Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Χάνουν το (όποιο) δίκιο τους και δεν βλέπουν πια μπροστά τους τίποτε















































Είναι σαφές ότι τα λεγόμενα (συστημικά) ΜΜΕ αδυνατούν να κατανοήσουν τι συμβαίνει έξω από τις εγκαταστάσεις τους και τα καφέ ή εστιατόρια του Κολωνακίου,
 του Συντάγματος, του Χίλτον, του Ψυχικού και της Κηφισιάς στα οποία τα διευθυντικά και προβεβλημένα στελέχη τους περνούν τις ώρες τους. 

Για αυτό και παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στη χώρα έχει πολιτικοποιήσει το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού μετά από πολλές δεκαετίες και στο παιχνίδι της πολιτικής έχουν μπει κυριολεκτικά για πρώτη φορά τόσο μαζικά και η νεολαία ακόμη και οι έφηβοι, 
οι εφημερίδες και τα κανάλια βλέπουν τις κυκλοφορίες, τις τηλεθεάσεις αλλά και την παρέμβαση τους στην κοινωνία να βρίσκεται στο ναδίρ. 

Το τι συνέβη στο δημοψήφισμα είναι η επιτομή των παραπάνω. 
Και όμως τα συστημικά συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό. 
Με τρομολαγνικά, λαικίστικα, κιτς 
και σε πολλές περιπτώσεις εξόφθαλμα στοχευμένα ρεπορτάζ και σχόλια. 

Τελευταίο τέτοιο παράδειγμα, το χθεσινό ρεπορτάζ του Mega για τους συμβούλους του Βαρουφάκη το οποίο αν και υπάρχει βάση πάνω στην οποία αν το κανάλι ήθελε πραγματικά να ασχοληθεί θα μπορούσε να βγάλει λαγό, εντούτοις έμεινε σε μια επιδερμική και καταγγελτική χωρίς στοιχεία αποσπασματική παρουσίαση κάποιων στοιχείων που δημοσιεύτηκαν στη «Διαύγεια». 

Αδυνατούν να καταλάβουν ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουν ήρωα τον (όποιον) Βαρουφάκη και έχουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν. 
Τα ίδια έκαναν και στις εκλογές του Ιανουαρίου, τα ίδια στο δημοψήφισμα και παρά τις πανωλεθρίες σε όλα τα επίπεδα και σε πολιτικό αλλά και στενά επιχειρηματικό για τα ίδια τα μαγαζιά τους δεν βάζουν μυαλό.

Στο χθεσινό ρεπορτάζ στο Mega προσπαθώντας να εκθέσουν στην κοινή γνώμη τον Βαρουφάκη παρουσίασαν μια δήλωση του ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τις στρατιές συμβούλων που ειχαν οι προηγούμενοι υπουργοί 
αλλά θα χρησιμοποιήσει το δυναμικό του Υπουργείου. 

Και αλιεύουν από τη Διαύγιεια στοιχεία για τρεις όλους κι όλους συμβούλους, μια εκ τω οποίων είναι η Παναρίτη την παρουσία της οποίας στο υπουργείο γνωρίζει όλη η Ελλάδα από την πρώτη μέρα της υπουργοποίησης Βαρουφάκη. 

Και στη Διαύγεια γίνεται αναφορά για αμοιβές λίγων ημερών και έξοδα μετακίνησης 3-4 ταξιδιών (ορισμένα με τρένο!) που έγιναν ακριβώς στο πλαίσιο των καθηκόντων τους, δηλαδή με προορισμό τις Βρυξέλλες. 

Υπήρχαν και αναφορές για πληρωμές 1-2 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία την ίδια περίοδο. ΟΚ πράγματι δεν δημοσιεύονταν τα ποσά των αμοιβών και εξόδων γεγονός που δεν είναι σίγουρα σωστό και στην κατεύθυνση της ορθής ενημέρωσης της κοινής γνώμης, 
αλλά πείτε μας αλήθεια εκεί στο Mega πιστεύετε ότι αυτή η κοινή γνώμη την οποία στοχεύετε να ευαισθητοποιήσετε εναντίον του Βαρουφάκη θα βρει σκανδαλώδες ότι είχε τρεις συνεργάτες που πληρώνοντας με ημερήσια αποζημίωση και το υπουργείο πλήρωσε 3-4 ταξίδια τους στις Βρυξέλες έστω και business class (που ούτε αυτό το γνωρίζουμε) και 2-3 διανυκτερεύσεις (έστω και σε πολυτελή) ξενοδοχεία; 

Αν θεωρούσαν στο Mega ότι υπαρχει πρόβλημα σε αυτήν την υπόθεση 
θα έπρεπε να ψάξουν να βρουν τα ποσά των αμοιβών και των εξόδων και αν πράγματι ήταν εξωφρενικά να τα παρουσιάσουν. 

Αν για παράδειγμα ο κ.Τσενγκ αμειβόταν π.χ με 30 χιλιάδες ευρώ την ημέρα και κοιμόταν σε σουίτα του Ritz Οκ να γίνει μεγάλο θέμα. 

Αν όμως η αμοιβή του είναι κανονική για αυτό που κάνει και τα έξοδα του επίσης φυσιολογικά, προς τι η φασαρία;
 Απλά για να γίνεται;

 Ε ας ρίξουν τότε μια ματιά στις δημοσκοπήσεις που τρέχουν ήδη εδώ και λίγες εβδομάδες με ποιοτικά και όχι μόνο ποσοτικά δεδομένα για να καταλάβουν τι γίνεται στην κοινωνία. 

Και φυσικά τις ξέρουν αλλά κάνουν ότι δεν τις βλέπουν προφανώς εθελοτυφλώντας ακόμη παρά τα τόσα στραπάτσα του τελευταίου διαστήματος ότι έχουν παρέμβαση. 
Οποιον στοχεύουν τα συστημικά ΜΜΕ και ειδικά τα κανάλια με αυτές τις παλαιομηντιακές μεθόδους κυριολεκτικά εκτοξεύεται δημοσκοπικά!

Εφτασαν στα χέρια μας τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που τώρα τρέχουν και τρίβουμε και εμείς τα μάτια μας με ορισμένα από τα ευρήματα τους. 

Ολα τα πρόσωπα που τα συστημικά ΜΜΕ κατακρεουργούν καθημερινά, θριαμβεύουν! 

Επαναλαμβάνουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν πράγματι θέματα και συμπεριφορές προς άσκηση ακόμη και σκληρής κριτικής σε πολιτικά πρόσωπα όπως ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και ο Λαφαζάνης.

 Ομως ο εντελώς παλιακός, άγαρμπος και μονοδιάστατος τρόπος αρνητικής κριτικής που γίνεται σε αυτούς απλά τους προσφέρει πόντους σε μια μπερδεμένη, οργισμένη και πιεσμένη κοινωνία. 

Επίσης φυσικά παίζει σημαντικό ρόλο και το ποιοί ασκούν την κριτική. 
Οι μηντιάρχες αδυνατούν να δεχτούν ότι τα στελέχη που τα τελευταία 20 χρόνια αποτελούσαν τους opinion makers πίσω και μπροστά από τις κάμερες, πίσω και μπροστά από τη γραμμή των εφημερίδων, είτε είναι πλέον πλήρως απαξιωμένα στην κοινή γνώμη είτε αδυνατούν να πιάσουν το στίγμα της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και έτσι οτιδήποτε και αν λένε ή γράφουν έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Επειδή σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε και πάλι εκλογές ας δουν οι μηντιάρχες και τα στελέχη των ΜΜΕ λίγο τι συμβαίνει εκεί έξω και ας δουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που τρέχουν και δεν είναι προς δημοσίευση (ειδικά εκείνων που έχουν στα χέρια τους οι πρεσβείες) και να πάρουν απόφαση να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. 

Ας δουν για παράδειγμα ποιός ή καλύτερα ποιά σαρώνει στο εκλογικό σώμα των ηλικιών 18-25 για να καταλάβουν τι συζητάμε τόση ώρα.
 Ναι αυτή που φαντάζεστε σαρώνει (καλώς ή κακώς)…

Ας δούνε λίγο τις διαρροές της ΝΔ που φυλλοροεί σε κάθε πιθανή και απίθανη κατεύθυνση και θα καταλάβουν (ίσως).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου