Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μία ΝΕΡΙΤ να εξυπηρετεί τα κυβερνητικά συμφέροντα Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ Ανδρέας Ζούλας καταγγέλλει με επιστολή του εξωφρενικές καταστάσεις στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.


















http://www.efsyn.gr/?p=236976
Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αυτό που γίνεται στη ΝΕΡΙΤ καταντά αστείο πια. Ολοι τελικά είναι εναντίον όλων! Και διαρκώς αποκαλύπτονται πρά(γ)ματα (και θάματα). Τελευταίο επεισόδιο η επιστολή του Ανδρέα Ζούλα, αναπληρωτή προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, προς τον πρόεδρο Θεόδωρο Φορτσάκη. Και τι δεν λέει σ’ αυτήν! Και τι δεν αναφέρει! Οργια. Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα (ολόκληρη η επιστολή δημοσιεύτηκε στο typologies.gr):

Για το κόψιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Δεν υπήρχε “ίση μεταχείριση”, αλλά μεταχείριση την οποία μεθόδευσε ο κ. Θωμόπουλος με εντολή της κυρίας Βούλτεψη, η οποία θεώρησε ότι έτσι εξυπηρετούνται τα κυβερνητικά συμφέροντα. Εγώ, προσωπικώς, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι όχι μόνο δεν εξυπηρετήθηκε κανένα κυβερνητικό συμφέρον από τις μεθοδεύσεις της κ. Βούλτεψη, αλλά αντίθετα ο επικοινωνιακά χαμένος, ως προς το συγκεκριμένο θέμα, ήταν η κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν αφορά εμένα και εσάς, αλλά την κυβέρνηση. Το ουσιώδες ζήτημα είναι ότι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της δεν είναι νοητό να γίνεται μέσω της κρατικής τηλεόρασης».

Για τους παραιτηθέντες Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφο Μορώνη: «Προτείνω, στην πρώτη σε ολομέλεια συνεδρίασή μας μετά το καλοκαίρι, να επαναφέρουμε σε συζήτηση τις υποψηφιότητες των κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, με τη συλλογιστική ότι αν τυχόν εγκρίνουμε επανατοποθέτησή τους στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αυτό θα σημαίνει (σ.σ.: μεταξύ άλλων) καταδίκη από ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο των απαραδέκτων μεθοδεύσεων της κ. Βούλτεψη και του κ. Θωμόπουλου και ταυτόχρονα γενικό μήνυμα προς κάθε κυβερνητικό στέλεχος να απέχει από κάθε ανάμιξη στη διοίκηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα (…) ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια συμπεριφορά, που μόνο στις χειρότερες ημέρες της ΕΡΤ είχαμε γνωρίσει, πριν από ένα τέταρτο του αιώνα».

Για την επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση τον Αύγουστο και αφαιρούσε την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ (εμπνευστές της οποίας ήταν τελικά η τετράδα Ζούλας, Μορώνης, Μακρυδημήτρης και Φορτσάκης) και τα απόνερα αυτής: «Η τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΝΕΡΙΤ περιέλαβε και διάταξη φωτογραφική, για να κοπούν επιτυχόντες υποψήφιοι και στη θέση τους να προωθηθούν άλλοι. Επίσης, η διάταξη αυτή, πέραν του ότι συνιστά εξ αρχής παρέμβαση, ανοίγει τον δρόμο για συνεχείς παρεμβάσεις σε επίπεδο επιλογής και προσλήψεως προσωπικού».

Για τη ΝΕΡΙΤ και την… ανεξαρτησία της: «Ακόμη χειρότερο όμως είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δέχθηκε άλλο σημείο του ολοκληρωμένου σχεδίου που συζητούσαμε: την πρόταση του κ. Μορώνη να πάψει η ΝΕΡΙΤ να είναι ΔΕΚΟ, καθώς και μόνον η υπαγωγή της στις ΔΕΚΟ καταλύει κάθε έννοια οικονομικής ανεξαρτησίας, γεγονός που έχει αντίκτυπο και στην όλη ανεξάρτητη λειτουργία της».

Κλείνοντας δε την επιστολή του ο κ. Ζούλας μιλάει για ΕΡΤ και όχι για ΝΕΡΙΤ: «Με την εκτέλεση ενός τέτοιου ολοκληρωμένου προγράμματος θα είχαμε μια τελείως αναμορφωμένη ΕΡΤ (και επιμένω στην ονομασία αυτή) έτσι ώστε κανείς απολύτως δεν θα μπορούσε να απαξιώσει τον κρατικό φορέα ραδιοτηλεόρασης/ίντερνετ».

Το Εποπτικό Συμβούλιο κάλεσε χθες τον κ. Θωμόπουλο να απολογηθεί. Αυτός θα καταθέσει υπόμνημα την άλλη Τετάρτη.
 d.kanellopoulos@efsyn.gr
---------------
 Ολα τα λεφτά το πλάνο της κυβερνητικής εκπροσώπου που παρακολουθεί κυριολεκτικά με λατρεία τον Σαμαρά, σαν κουτάβι το αφεντικό του, την ώρα που συνομιλεί με τον Ιλχάμ Αλίγιεφ, πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν. ΖΑΠ Αν είχε ουρά θα την είχε ξεκολλήσει από το κούνημα… ΖΑΠ Επιγραφή με το σήμα της ΝΕΡΙΤ ανέβασαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. ΖΑΠ Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι… ΖΑΠ Ρόμπα κλαρωτή καπιτονέ ξεκούμπωτη κάνει τον διευθυντή ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ ο Ανδρέας Ζούλας, αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, στην επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο και τα εναπομείναντα μέλη του Ε.Σ., την οποία δημοσιεύουν ολόκληρη οι «Τυπολογίες». ΖΑΠ Αλήθεια, ο κ. Θωμόπουλος δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει κάποια απάντηση στα όσα του καταμαρτυρούν; ΖΑΠ Ο παχυδερμισμός και η δουλικότητα στις κυβερνητικές απαιτήσεις σε όλο τους το μεγαλείο. ΖΑΠ Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας επαγγελματίας δημοσιογράφος προκειμένου να διατηρήσει τη θεσούλα του; Και για πόσο καιρό ακόμη θα τη διατηρήσει… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου