Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Είναι οι άνθρωποι του “κέντρου”. Δηλαδή του συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα και κάνουν ό, τι είναι δυνατόν να το υποστηλώσουν.














(από Ηλία Μπιτσάνη)

Είναι οι άνθρωποι του “κέντρου”. 
Δηλαδή του συστήματος που χρεοκόπησε τη χώρα και κάνουν ό, τι είναι δυνατόν να το υποστηλώσουν. Γνωρίζουν πολύ καλά τους κανόνες της ψυχολογικής βίας και του λεκτικού τραμπουκισμού. Και έχουν όλα τα μέσα για να τους επιβάλουν ως “εθνική ιδεολογία”. 

Η μνημονιακή βία που εξαθλιώνει πλέον εκατομμύρια ανθρώπους είναι αναγκαιότητα για να συνεχίσουν να πλουτίζουν τα αφεντικά τους. 

Η βία σε βάρος των μεταναστών, η παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων και στοιχειωδών κανόνων του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, είναι αναγκαία για την ασφάλεια της χώρας.

 Η συστημική βία σε βάρος των αδύναμων και των εξεγερμένων είναι πυλώνας της "δημοκρατίας". 

Η φασιστική βία έχει σημασία μόνον όταν χρειάζεται για να καλλιεργήσουν εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Ολα αυτά είναι δομικοί λίθοι ιδεολογίας για τους αργυρώνητους των συστημικών μέσων. Γιατί αντιθέτως “βία” είναι κάτι μάπες που έριξαν (αν πιστέψουμε την περίεργη ιστορία) τρεις κάφροι στο Μαραντζίδη για να τον τιμωρήσουν επειδή γράφει σε βάρος της αριστεράς. 

Βία είναι κάτι γιαούρτια που έφαγαν εκείνοι που λεηλάτησαν τη χώρα. Βία είναι οι αποδοκιμασίες εκείνων που τα έφαγαν και ζητάνε να πληρώσουμε το λογαριασμό. Βία είναι να τα χώνεις στους δουλοπρεπείς που θα προτιμούσαν την Ελλάδα προτεκτοράτο.


Το “κέντρο” υποστηρίζει τη βίαιη διάλυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας και ανακαλύπτει την “αριστερή βία” σε περιθωριακά φαινόμενα πέρα από τη συλλογική δράση και πολιτική κουλτούρα της αριστεράς.

 Υποστηρίζει το βίαιο ξεπούλημα της χώρας και κουνάει το δάχτυλο απαιτώντας από την αριστερά. 

Σιγά μη δεν γνωρίζουν οι κοντυλοφόροι ότι κάτι μαλακίες τύπου Μαραντζίδη δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. Επιμένουν γιατί απλώς επιζητούν να ενοχοποιήσουν συλλογικά την αριστερά (και επιλεκτικά ορισμένα τμήματά της) για να προστατέψουν την κυριαρχία των αφεντικών. “Αγιοποιούν” τους φασίστες και την εγκληματική ιδεολογία τους ταυτίζοντας το (οργανωμένο ιδεολογικά) μαχαίρι με το (δημοφιλές μετά την τούρτα και τα αυγά ανά τον “πολιτισμένο” κόσμο) γιαούρτι. Χειρότεροι όλων οι έχοντες διαδρομή στην αριστερά. 

Την οποία εκποιούν για να προσφέρουν κύρος στην “κρατική βία” των αφεντικών. Αξιος ο μισθός τους αλλά η (όποια) αριστερά γιατί θα πρέπει να ανακράζει “απεταξάμην” κάθε φορά που το απαιτεί η εξουσία των μνημονιακών παπάδων που ψέλνουν το τροπάρι της μεγάλης θεατρικής παράστασης;

Για όσους δεν γνωρίζουν το σενάριο:

Στην είσοδο της εκκλησίας, στρέφεται ο νονός/ά δυτικά και ρωτά ο παπάς 3 φορές:
Παπάς : » Αποτάσση το Σατανά; Καί πάσι τοις έργοις αυτού; Καί πάση τη λατρεί αυτου; Καί πάσι τοις αγγέλοις αυτού; Καί πάση τη πομπή αυτού;»

- Καί απαντά ο νονός: » Αποτάσσομαι.»
πάλι 3 τρείς φορές ο παπάς :
- Παπάς : » Απετάξω τω Σατανά; «
- Και απαντά ο νονός : » Απεταξάμην» .
- Παπάς : » Καί εμφύσησον, καί έμπτυσον αυτώ. «
- Καί ο νονός φυσά 3 φορές στον αέρα και φτύνει 3 φορές στο έδαφος.
Ο νονός στρέφεται ανατολικά (πρός τό Ιερό) και πάλι 3 φορές ρωτά ο παπάς:
- Παπάς : «Συντάσση τω Χριστώ;»
- Και απαντά ο νονός : » Συντάσσομαι.»
Ρωτάει πάλι ο παπάς 3 φορές :
- Παπάς : » Συνετάξω τω Χριστώ; «
- Καί απαντάει ο ανάδοχος : «Συνεταξάμην. «
- Καί λέει ο παπάς : «Καί πιστεύεις αυτώ; «
- Καί απαντάει ο νονός : » Πιστεύω αυτώ ως Βασιλεί καί Θεώ.»
- Καί απαγγέλλει ο νονός το «Πιστεύω» .
Αν δεν το καταλάβατε, κάπως έτσι πάνε τη δουλειά οι αρχιερείς και οι ιεροψάλτες (δεξιοί και αριστεροί), δηλαδή το “κέντρο”, το τροπάρι της υποταγής στις επιθυμίες των αφεντικών....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου