χαζοχαρούμενη την κυβέρνηση και σοβαρή την μήνιν -και τις μηνύσεις- κατά της Γεροβασίλη.
Αλλά κάπου την πατάει και η κυβέρνηση. Γιατί παίρνει στα σοβαρά το σαράι τους, αντί να παίρνει πιο σοβαρά το κολάι της. Με τόσα μέτωπα ανοιχτά και τόση υπονόμευση, δεν βάζει τέλος στα τραμπαλίσματα της δεξιάς όξυνσης. Τα κουβαδάκια σας -Μνημόνια, Ζίμενς, λίστες, σόγια, λαμόγια- και άντε να παίξετε μόνοι σας όση αποσταθεροποίηση, εμπρησμό, μαγκιές τραβάει ο οργανισμός σας. Αντί για απαντήσεις κρυφτείτε σε μηνύσεις. Εμείς έχουμε άλλη δουλειά: να καθαρίσουμε τον τόπο από τα σκατά σας.
Δεν πρόκειται βέβαια να σταματήσουν οι δολιοφθορές -ρίζα κι αυτό το δολ, όλο ωραίες λέξεις παράγει. Αλλά να δώσουν τουλάχιστον ένα καθαρό μήνυμα εκείνοι που το παλεύουν σε κείνους που καταλαβαίνουν: άλλο οι πατσαβούρες όταν λερώνουν, κι άλλο όταν καθαρίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου