Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Παπαχριστούδη: Οι καναλάρχες διεκδικούν διάλογο, την ώρα που παραβιάζουν όλους τους κανόνες










































Οι καναλάρχες ζητούν διάλογο, την ώρα που παραβιάζουν όλους τους κανόνες, επισήμανε η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαχριστούδη, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γεράσιμο Λιβιτσάνο.

Η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολλά στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, σημείωσε, στη ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Κόκκινο».


Η κυβέρνηση έχει στόχο να κλείσει με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ωστόσο δεν θα είναι εύκολο, τόνισε.



Ακόμα και αν ψηφιστεί ο νόμος, θα πρέπει να βγουν οι υπουργικές αποφάσεις, όπως και να γίνει η προκήρυξη των αδειών, εξήγησε, ενώ πρόσθεσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη ανακοινώσει ότι είναι αδύνατον να διαχειριστεί το ζήτημα. 



Προσφυγή σε ευρωπαϊκή Επιτροπή 



Υπάρχει η πληροφορία ότι οι καναλάρχες έχουν ήδη κινηθεί σε ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το ζήτημα της ΕΡΤ, διευκρίνισε η Μ. Παπαχριστούδη. 


Πρόκειται για επιτροπή, η οποία ενώ δεν αποφασίζει ποτέ τίποτα, μέσα σε 15 μέρες έμαθε τα πάντα για την ελληνική κατάσταση των ελληνικών αδειών, σχολίασε. 



Καταλαβαίνουμε ότι είναι απόρροια δουλειάς ενός λόμπι, υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για πιο οργανωμένη αδιαφάνεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε σχέση με την Ελλάδα.



Υπογράμμισε ακόμα ότι οι καναλάρχες έχουν διαφωνήσει έντονα με το κυβερνητικό σχέδιο. 



Τσουνάμι στον τηλεοπτικό χώρο



Τα κανάλια βρίσκονται σχεδόν σε πτώχευση και έχουν πολύ μεγάλα δάνεια, 460 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν εξυπηρετούνται εδώ και ενάμιση χρόνο, ανέφερε.



Δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι, γίνονται απολύσεις, συρρικνώνεται η ενημέρωση, είπε, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα τσουνάμι στον τηλεοπτικό χώρο.



Αναρωτιέμαι, κατέληξε, πώς οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα διεκδικήσουν διάλογο για τις άδειες, τη στιγμή που παραβιάζουν όλους τους όρους των νόμων που ίσχυαν μέχρι τώρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου