Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο τουρίστας των 5,5 εκατ. ευρώ-Του Νίκου Μωραΐτη-Η περίπτωση του Θέμου Αναστασιάδη είναι γνωστή. Έχει στηρίξει λυσσαλέα ό,τι καταστροφικό πέρασε από αυτή τη χώρα: Από τον Άγιο της Διαπλοκής Κώστα Σημίτη μέχρι τους ΓΑΠ, Σαμαρά, Βενιζέλο
























http://www.e-tetradio.gr/article/12580/O-touristas-ton-55-ekat-euro

Η περίπτωση του Θέμου Αναστασιάδη είναι γνωστή. 
Έχει στηρίξει λυσσαλέα ό,τι καταστροφικό πέρασε από αυτή τη χώρα: 
Από τον Άγιο της Διαπλοκής Κώστα Σημίτη μέχρι τους ΓΑΠ, Σαμαρά, Βενιζέλο. 

Του Νίκου Μωραΐτη
Στο προχθεσινό, όμως, άρθρο του, ο εκδότης του Πρώτου Θέματος υπερέβη τα εσκαμμένα. Τίτλος του: «Έλληνας τουρίστας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μάς ξεφτίλισε πιο πολύ κι από τη Χούντα». 
Το γεγονός ότι συγκρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χούντα, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ένας εκδότης με τις συγκεκριμένες θέσεις είναι πολύ εύκολο να ταυτίζει μία δικτατορία με μία εκλεγμένη κυβέρνηση. 
Αποκαλυπτικό, όμως, είναι άλλο σημείο του άρθρου του: «Καθόμαστε σαν μακάκες να ακούσουμε από το χαζοκούτι πότε τα 60 ευρώ θα γίνουν 80 και ψάχνουμε να δούμε πώς θα κρύψουμε στις κάλτσες 2-3 κατοστάρικα για να πάμε στο εξωτερικό. Το παλιό ανέκδοτο "Αλβανός τουρίστας" έγινε τώρα πιο αστείο: "Έλληνας τουρίστας επί Τσίπρα". Χωρίς λεφτά, χωρίς πιστωτικές, με την υποψία μήπως δεν ταξιδεύει για τουρισμό, αλλά να πιάσει κάπου "μαύρη" δουλειά σαν λαντζέρης, στα μάτια των Ευρωπαίων τελωνειακών».
Είναι ενδιαφέρουσα η σπουδή του μεγαλοεκδότη για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Μακάρι να υπήρχε αντίστοιχο ενδιαφέρον του για τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα όχι λόγω τουρισμού αλλά λόγω Μνημονίων, για τα εκατομμύρια των ανέργων, τους άστεγους και τους φτωχοποιημένους πολίτες της τελευταίας πενταετίας - έργο των κυβερνήσεων που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. Όμως ο καθείς ενδιαφέρεται για αυτό που τον καίει. Όταν τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι η δική σου απώλεια, αυτή θα προτάξεις.
Αλλά στο σημείο αυτό βρίσκεται η μεγαλύτερη υποκρισία
Ο εκδότης είχε καταθέσει 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK τον Ιούλιο του 2007. 
Ακολούθησε ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και απαλλαγή του με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας.
Το νόμιμο της κατάθεσης, όμως, δεν είναι εδώ το θέμα και δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση. Το θέμα είναι ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος κατέθεσε στο εξωτερικό (τουλάχιστον) 5,5 εκατομμύρια ευρώ γράφει τη φράση «ψάχνουμε να δούμε πώς θα κρύψουμε στις κάλτσες 2-3 κατοστάρικα για να πάμε στο εξωτερικό»
Ο τουρίστας των 5,5 εκατ. ευρώ εξομοιώνει τον εαυτό του με το μέσο Έλληνα ταξιδιώτη που μπορεί να πάρει μόνο 2000 ευρώ μαζί του (πόσοι άραγε Έλληνες έχουν τέτοιο ποσό να διαθέσουν για εκδρομή στο εξωτερικό;) επί της «χούντας» του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτό είναι το αληθινό ανέκδοτο.
Το θράσος, βέβαια, δεν ασκείται μόνο του. Πρέπει να σου το έχουν επιτρέψει. 
Ακριβώς όπως έκαναν στο σύστημα της Διαπλοκής όλες οι κυβερνήσεις που λυμαίνονταν τη χώρα επί δεκαετίες. Δημιούργησαν ένα μιντιακό τέρας, το οποίο δεσπόζει ακόμη, εξουσιάζει και ασκεί πολιτική και παραπολιτική εξουσία. 
Και έχει την άνεση να ονομάζει «χούντα» ό,τι δεν συνάδει με τα συμφέροντά του, όπως και να εξομοιώνει «2-3 κατοστάρικα» στις κάλτσες ενός απλού πολίτη με τα εκατομμύρια των δικών του απολαβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου