Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Ξεφτίλες, δεν βρέχει…


























 






















 






 







































day
Κρέμονται τα ελληνικά media και το πολιτικό προσωπικό της χώρας από τα χείλη του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ειδικά όταν τα χώνει στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλάει και για τους προηγούμενους. Τα όσα λέει γι αυτούς όμως, εμφανίζονται ως ψιχάλες (παρ ότι είναι χοντρό φτύσιμο)  με τις οποίες δεν ασχολείται κανείς, ούτε καν οι ενδιαφερόμενοι…
«Στα δύο χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών, δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι στη χώρα του ο Ολλανδός επικεφαλής του euro-group είχα πολλούς Έλληνες συναδέλφους. Οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλή και σοβαρή δουλειά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ωστόσο υπάρχουν και πολιτικοί στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για προσωπικά συμφέροντα και προστατεύουν τους φίλους τους, αντί να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. 
Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, ο νεποτισμός. Και αν δεν εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα στην ηγεσία μίας χώρας, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες», είπε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Με λίγα και απλούστερα λόγια αυτό που μας λέει ο Ολλανδός αξιωματούχος είναι ότι (πολλοί ή κάποιοι) από τους προηγούμενους κυβερνήτες μας, ήταν ξεφτίλες που δούλευαν για τους εαυτούς τους και τους «φίλους» τους.
Αυτό, ωστόσο, που δε μας λέει ο… φίλτατος Γερούν, είναι πως- με ποιον τρόπο- γίνονταν η δουλεία…
Ο μηχανισμός για να γίνει η δουλειά, ήταν απλός, καθ ότι μπορούσε να στηθεί στο έδαφος της σαπίλας του πολιτικού προσωπικού. Με άλλα λόγια, τα περίφημα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, πατώντας στο έδαφος της πολιτικής διαφθοράς, λειτουργούσαν ως μεσάζοντες (με το αζημίωτο) μεταξύ οικονομικών συμφερόντων και της κυβέρνησης των Σαμαρά- Βενιζέλου. Με ακόμη απλούστερα λόγια, τρόικα και υπουργοί  φρόντιζαν να μετατρέψουν σε πολιτική της χώρας όλα όσα εξυπηρετούσαν εγχώριους και ξένους οικονομικούς ομίλους…
Εχει λοιπόν ενδιαφέρον να δει κανείς μέσα απ αυτό το πρίσμα τις αποφάσεις που λήφθηκαν κάτω από την «πίεση» ή τις οδηγίες των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια. Μεγαλύτερο ωστόσο  ενδιαφέρον  αποκτούν και  οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν  από τη νέα ελληνική κυβέρνηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου