Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Οι περιπέτειες του...προέδρου Σαμαρά στις Βρυξέλλες





«We delivered»: Πανηγυρικό μήνυμα μετέφερε ο Α.Σαμαράς στο Στρασβούργο

«Η Ελλάδα δοκιιμάστηκε αλλά άντεξε» είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς



BINTEO: O Φάρατζ τα ΈΧΩΣΕ στον Σαμαρά: «Να ονομάσετε το κόμμα σας ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή»! -
Επιτέλους, κάποιος είπε στον Αντώνη Σαμαρά, κατάμουτρα, την ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο δεν έχασε την ευκαιρία να... τσαλακώσει τα success stories του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο γνωστός για τον ευθύ και εύστοχο λόγο του ευρωβουλευτής δεν έχασε την ευκαιρία και όταν άκουσε τον Σαμαρά να μιλάει για... κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού, πήρε τον λόγο και του είπε: «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Η τρόικα κυβερνά! Το κόμμα σας ονομάζεται «Νέα Δημοκρατία», αλλά νομίζω ότι θα "πρεπε να το ονομάσετε «No Democracy» (Μη Δημοκρατία), διότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!» 


Όλα τα λεφτά είναι το... ενοχλημένο βλέμμα του Σαμαρά που δεν έχει συνηθίσει να ακούει αλήθειες!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:




Βρυξέλλες: Ακτιβισμός στην τελετή για την ελληνική προεδρία






Περίπου 100 άτομα συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρώτη δημόσια εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας στις Βρυξέλλες. Οι Έλληνες και Βέλγοι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ
Με ανακοινωμένη τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εδώ κι ένα μήνα, κανείς υπουργός της κυβέρνησης δε τόλμησε να εμφανιστεί μπροστά σε ένα κοινό 2,000 διπλωματών, αξιωματούχων της ΕΕ και άλλων επισήμων. Το χαιρετισμό πριν από το προγραμματισμένο κονσέρτο απεύθυνε ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης. Ακτιβιστές τον διέκοψαν και σήκωσαν πανό που έγραφε στα γαλλικά: «Σαμαράς Εγκληματίας- ΕΕ συνένοχη-Τρόικα ξεκουμπίσου! Αλληλεγγύη με την Ελλάδα». Φώναξαν συνθήματα που ζητούσαν την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης.


Έξω από το κτίριο, διαδηλωτές έστησαν δρώμενο που παρίστανε τους Σαμαρά και Βενιζέλο να μαστιγώνουν ομάδες και τομείς που πλήττονται από τα μνημόνια: Εργαζόμενους, Μετανάστες, Άνεργους, Παιδεία και Υγεία. Μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους προσερχόμενους.
Μόλις μια βδομάδα μετά την τελετή ανάληψης της προεδρίας στην Ελλάδα, που συνοδεύτηκε από την απαγόρευση και βίαιη καταστολή της διαδήλωσης, διαμαρτυρίες ενάντια στη τραγοκωμωδία της ελληνική προεδρίας σημειώνονται και στην «καρδιά της Ευρώπης».

Σκοπός της δράσης ήταν να ενωθεί η φωνή του ελληνικού με το βέλγικο και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς ενάντια στις πολιτικές που λεηλατούν τις κοινωνίες.
Εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας δήλωσε: «η ελληνική προεδρία συμβολίζει τον αυταρχισμό και την κοινωνική βαρβαρότητα που οι ελίτ θέλουν να επιβάλουν σε όλη την Ευρώπη. Αυτό το φριχτό πείραμα πρέπει να σταματήσει τώρα»
Εκπρόσωπος των βελγικών επιτροπών δράσης κατά της λιτότητας είπε: «οι άρχουσες τάξεις τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ελλάδα μας λένε ότι η κρίση τελειώνει. Εμείς ξέρουμε ότι είναι ψέμα κι ετοιμαζόμαστε για αγώνες διαρκείας».
Ο Μαμαντού Μπα από τη Γουϊνέα, θύμα της Χρυσής Αυγής και μέλος της CADTM είπε: «οι πολιτικές λιτότητας γέννησαν το φασισμό στην Ελλάδα. Πρέπει να τσακίσουμε τη λιτότητα και το φασισμό παντού στην Ευρώπη».

Περισσότερες πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Ελλάδα που αντιστέκεται

Ομάδα Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στις Βρυξέλλες με στόχο την ενημέρωση του κοινού στο Βέλγιο για τους λαϊκούς αγώνες στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν αλληλεγγύη μεταξύ των αγώνών στις δύο χώρες.
Comités Action contre l’Austérité en Europe (επιτροπές κατά της λιτότητας)

Ομάδα συνδικαλιστών, μελών μαζικών οργανώσεων και πολιτών ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ στις Βρυξέλλες και άλλες βελγικές πόλεις.

Comité pour l'annulation de la dette du Tiers Monde (CADTM)

Διεθνής επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του τρίτου κόσμου και πλέον και ευρωπαϊκών χωρών.
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014
© 2010-2014 ThePressProject.gr


Ακολούθως απάντησε σε δέσμη ερωτήσεων για τη Χρυσή Αυγή: «Η παρατεταμένη ύφεση, η ανεργία και η παρουσία πολλών χιλιάδων λαθρομεταναστών είναι οι ρίζες του προβλήματος. Εμείς τις αντιμετωπίζουμε, όταν αποκατασταθεί η ομαλότητα θα περιθωριοποιηθεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής» εκτίμησε ο Σαμαράς.

Για την επένδυση στις Σκουριές, σημείωσε ότι είναι απόλυτα νόμιμη και συμβατή με την περιβαλλοντική νομοθεσία,
που πέφτει θύμα εξτρεμιστικών ενεργειών και θα προστατευθεί.
Για την τραπεζική ένωση, είπε ότι θα πρέπει να γίνει τριμερής διάλογος για τον μηχανισμό εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και θα στεφθεί με επιτυχία. Θα είναι όμως δύσκολες και σκληρές διαπργματεύσεις.

Για την Ανάπτυξη στην ΕΕ επισήμανε ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Σαμαράς αναφερόμενος στην τρόικα δήλωσε: «Για την τρόικα έχω εκφραστεί πολύ επικριτικά για τις απαρχές του προγράμματος όταν ήμουν στην αντιπολίτευση. Πίεζα, όμως, για βελτιώσεις ακόμη κι όταν ήμουν στην αντιπολιτευση. Μακάρι να είχα κι εγώ μία τέτοια αντιπολίτευση. Έχουν αντιμετωπιστεί πολλά λάθη και 
το πρόγραμμα αποδίδει».

Σχετικά με την Κύπρο και την Τουρκία, τόνισε ότι η Κύπρος βρίσκεται στο μέσον μιας διαπραγμάτευσης για το τέλος της παράνομης κατοχής και διχοτόμησης. Δεν μπορώ να κάνω δηλώσεις για την διαπραγμάτευση, σημείωσε και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από αυτό, όμως, όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν την κρατική οντότητα, είναι θέμα της ΕΕ.

Τέλος, μιλώντας για τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας σε ουδέτερους τομείς. Αναμένουμε βελτιώσεις στον έλεγχο των συνόρων και της μετανάστευσης, δεν θέλουμε τα εσωτερικά προβλήματα να εξάγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου