Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ Ο ΔΟΛ ατσαλώνει τη μισαλλοδοξία































http://www.efsyn.gr/arthro/o-dol-atsalonei-ti-misallodoxia

«Σεβόμαστε όλες τις διεθνείς συμβάσεις και τους ελληνικούς νόμους στην προσπάθεια ανθρώπινης διαχείρισης του τεράστιου κύματος προσφύγων και ακριβώς γι αυτό οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί θεσμοί μας συγχαίρουν» δήλωσε στο «Βήμα FM» η αναπληρωτής υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Παρατήρησε ότι οι εικόνες και τα πλάνα, τα οποία συνεχώς και επίμονα αναπαράγονται στα τηλεοπτικά δελτία είναι κάποιες ειδικές στιγμές, που σημειώθηκαν σκηνές διαμαρτυρίας και τόνισε ότι στην ολιγόμηνη θητεία της κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να ρυθμίσει το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα.
Από την άλλη μεριά είναι δεδομένη η μακρόχρονη και πλήρης ανυπαρξία διαχείρισης του προβλήματος πέρα από την άγρια καταστολή και τον αναγκαστικό εγκλεισμό αθώων προσφύγων και μεταναστών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς και αν προετοιμάστηκε η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό (προσφυγικό) ρεύμα δήλωσε ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τους ιδιώτες προσπαθεί να δίνει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει υπογραμμίζοντας για άλλη μία φορά τις υπερβολικές φετινές ροές προσφύγων.
Δυστυχώς, ο άγριος πόλεμος στη Συρία και η ανικανότητα της διεθνούς κοινότητας να παρέμβει σε μια προσπάθεια ειρηνευτικής διαδικασίας είναι για ορισμένους καλοθελητές δημοσιογράφους και πολιτικούς δευτερεύουσας σημασίας ενώ το μοναδικό τους «πρόβλημα» μοιάζει να είναι η παρουσία για πρώτη φορά ενός αρμόδιου υπουργού που προσπαθεί με ανθρώπινο τρόπο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα.
Τέλος, η κ. Χριστοδουλοπούλου αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο προσωρινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων δεν διατυπώνουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους –αν υπάρχουν- αντί να αναλώνονται απλά στις καταγγελίες και στο αίτημα παραίτησης του αρμόδιου υπουργού.
Πράγματι ειδικά η Ν.Δ. που επί χρόνια επένδυσε και θα συνεχίσει πλέον να επενδύει στα φοβικά και ξενοφοβικά συναισθήματα των πολιτών χαϊδεύοντας τα ακροδεξιά αυτιά της παράταξης ως μοναδική (σιωπηλή) πολιτική, είχε τις επικίνδυνες πολιτικές αποτροπής και βίαιων επαναπροωθήσεων καταπατώντας όχι μόνο τις συνθήκες του ΟΗΕ, αλλά και τις στοιχειώδεις ανθρώπινες συμπεριφορές πετώντας στα μπουντρούμια και στα κρατητήρια ακόμα και ανήλικα παιδιά.
Τα γεγονότα αυτά είναι καταγραμμένα από όλες τις θεσμικές οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδας και ήταν δεκάδες οι φορές που ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε. αναγκάστηκε να προβεί σε διαμαρτυρίες για την πλήρη αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων μπροστά στα αποκρουστικά φαινόμενα βίας κατά των μεταναστών και των προσφύγων.
Παρόλα αυτά οι συνάδελφοι του ΔΟΛ δεν στάθηκαν σε τίποτα από τα σοβαρά ζητήματα ουσίας για το θέμα διαχείρισης των προσφυγικών ροών ή για τη δημιουργία του πρώτου αξιοπρεπούς καταυλισμού στον Ελαιώνα και προτίμησαν το γνωστό μείγμα ειρωνικού σχολιασμού και αποσπασματικής παρουσίασης των δηλώσεων της υπουργού έτσι για να …γελάσουμε!
Η αθλιότητα της πρακτικής της Αμυγδαλέζας είναι τελικά υποδεέστερη από την ανάγκη να στηλιτευτεί ειρωνικά ένας προφανής υπαινιγμός της Τ. Χριστοδουλοπούλου. 
Μόνο που στην πραγματικότητα η ειρωνείες αυτές δεν θίγουν απλά την υπουργό, αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που αληθινά κάνουν είναι να ποτίζουν το δέντρο του ρατσισμού, που θα δούμε να ορθώνεται ξανά μπροστά μας και θα πέφτουμε ξανά μετά από τα …σύννεφα.  

2 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι,οτι καθε φορα που θα σας επισκευθω....μενω...θελεις μαλακας; Θελεις Πακης; Οπως θελεις !! Και αυτο διοτι 1) Δεν την κατεχω καλα, την τεχνολογια μου μεσα,και δεν ξερω,ολα αυτα τα μηνυματα πως ερχονται!! Δηλαδη ναι,ξερω για το φεις-μπουκ....ξερω για το τουιτερ ...οτι υπαρχουν .....εκει γραφονται ολες αυτες οι πραγματειες; Μου την λενε οι δικοι μου ανθρωποι,γιατι βριζω! Καλα υπερβαλλουν διοτι πρωτα-πρωτα αυτο ξεκινησε απο το 2010 και μετα,δεν το ειχα απο παντα μου ,αλλα ...τι λεξιλογιο δημοσια ειναι αυτο; Ετσι μιλανε...γραφουνε....επικοινωνουν;Ρε παιδια.....το καναμε σαν την ιδιωτικη τηλεοραση,δηλαδη θελω να πω.....οι βρισιες παντα υπηρχαν! Δεν ανακαλυψαν τον τροχο,ολες αυτες οι περισπουδαστες! 2) Ελεγε η μανα μου η συγχωρεμενη,''δειγματα των καιρων,οι κυριες ντυνονται πουτανες,και οι πουτανες κυριες ''! Παναγια μου,σοφα πραγματα ελεγε η μανουλα μου. Και οχι τιποτα,δεν την εχω να της το πω,και να συμπληρωσω ......''για το πουτανατο''!! Ειναι μια αλλη χωρα,που νομιζαμε οτι δεν θα επισκευτουμε ποτε!! Εε, για αυτο να ξερεις, ηρθε και μας βρηκε εκεινη!! 3) Δεν με λες μπεμπεκα,αλλα οχι και γρια! Και κυριως και απεριφραστως δεν ειμαι μαλακας!! Που βοσκουν ολα αυτα τα γιδια ρε παιδια;; Γιατι εγω δεν τα συναντω; Εκεινα με αποφευγουν; Δεν ετυχε ποτε; Θελω να ξερω τελικα. Γιατι ,αν παλιν δικαιο ειχε η μανα μου ,που ελεγε ''οπου γυριζεις,αυτο μυριζεις''....εεε παει στο διαολο!! Τρωω ηττα τωρα,και εγω που να την βρω να την δικαιωσω!! Τελος παντων....να μου πεις ''μην ξαναμπεις στην φαρμακογλωσση Κιρκη ,και τελος οι ηττες''!! Καλα,θα το σκευτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα νομιζω πως ειναι ολοφανερο Κιρκι μου!! Δεν την λεω σε εσενα...και μου απαντας...αντε να μην πω τωρα!! Το'πα η γυναικα....εχω καποια χρονια...απαντα παιδι μου κανονικα να σε καταλαβαινει ο κοσμος!!!!! Δεν ειναι ολα τα θεματα για να τα παρουμε για βαρια αναλυση!! Πουταναριο,ολες οι κοινωνιες ειχαν,εχουν και θα εχουν αγαπη μου!!!!!! Οπως η προδοσια,ενα πραμα!! Δεν εκανε κατι ριζοσπαστικο ο Τσιπρας,που τον πιασανε και τον αναλυουν ...αντε μην χεσω!! Προδοτες,παντα υπηρχαν ,υπαρχουν,και θα υπαρχουν....σε ολες τις κοινωνιες!!! Βρες μου,μια εγκυκλοπαιδεια,που να γραφει σελιδες για τον Εφιαλτη,και εγω να......καποιο ''σωστο ''στοιχημα θα βρουμε!! Δεν ειναι εκει το θεμα!!! Λυπαμαι λοιπον,αν αθελα μου,εριξα ευθυνες σε εσας. Οχι βρε παιδια!! Καυστικη ημουνα....προβατακια εβοσκα. Μα και τι να κανει κανεις,με ολο αυτο το πουτανατο!! Ειναι μαστιγα πια θα'λεγα! Να χαρεις την ομορφια σου,τα'χω τα χρονακια μου,...απαντα μου ''κανονικα'' μπας και καταλαβω! Παλιν φιλες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή