Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΝΔ και το χαμόγελο του Τζόκερ Πάμε μπροστά, αδέλφια, τύφλα να 'χει το πρόζακ μπροστά στο πρόγραμμα της ΝΔ.









































Πήρε βουνά και λαγκάδια ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και μοιράζει υποσχέσεις και αποδείξεις. Υποσχέσεις σε κοινωνικές ομάδες και αποδείξεις νομιμοφροσύνης στα κέντρα εξουσίας και διαπλοκής. 

Δεν είναι η προσωρινότητά του ως προέδρου της ΝΔ αλλά η κρυφή ελπίδα του για μονιμοποίηση στη θέση. Πάντως, και παρά την συνεχή προσπάθειά του να αποκοπεί πλήρως από το πρόσφατο παρελθόν του κ. Σαμαρά, δεν δύναται να διαγράψει όλες τις παραδόσεις, πρέπει να συντηρεί και την ιδέα της συνέχειας, να καταδεικνύει την σχετική ΣΎΝΔΕΣΗ, και γι αυτό φροντίζει να υπενθυμίζει ότι όλα θα πάνε καλά «με τη βοήθεια του Θεού».

 Προσθέτοντας και ολίγο Καραμανλισμό όμως με την φράση «και την βοήθεια των πολλών». Εν ολίγοις, τι να σου κάνει και ο Θεός, άμα δεν σε ψηφίσουν. Και για να συμβεί αυτό, βάζεις μπροστά το τάξιμο και στην καρότσα φορτώνεις τις παλιές αμαρτίες οι οποίες, αν και σκανταλιάρες, έχουν την δύναμη να τροφοδοτούν το όχημα με καύσιμα, άσε που σου προσφέρουν και δωρεάν τα ηχεία στο παραπέτο που διαφημίζουν τις αρετές σου.

 Κι έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε από το Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας τις υποσχέσεις: «Γι’ αυτό και πρέπει να εξαιρεθούν από το φόρο και την προκαταβολή και το 100% (οι αγρότες). Ταυτόχρονα πρέπει να δούμε πως μπορεί ο ΟΓΑ να εξυγιανθεί, χωρίς να υπάρχει αυτή η τεράστια αύξηση, ο τετραπλασιασμός της εισφοράς. Υπάρχουν τρόποι. 

Διότι η Ε.Ε. βάζει το στόχο των εσόδων, αλλά  το πώς ένα κράτος θα πιάσει το στόχο, είναι θέμα δικής του πολιτικής. Μπορεί να βρει, από άλλα μέσα, ισοδύναμα μέτρα». Εν ολίγοις σας υπόσχομαι ότι η ΝΔ θα κάνει κάτι μαγικά, που δεν τα αποκαλύπτει -διότι δεν λέει τίποτα σαφές-, και τα προβλήματα θα πάθουν πανικό, οπότε πάνω στην αναμπουμπούλα θα βγουν οι λαγοί από το καπέλο. Δεν γνωρίζω αν οι αγρότες τον χειροκρότησαν και εάν γνώριζαν για ποιό λόγο τον χειροκροτούν. Εάν όμως για τους αγρότες η υπόσχεση έχει την θολότητά που προκαλούν τα γυαλιά μυωπίας στους πρεσβύωπες, τα γυαλιά της τηλεόρασης είναι τα κατάλληλα, άλφα άλφα(ΑΑ). Στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής η ΝΔ, αγκαζέ με το ΠΟΤΑΜΙ, πάτησαν πόδι, έμπηξαν τις φωνές. Έξι εκατομμυριάκια διεκδίκησαν γαι την Ένωση Ιδιωτικών Καναλιών ως να ήταν αντιπρόσωποί τους. 

«Έτσι κάναμε πάντα» έσκουξαν ή για να το πω με την γλώσσα τους που στάζει ευγένεια «κατά την πάγια τακτική». Διότι οι καναλάρχες υποστηρίζουν ότι καμιά υποχρέωση δεν έχουν να διαθέσουν χρόνο και ότι αυτό που συμβαίνει από το 2002, μοιάζει με ότι συνέβαινε με τα δωρεάν εισιτήρια στην Ολυμπιακή που έδιναν τα κόμματα εν όψει εκλογών. Σε λίγο δηλαδή θα ζητήσουν και την ... ιδιωτικοποίηση των καναλιών.Τι να τα κουβεντιάζουμε; Το θέμα είναι τα κανάλια να τσεπώσουν το ρευστό, «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» καθώς λέγανε οι προγονικές παραδόσεις. Κάθισε εσύ με τον Σκουρλέτη να επικαλείσαι τον νόμο και το Σύνταγμα.

 Αλλά και για τη φορολόγηση, τον ΦΠΑ 23%  στα ιδιωτικά σχολεία; Τόσο αγώνα έδωσε η ΝΔ, έστυψαν το μυαλό τους οι αρθρογράφοι της να βρουν επιχειρήματα, τι για την τόνωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, τι για τα ψυχολογικά προβλήματα γονέων και παιδιών των κολεγίων που θα βρεθούν αίφνης στις χαμοκέλες του δημόσιου σχολείου, τι ανακάλυψαν επίθεση εναντίον της αριστείας, ως και τους καθηγητές που θα χάσουν την δουλειά τους και τα δικαιώματά τους επικαλέστηκαν. 

Οι ίδιοι, που έκαναν γαργάρα την απόλυση καθηγήτριας που έκαμε τσακωτό τον κανακάρη του κ. Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις... των αρίστων. Και επειδή μόνο με το αλάφρωμα των φόρων δεν ζεις, πέρασε από την Πάτρα ο κ. Μεϊμαράκης, και υποσχέθηκε ότι θα φέρει «κέφι και δημιουργικότητα» την μελαγχολία ας την κρατήσουν οι αριστεροί. Τρελές χαρές θα κάνουμε έτσι και μας μπαστακωθεί ο κ. Μεϊμαράκης που είναι έξω καρδιά και τα λέει «λαϊκά» και «μόρτικα». 

Θα περάσουμε όλοι καλεσμένοι από τα πάνελ των καναλιών και μες στην χαρά θα συμμετέχουμε στο νέο σούπερ τηλεπαιχνίδι «The next top SMILE model». Πάμε μπροστά, αδέλφια, τύφλα να 'χει το πρόζακ μπροστά στο πρόγραμμα της ΝΔ. Σαν του Τζακ Νίκολσον ως Τζόκερ, στον Μπάτμαν, θα καρφιτσωθεί στα χείλη μας το χαμόγελο. 

* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-11:00. Επικοινωνία με τον Απόστολο Λυκεσά στο apostoloslyk1@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου