Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο ατυχής κύριος Δένδιας




















Μάθαμε λοιπόν ότι είμαστε άτυχοι λόγω της ποιότητας των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα. «Η ποιότητα των παράνομων μεταναστών που δέχονται οι Έλληνες είναι τραγική» δήλωσε, στον απόηχο της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι, ο «δημοκράτης» υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας στην πάντα φιλόξενη συχνότητα του Σκάι. 

«Ο μετανάστης της Σοβιετικής Ένωσης (σ.σ.: κάποιος να ενημερώσει τον υπουργό ότι η Σοβιετική Ένωση έχει εκλείψει) που πάει στη Σουηδία έχει ένα μορφωτικό επίπεδο, εμείς αντιμετωπίζουμε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν, με μια άλλη κουλτούρα, από έναν άλλο κόσμο. Αυτή είναι η δική μας ατυχία».
 Η ατυχία μας έγκειται στο μορφωτικό επίπεδο των παράνομων μεταναστών από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν;
Αυτή είναι η δική μας ατυχία; 
Και όχι τα μνημόνια; 
Όχι η μαζική εκποίηση της χώρας; 
Ούτε ο ενδοτισμός της συγκυβέρνησης;
 Ούτε η διαφθορά της εξουσίας; 
Η ατυχία μας έγκειται στην «τραγική ποιότητα» των μεταναστών που κυνηγημένοι από την ανθρωπιστική κρίση των χωρών τους τρέχουν για να σωθούν; 
Η ατυχία μας είναι οι παράνομοι μετανάστες που προσεγγίζουν την Ελλάδα ως πύλη εισόδου για την Ευρώπη και όχι το Δουβλίνο ΙΙ και το Δουβλίνο ΙΙΙ;
Η ατυχία μας έγκειται στο μορφωτικό επίπεδο των παράνομων μεταναστών από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν;
Υπήρξαμε δηλαδή τυχεροί την περίοδο που η χώρα ήταν προορισμός οικονομικών μεταναστών και μεταναστριών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις χώρες επιρροής τους; Θαυμάσια, πράγματι, εποχή με το trafficking στο φόρτε του,
με Βουλγάρες, Ρωσίδες και Ουκρανές να πηδούν από μπαλκόνια για να σωθούν από τους σωματέμπορους. 
Ωραία εποχή τότε που η Κωνσταντίνα Κούνεβα, γυναίκα μορφωμένη, δεχόταν το βιτριόλι στο πρόσωπό της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.
«Σκεφτείτε ποια ήταν η κατάσταση Αύγουστο του 2012 πριν ξεκινήσει ο Ξένιος Δίας για την παράνομη μετανάστευση» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας. Να υπενθυμίσουμε στον κ. Δένδια ότι κατά το πρώτο επτάμηνο της δράσης του Ξένιου Δία συνελήφθησαν 85.000 αλλοδαποί για να αποδειχθεί ότι μόλις το 6% εξ αυτών δεν διέθετε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι στο πλαίσιο του Ξένιου Δία συνελήφθησαν τουρίστες, ακόμη και διπλωματικοί ακόλουθοι, ενώ η Human Rights Watch στην ειδική έκθεσή της, με τίτλο «Ανεπιθύμητοι επισκέπτες: Καταχρηστικές πρακτικές κατά των μεταναστών στην Αθήνα», έκανε λόγο «για ευρείες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
«Σημειώνεται μια υπέρβαση του πολιτικού κομφορμισμού με τη διατύπωση μη αυτολογοκριμένων ρατσιστικών διαθέσεων» τονίζει στο UNFOLLOW ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τον φαύλο κύκλο της κλιμάκωσης της έντασης προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της για το Φαρμακονήσι. Απευθύνεται λοιπόν στο ακροδεξιό της ακροατήριο».
Εν τω μεταξύ, στη μοναδική συγνώμη που ακούστηκε από επίσημα χείλη, στη συγνώμη του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Μπαντιά στην Επιτροπή της Βουλής, αντέδρασαν σήμερα εντονότατα οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος ζητώντας διευκρινίσεις. 
«Σας μεταφέρουμε την έκπληξη, την απορία και τον προβληματισμό που διακατέχει τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ από τη στιγμή που έλαβαν γνώση των χθεσινών δηλώσεων σας ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής… δεν αντιλαμβανόμαστε τους λόγους της συγνώμης “μας” και ζητούμε να δοθούν διευκρινίσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Κι ενώ όλα αυτά τα γλαφυρά λαμβάνουν χώρα εγχώρια ένα βίντεο της Deutsche Welle αποτυπώνει τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες στις οποίες προβαίνει το λιμενικό κατά τη διαδικασία εντοπισμού και σύλληψης μεταναστών. 
Τη διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησε χθες εκ μέρους της Human Rights Watch η Εva Cosse σημειώνοντας ότι «παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις υπάρχουν πολλές καταθέσεις για επαναπροωθήσεις που θέτουν τις ζωές των μεταναστών σε κίνδυνο.Το κοινοβούλιο πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτές τις πρακτικές. 
Ως χώρα-σύνορο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα δέχεται σημαντική μεταναστευτική πίεση. Ωστόσο εάν η χώρα θέλει να διαδραματίσει ουσιαστικό ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή συζήτηση για το μεταναστευτικό, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να τηρήσει τις υποχρεώσεις της σε επίπεδο ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
ο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου