Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ANTINEWS:Ξεφτίλισαν μια παράταξη


















Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Τηρουμένων των αναλογιών θα γραφτεί στην ιστορία ως το «Βατερλό» της Νέας Δημοκρατίας. Ο πλήρης εξευτελισμός ενός κόμματος που κάποτε, μέχρι πρόσφατα κρατούσε τις τύχες της χώρας στα χέρια της και εν πολλοίς την έσωσε από την καταστροφή.
Από τις 7 το πρωί ο κόσμος που πιστεύει στο κόμμα αυτό, ήθελε να πάει να ψηφίσει, να εκλέξει το νέο πρόεδρο που θα έβγαζε την παράταξη από το τέλμα και θα χτυπούσε στα ίσια τον Τσίπρα. Έτσι νόμιζε βεβαίως ο κόσμος διότι άλλοι παράγοντες, άλλα κυκλώματα και άλλα παρασκήνια είχαν αποφασίσει για κάτι διαφορετικό. Τουλάχιστον δύο ώρες μετά την επίσημη έναρξη των εκλογών και ούτε ένα… ψηφοδέλτιο δεν έπεσε στην κάλπη γιατί είχε… βλάβη το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψήφων που είναι on line στα περισσότερα από 1.200 εκλογικά τμήματα. Είναι άγνωστο αν θα γίνουν οι εκλογές, κανείς δεν ξέρει αν ο… Θεός της τεχνολογίας θα κάνει το θαύμα του και θα ξεκινήσει μια διαδικασία η οποία ωστόσο εκ των πραγμάτων είναι ντροπιαστική για ένα κόμμα όπως η ΝΔ.
Όποιος ξέρει πέντε πράγματα από τα εσωτερικά του κόμματος δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί από τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ο άδολος κόσμος της ΝΔ που πήγε να που πήγε να ψηφίσει πιστεύοντας ότι όλα βαίνουν καλώς τι φταίει; Δεν ντρέπονται όλοι όσοι έστησαν αυτήν την γελοία παράσταση ταλαιπωρώντας σε τόσο κόσμο; Πόσο αστείο είναι να επικαλούνται κάποιοι πρόβλημα στα σύστημα Κυριακή πρωί όταν γνωρίζουν ότι από το Σάββατο το απόγευμα είχαν γίνει γνωστά τα πρώτα σημάδια απαξίωσης της διαδικασίας; Γιατί συνεδρίασε βραδιάτικα η ΚΕΦΕ; Δεν είχαν τι να κάνουν και μαζεύτηκαν να πιούνε ένα ποτάκι; Ήταν γνωστό ότι η όλη διαδικασία είχε στηθεί εκ του προχείρου ή τουλάχιστον κάποιοι φρόντισαν για να φτάσει η διαδικασία στο αδιέξοδο; Από το Σάββατο το βράδυ πολλοί μιλούσαν για ακύρωση των εκλογών ή στην καλύτερη για αναβολή μόλις… βρεθούν τα λάπτοπ. Πλήρης ευτελισμός δηλαδή.
Είτε γίνει η εκλογική διαδικασία σήμερα ή άλλη Κυριακή, είτε δεν γίνει υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να γνωρίζει ο κόσμος της ΝΔ τι πραγματικά συμβαίνει και σε ποιους εμπιστεύεται τις τύχες της παράταξης. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται στη Συγγρού, κάποιοι θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί ή να αυτομαστιγωθούν έξω από τη Ρηγίλλης. Υπήρχε περισσότερος από 1,5 μήνας για να προετοιμαστεί το κόμμα για εκλογές. Τι έγινε; Μήπως κάποιοι δεν ήθελαν, μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας;
Ας απαντήσουν ορισμένοι και στα εξής ερωτήματα:
Οι εκλογές και ο τρόπος που έπρεπε να γίνουν άψογα ήταν ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος με τη συνδρομή της ΚΕΦΕ, δηλαδή της επιτροπής που απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των υποψηφίων. Έχουμε λοιπόν τον μεταβατικό πρόεδρο Μεϊμαράκη και τον Παπαμιμίκο ως γραμματέα του κόμματος, υπεύθυνο του οργανωτικού και προέδρου της ΚΕΦΕ αποκλειστικά υπεύθυνους για το φιάσκο. Μήπως δεν ήθελαν λοιπόν οι κ. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας να γίνουν οι εκλογές; Μήπως ήθελαν μια διαδικασία «κλειστή», ύποπτη, παρασκηνιακή και αντιδημοκρατική; Μήπως δεν τους συνέφερε μια ανοικτή στην κοινωνία Νέα Δημοκρατία;
Ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή γίνονται οι εκλογές, βγαίνει ένας πρόεδρος πρώτος και ορκίζεται να υπηρετήσει την παράταξη. Πόσοι από τους ψηφοφόρους ή από τους συνυποψήφιους θα ορκιστούν πίστη σ’ αυτόν; Δεν θα αμφισβητήσουν την κάλπικη αυτή διαδικασία; Δεν θα αμφισβητούν τη δύναμή του και την εξουσία του; Μήπως τελικά αυτό επιδίωξαν κάποιοι κύκλοι στη ΝΔ ώστε να εμφανιστούν αργότερα ως αυτόκλητοι σωτήρες της παράταξης και της χώρας;
Άραγε πόση σχέση έχει όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τις ανοικτές, δημοκρατικές και απόλυτα υγιείς διαδικασίες του 2009; Όταν ένα μαζικό κίνημα στήριξε τον Αντ. Σαμαρά και κανείς δεν αμφισβήτησε την εκλογή του;
Τώρα, όλοι γνώριζαν ότι οι εκλογές από την αρχή ήταν προκαθορισμένες. Το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο που λέει και το τραγούδι. Ο Μεϊμαράκης δεν ήθελε να πάει πολύς κόσμος γιατί θα του «ξύριζε το μουστάκι». Ο Τζιτζικώστας έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να ευτελίσει την παράταξη και να βγει ο ίδιος ως νέος και άφθαρτος που θα άλλαζε τα πάντα. Ο Μητσοτάκης έκανε μία αξιοπρεπή εκστρατεία μόνο όμως με το μικρό του όνομα για να αποσείσει το τίνος γιος είναι .
Και ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε έναν έντιμο αγώνα για να αποδείξει ότι κάποιες αξίες της παράταξης δεν ξεπουλιούνται για ολίγα αργύρια προδοσίας ή για πρόσκαιρη δόξα.
Δυστυχώς η ΝΔ μπαίνει σε μια πολύ επικίνδυνη πορεία η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διασπάσεις, παρά το γεγονός ότι η χώρα την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο ευτελισμός της εκλογικής διαδικασίας με ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων αποτελεί ένα «λεκέ» στην ιστορία της παράταξης που δύσκολα θα σβηστεί. Και αν υπάρχει έστω και λίγη τσίπα αύριο το πρωί κάποιοι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους από τη Συγγρού και να φύγουν για άλλη χώρα. Δεν θα τους χωρά ο τόπος, θα τρώνε ντομάτες στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου