Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα κατά Τσίπρα και ΔΟΛ


 
Νέο πόλεμο με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον ΔΟΛ ανοίγει η Αριστερή Πλατφόρμα με αφορμή το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα» που κάνει λόγο για αριστερή αποστασία. Αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα iskra αναφέρει:


«Μοιάζει λίγο με ιστορικό ανέκδοτο να μιλάει το 2015 το «Συγκρότημα»*, δια της απογευματινής του ναυαρχίδας, για «αποστασία» και μάλιστα «αριστερή αποστασία»! 

Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο κύριο άρθρο των «Νέων» (18/8) με την απλή παροιμιώδη φράση: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» και εκεί να τελειώναμε το σχολιασμό. Θα παραθέσουμε, όμως, δύο λόγια, αν και αυτονόητα.


Ποιος «αποστατεί» και από τι τούτες τις κρίσιμες για τον τόπο ώρες; 

Για να μην τρελαθούμε, η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μετατοπίστηκαν , δεν άλλαξαν θέσεις, 
δεν μεταλλάχθηκαν, 
ούτε είναι προσκολλημένοι σώνει και καλά στην κυβερνητική εξουσία. 

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζουν με συνέπεια και σταθερότητα όσα επί χρόνια με διακηρύξεις και σκληρούς αγώνες υποστήριζε, σε γενικές γραμμές, ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να υποστηρίζουν χιλιάδες μέλη και στελέχη του κόμματος, τα οποία, όπως και τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν ρωτήθηκαν για τη μνημονική κυβερνητική στροφή.

 Από πότε, λοιπόν, μπορεί να «τιμωρείται», να «καταδικάζεται» και να ονομάζεται «αποστασία», η συνέπεια σε διακηρύξεις και θέσεις και να επιβραβεύονται οι «κωλοτούμπες», η εγκατάλειψη των δεσμεύσεων και επιλογές σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτές τις δεσμεύσεις ;Η μετάβαση και μάλιστα χωρίς καμία δημοκρατική εξουσιοδότηση, από το αντιμνημονιακό μετερίζι σε ένα σκληρό μνημόνιο, μετά , μάλιστα, από ένα δημοψήφισμα που στεντόρεια απέρριψε τις μνημονιακές επιλογές, πως μπορεί να χαρακτηριστεί και να ονομαστεί ; 


Αν χρησιμοποιούσα την φτηνή ορολογία των «ΝΕΩΝ» η λέξη πολιτική «αποστασία» θα ήταν η λιγότερο προκλητική. 
Αλλά και πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η στάση της διεύθυνσης των ΝΕΩΝ, η οποία μέχρι πρότινος διεξήγαγε πόλεμο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και τώρα πάει να αναδειχθεί σε «Ηρακλέα του στέμματος». 

Ας μην ψάχνουν αλλού για αποστάτες και αποστασίες κάποιοι, ας κοιτάξουν γύρω τους και στον καθρέφτη τους. Η Αριστερή Πλατφόρμα δεν μπήκε ούτε θα μπει στη «μνημονιακή» και «νεομνημονιακή» ολοκληρωτική συναίνεση που εξανδραποδίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό !*Η αναφορά μου στο «Συγκρότημα» δεν έχει καμία σχέση με τους συντάκτες, δημοσιογράφους και εργαζόμενους σε αυτό αλλά μόνο με την ιδιοκτησία του».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου