Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Θέλει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ;-Του Γιώργου Μαλούχου






















Οι αυτόκλητες προχθεσινές δηλώσεις – διαπιστευτήρια του κομβικής σημασίας βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη προς τη Γερμανία και την πολιτική της γεννούν πλέον ευθέως ένα ερώτημα: θέλει πράγματι την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Θέλει αληθινά να κυβερνήσει;
 Είναι δεδομένο ότι ο κ. Δραγασάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει τι λέει. Συνεπώς πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ξέρει και γιατί λέει τα όσα λέει. Ποιο σκοπό έχει, πιο στόχο υπηρετεί. Δεν πρόκειται ούτε για πρόσωπο παρορμητικό που δεν ελέγχει το λόγο του, ούτε για πολιτικό ανεύθυνο. 
Ο λόγος του έχει βάρος.
 Ταυτόχρονα, πρόκειται για πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής διεργασίας του κόμματός του, όπως άλλωστε και ο βουλευτής Σταθάκης, ο οποίος φέρει πάνω κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά και ο οποίος επίσης είχε προκαλέσει πολλές απορίες για το τι θέλει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόσφατες δηλώσεις του.
 Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν πλέον την κεντρική γραμμή του κόμματός τους, η οποία, όμως, ειδικά μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη προς το γερμανικό ακροατήριό του στην Αθήνα αδυνατίζουν δραματικά τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύο επίπεδα:
 Πρώτον, εγείρουν ένα σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας για το κόμμα της αξιοματικής αντιπολίτευσης: δεν είναι δυνατόν να εκπέμπονται τόσο αντιφατικά μηνύματα. Το τοπίο πρέπει να καθαρίσει, ειδικά όσο πλησιάζουμε στις κάλπες. 
Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει αν είναι συστημική δύναμη που θέλει να τον αγαπούν στο Βερολίνο, όπως παρεκάλεσε προχθές ο κ. Δραγασάκης, 
ή αν έχει την πρόθεση να πραγματοποιήσει ρήξεις, όπως διαρκώς υποστηρίζει ο αρχηγός του κόμματος, ο κ. Τσίπρας.
 Δεύτερον, και σε αυτή τη φάση ίσως και πιο σημαντικό, τέτοιες τοποθετήσεις απλώς απομακρύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία. 
Αυτό, δεν μπορεί παρά να το βλέπουν στα γραφεία του κόμματος. Δηλαδή ότι με το να εμφανίζονται τόσο κεντρικά στελέχη τους βασιλικότερα του βασιλέως ως προς την ανάγκη να τα έχουν καλά με το Βερολίνο, ασφαλώς και “κόβουν” πόντους από την πορεία προς την εξουσία, την οποία μοιάζει να θέλουν επίτηδες να ανασχέσουν.
 Δυστυχώς, άλλη εξήγηση, είναι φανερό ότι δεν υπάρχει...

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειαζονται σχολια.Υπαρχουν στερεοτυπα,που αναπαραγονται μολις μιλησει καποιος απο τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αφηνονται περιθωρια ουτε για συζητηση,ουτε για την πιο μετριοπαθη αντιρρηση. ''Επαναληψις μητηρ πασης μαθησεως''.Προσπαθεια να εμπεδωθει με καθε τροπο-και με την παραποιηση των λεγομενων,που ειναι πιο ευκολη- μια αρνητικη εικονα για τον ΣΥΡΙΖΑ. ,μηπως,τουλαχιστον κλονιστει η αξιοπιστια του στα ματια των οπαδων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή