Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς










Από την πρώτη στιγμή εδώ στο Antinews στηρίξαμε και στηρίζουμε την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας. Το φωνάξαμε με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι αν δεν αλλάξει το κόμμα θα βουλιάξει και θα γίνει ΠΑΣΟΚ.
Στηρίξαμε τις επιλογές που συντείνουν σε μια διαδικασία για ανανέωση, μια πλήρη ανατροπή των πάντων. Από πρόσωπα μέχρι σύμβολα και ονόματα. Και το κυριότερο: Είπαμε ότι αν η ΝΔ δεν αλλάξει ιδέες, μυαλά, αν δεν επαναπροσεγγίσει τον κόσμο της στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, τότε δεν έχει ελπίδες επιβίωσης.
Είπαμε επίσης από την αρχή ότι σε σχέση με τον Βαγγέλα και ό,τι πιο παλιό, φθαρμένο και απαξιωμένο εκπροσωπεί είναι καλύτερα ένας νέος άνθρωπος που θα σηκώσει το βάρος της ειρηνικής ανατροπής στο κόμμα. Κι επειδή οι άλλες επιλογές είναι τρεις, αποκλείοντας διά της ατόπου απαγωγής Άδωνι και Κυριάκο είπαμε… το μη χείρον βέλτιστον ο Τζιτζικώστας.
Μετά από τις δηλώσεις του κατά του Αντώνη Σαμαρά και της πρόσφατης ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας καταλάβαμε ότι τελικά δεν είναι αρκετό να πλασάρεσαι ως «αντι-Τσίπρας». Δεν αρκεί δηλαδή να είσαι 40άρης ή και λιγότερο, λαμπερό πρόσωπο και απαλλαγή από τα βαρίδια του παρελθόντος.
Καλά όλα αυτά, όμως, προϋποθέτουν και ένα περιεχόμενο, μια ουσία. Δεν μπορεί ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, που θα πάει κόντρα στον ολετήρα ΣΥΡΙΖΑ να είναι… ένα άδειο πουκάμισο. Το κόμμα δεν χρειάζεται απλά έναν καινούργιο που είναι όμως «κουφάρι». Άμα ήταν έτσι θα παίρναμε την… Σταρ Ελλάς ή κανένα κουνελάκι του Πλειμπόϊ, να χαζεύουμε τουλάχιστον κι ας μην έχουν τι να πουν.
Η ΝΔ απαιτεί σοβαρότητα και στιβαρότητα, χρειάζεται ένα πολιτικό περιεχόμενο το οποίο προς μεγάλη μας λύπη δεν δίνουν οι τέσσερις μνηστήρες. Είπαμε, καλά είναι τα κουστούμια και τα επικοινωνιακά φτιασίδια αλλά να υπάρχει και βάθος.
Κι από τις κουβέντες που ακούμε στον κόσμο της ΝΔ τελικά καταλήγουμε σε ένα συμπέρασμα που γίνεται ερώτημα: Μήπως την αναγέννηση της κεντροδεξιάς δεν την πετύχει κανένα μειράκιο που δεν ξέρει τι του γίνεται αλλά ο Αντώνης Σαμαράς;
Ναι, θα πει κανείς ότι ο Σαμαράς ήταν αυτός που έφυγε έπειτα από την ήττα στο δημοψήφισμα και από την ανάγκη για ανανέωση. Τελικά αυτό ήταν μεγάλο λάθος διότι η σημερινή κατάσταση στη ΝΔ αποδεικνύει το τεράστιο κενό ηγεσίας που υπάρχει. Ο Σαμαράς δεν ήθελε να φύγει, από τον Ιανουάριο ήθελαν να τον διώξουν οι γνωστές οικογένειες της ΝΔ στο όνομα μια αδιόρατης ανανέωσης. Κι όταν ήρθε η ώρα για τη μεγάλη αλλαγή τι είδαμε; Τον Βαγγέλα και τον Κυριάκο; Τον Άδωνι και τον Τζιτζικώστα; Μήπως τελικά η σωτηρία της κεντροδεξιάς περνά ξανά από τα χέρια του Σαμαρά, έστω κι αν αυτό ξενίζει μερικούς;
Η απάντηση είναι ότι ο Σαμαράς θα έπρεπε στην παρούσα χρονική στιγμή να παίξει πολύ σημαντικό πολιτικό ρόλο. Αλλά να είστε σίγουροι. Οι βαρόνοι της ΝΔ δεν θα τον αφήσουν. Κάνοντας κριτική αφ’ υψηλού από τις ταβέρνες και τα κοψίδια και με ίντριγκες που έκαναν… Πρώτη Κυρία της ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη (αν είναι δυνατόν δηλαδή) θα πετύχουν αυτό που θέλουν από την αρχή. Μια μικρούλα ΝΔ να μη αντιστέκεται πολύ στον Αλέξη και την παρέα των «δεξιών – Καραμανλικών» που είναι σήμερα στα πράγματα.
Αλλά, ακόμη κι αν ο Σαμαράς εμποδιστεί, η ιστορία έχει γράψει. Όταν αυτός και μια παρέα καμικάζι έσωζαν τη χώρα κάποιοι άλλοι κρύβονταν και δοξάζονταν κρυπτόμενοι. Ο λαός έχει λίγο μυαλό για να καταλάβει και να συγκρίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου