Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Άδωνις, τελευταία γραμμή άμυνας μιας κυβέρνησης που καταρρέει



















http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2014/09/blog-post_411.html

 Η "αισθητική" του Άδωνι, δεν είναι η παραφωνία σε μια κυβέρνηση που έχει επιλέξει τον κατήφορο. 


Είναι επιλογή που συνοδεύεται από τις επιλογές Σαμαρά-Βενιζέλου.


Αργύρης Ντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Φαήλος Κρανιδιώτης, Τζαμτζής, μονοπωλούν τον χρόνο της κυβέρνησης στα τηλεοπτικά πλατό,


Έχοντας σαν επιλογή τον λαϊκισμό αγωνίζονται να τα κάνουν όλα "μπάχαλο", να μην επιτρέψουν να γίνει καμία σοβαρή συζήτηση, να μην αφήσουν να εξελιχθεί κανένας διάλογος, να οξύνουν τα πνεύματα, να στείλουν τη μπάλα στην εξέδρα.


Ο κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ των Σαμαρά-Βενιζέλου, έχει δώσει χώρο στον λαϊκισμό, στην χρεοκοπία των επιχειρημάτων, στην σπίλωση της λογικής.


Αντί να αμύνεται η κυβέρνηση για τα λάθη της, τις παραλείψεις της, τη στάση της απέναντι στην κοινωνία, την δουλικότητα απέναντι στη Μέρκελ, την απεμπόληση των δικαίων της χώρας, επιλέγει τις τσιρίδες, τα "σώου του Άδωνι" και των υπολοίπων σωματοφυλάκων της τρόικας και της Μέρκελ.


Ο ίδιος ο Σαμαράς μίλησε για φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες, σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μέσα στη βουλή. Σε ένα χώρο που επισκέπτεται σπάνια.


Το σώου του Άδωνι που κάλεσε του δημοσιογράφους και πήρε τηλέφωνο τον Ν.Βούτση για να τον παγιδεύσει, βάζοντας ανοιχτή ακρόαση, είναι μια εικόνα πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά ήθη της Ευρώπης.


Το ότι τελικά δεν τον παγίδευσε αλλά παγιδεύτηκε ο ίδιος, έχει μικρή σημασία.


Οι πολίτες, παρακολουθούν ανούσιες κοκορομαχίες, εκτός θέματος, έξω από τα ενδιαφέροντα της καθημερινότητάς τους.


Και αυτά όλα είναι επιλογή μια κυβέρνησης που καταρρέει.


Η αντιπολίτευση σύσσωμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως θα πρέπει να φύγουν άμεσα από αυτόν τον παραλογισμό. 


Αν θέλεις να ενημερώσεις τον πολίτη από τα τηλειπτικά πάνελ, απαίτησε σοβαρότητα. 


Δεν μπορείς να συμμετέχεις σε κάτι που συνειδητά παραπληροφορεί, αλλά κυρίως μεταφέρει στον πολίτη μια αποκρυστική εικόνα για τους πολιτικούς.


Οι Σαμαράς-Βενιζέλος "καίνε" συνειδητά τον Άδωνι και την τηλεοπτική νεοδημοκρατική του παρέα, γιατί απλά μαζί με αυτούς καίνε και την λογική και την δυνατότητα των συνομιλητών της αντιπολίτευσης να μεταφέρουν στον πολίτη την άποψη της.


"Καίνε" συνειδητά τους δικούς τους που έχουν εθισμό στην τηλεοπτική έκθεση, γιατί δεν αφήνουν την αντιπολίτευση να αρθρώσει σοβαρό λόγο.


Δεν μπορείς να μιλάς σοβαρά όταν απέναντί σου έχει κάποιον που κυριολεκτικά τσιρίζει και λέει ανοησίες.


Δεν μπορείς να πείσεις ότι θα κυβερνήσεις, όταν μπαίνεις σε έναν "διάλογο" με ουρλιαχτά και κάνοντας διάλογο με την ανοησία.


Ας φύγουμε λοιπόν από την "λογική Άδωνι", γιατί πολύ απλά ο Άδωνις - και η γνωστή τηλεοπτική του παρέα - λειτουργεί σαν παγίδα για την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου