Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έπεσε η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει φοροδιαφυγή ύψους 1.000.000 ευρώ!











Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ έπεσε η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει φοροδιαφυγή ύψους 1.000.000 ευρώ!
Με επίσημη ανακοίνωση το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος γνωστοποίησε την έρευνα που διεξήγαγε όσον αφορά τη φορολογική ενημερότητα της γνωστής τραγουδίστριας, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί η συγκεκριμένη φοροδιαφυγή στην περίοδο των τελευταίων δέκα ετών. Πρόκειται δηλαδή για εισοδήματα που είχε η Καίτη Γαρμπή από την καλλιτεχνική της δραστηριότητα και δεν τα είχε δηλώσει -ως όφειλε- στις κατά καιρούς φορολογικές δηλώσεις που κατέθετε.
Κατά συνέπεια, ο φάκελος με το πρόστιμο έχει συνταχθεί και σφραγιστεί από την πλευρά του ΣΔΟΕ και η Καίτη Γαρμπή θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 600.000 ευρώ! 


Διακανονισμός



Βέβαια η γνωστή τραγουδίστρια έχει το δικαίωμα να προβεί σε διακανονισμό και να πληρώσει το πρόστιμο-μαμούθ σε δόσεις. Ομως στην περίπτωση που δεν τηρήσει τον διακανονισμό που θα κάνει, ο αρμόδιος εισαγγελέας οικονομικών είναι δυνατόν να διατάξει στο μέλλον ακόμα και τη σύλληψή της!

Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που η γνωστή τραγουδίστρια βρίσκεται αντιμέτωπη με το ΣΔΟΕ και τα... πρόστιμά του. Πριν από περίπου δύο χρόνια τα στελέχη της υπηρεσίας είχαν διαπιστώσει από την έρευνα που είχαν πραγματοποιήσει φοροδιαφυγή από την πλευρά της Καίτης Γαρμπή, με αποτέλεσμα να της βεβαιώσουν πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ.
Επίσης τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από σαρωτικούς ελέγχους που είχε κάνει στο Κολωνάκι η Οικονομική Αστυνομία, είχε βρεθεί ο σύζυγος της Καίτης Γαρμπή, ο επίσης γνωστός τραγουδιστής Διονύσης Σχοινάς, να εργάζεται σε κατάστημα χωρίς να έχει συμβόλαιο. Τότε είχε πει πως το συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του κέντρου όσον αφορά την αμοιβή του για τις εμφανίσεις του βρισκόταν στα γραφεία της εταιρείας που τον εκπροσωπούσε. Λίγες ημέρες μετά ο Διονύσης Σχοινάς είχε όντως παραδώσει το συμβόλαιό του στα γραφεία της υπηρεσίας προκειμένου να μην έχει περαιτέρω προβλήματα με τον νόμο.


Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ γιατροί, δικηγόροι και ένας χαμηλοσυνταξιούχος με 23.000.000€



 

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από πρόσωπα «υπεράνω υποψίας» διαπίστωσε για άλλη μια φορά το ΣΔΟΕ, το οποίο πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους. Γιατροί, δικηγόροι, ένας ζωγράφος, ακόμα και... χαμηλοσυνταξιούχοι με καταθέσεις δεκάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, που δεν μπορούσαν να τα δικαιολογήσουν, ήταν μερικά από τα «λαβράκια» που έβγαλε η υπηρεσία.
Κραυγαλέα η περίπτωση ενός 68χρονου χαμηλοσυνταξιούχου, ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια είχε... ξεχάσει να δηλώσει καταθέσεις ύψους 23.000.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από... αιματηρές οικονομίες για να έχει κάτι στα βαθιά γεράματα. Βέβαια, η συγκεκριμένη υπόθεση «μυρίζει» έντονα, καθώς στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει συγκεκριμένο κύκλωμα τοκογλυφίας, για το οποίο εξετάζεται αν είχε συμμετοχή και ο συνταξιούχος με τα αδήλωτα εκατομμύρια σε καταθέσεις στην τράπεζα.
Επίσης ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις γιατρών και δικηγόρων, καθώς από το 2000 έως και το 2011 απέκρυψαν τα έσοδά τους από την Εφορία.
Και ένας ζωγράφος


Παράλληλα, στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ έπεσαν κατά τους πρόσφατους ελέγχους έμποροι, μία αστρολόγος, ένας ιδιοκτήτης σχολής ιππασίας και ένας ζωγράφος, των οποίων το σύνολο των εισοδημάτων που είχαν «ξεχάσει» να δηλώσουν την τελευταία δεκαετία ξεπερνά τα 21.610.000 ευρώ!

Μάλιστα, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία που έφτασε στα γραφεία του ΣΔΟΕ, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε συγκεκριμένη εταιρία στην Αθήνα, καθώς υπήρχαν υποψίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τη Ρωσία με ποσά που αγγίζουν τα 4.300.000 ευρώ! Οι καταθέσεις των χρημάτων γίνονταν μέσω εταιριών κυπριακών και ρωσικών συμφερόντων, οι οποίες ήταν ανενεργές.
Στο μεταξύ, από την Οικονομική Αστυνομία συνελήφθη ένα ζευγάρι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οπως διαπιστώθηκε, ο άντρας και η σύζυγός του φοροδιέφευγαν συστηματικά, ενώ παράλληλα δεν πλήρωναν τα χρέη τους στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα το φέσι να φτάσει τα 10.000.000 ευρώ. Πρόκειται για γνωστό ξενοδόχο του Ηρακλείου, ο οποίος διατηρεί δύο μεγάλες μονάδες στην περιοχή της Χερσονήσου, ενώ η γυναίκα του έχει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα ενοικίασης οχημάτων στον συγκεκριμένο νομό.


Θεοδόσης Π. Πάνου 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου