Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Τελικά κάνει ή δεν κάνει για την τηλεόραση η Σπυροπούλου;







Λένε πώς όταν ασχολούνται μαζί σου, είτε για καλό είτε για κακό, ασχολούνται ωστόσο, κάτι «κάνεις», κάτι έχεις να πεις…
 Από τον Νοέμβριο του 2012, οπότε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου βρέθηκε στο πλατό του «Μες στην καλή χαρά», στην εκπομπή – τότε – της Ναταλίας Γερμανού, έως σήμερα media, στήλες, τηλεκριτικοί και παρουσιαστές δεν έχουν πάψει να αναφέρονται στο όνομα της νεαρής γυναίκας που ξεκίνησε ως πανελίστρια σε μία ψυχαγωγική εκπομπή και βρέθηκε – αν και καθόλου αθόρυβα, η αλήθεια είναι – σε ρόλο παρουσιάστριας από κοινού με την Κατερίνα Καραβάτου.
Τα σχόλια για την τηλεοπτική της παρουσία, αλλά και για τον χαρακτήρα της – από τότε έως σήμερα – κάθε άλλο παρά θετικά ήταν. 
Ξεκινούσαν από τυπικές δηλώσεις που αποκάλυπταν αδιαφορία και έφταναν σε άκρως αιχμηρές διατυπώσεις. Σίγουρα, πάντως, ανακινούσαν θέμα για το αν η Σπυροπούλου κάνει για την τηλεόραση. Όχι υπό την έννοια του αν μπορεί να αντέξει την πίεση της «έκθεσης» στο τηλεοπτικό σύμπαν, αλλά του αν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή η εξίσωση «πρόσωπο / τηλεθέαση / απόηχος».
Γιατί, κακά τα ψέματα, η μία εκ των δύο παρουσιαστριών – αυτή που για την ώρα δέχεται όλα τα εχθρικά πυρά – μπορεί να θεωρείται από κάποιους αντιπαθής ή ακατάλληλη, όμως, τα ποσοστά τηλεθέασης διαψεύδουν και τους μεν και τους δε.
Τι έχει ειπωθεί, όμως, την τελευταία διετία για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου;
Το 2012, όταν η Ναταλία Γερμανού ήταν ακόμη παρούσα στο πλατό της εκπομπής του Alpha και παρά τα όσα ακούγονταν και το κλίμα που είχε δημιουργηθεί δήλωνε: 
«Από την αρχή έδειξε ότι έχει τσαµπουκά και γενναιότητα. Δεν µάσησε καθόλου όταν µπλέχτηκε άθελά της στον τυφώνα και τα έβγαλε πέρα µια χαρά. Θέλει πάρα πολύ να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, αγαπάει τον ρόλο της παρουσιάστριας και αποκλείεται να µην τα καταφέρει».
Βέβαια, το καλοκαίρι, τα όσα είπε ήταν δηλωτικά του τι πραγματικά συνέβαινε εκείνο το διάστημα στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού, που η ίδια ανέδειξε: 
«Η χρονιά αυτή, παρά τις δυσκολίες της, λειτούργησε σαν σχολείο, σαν ένα μάθημα που έπρεπε να πάρω για να γίνω πιο δυνατή, καλύτερος άνθρωπος. Στη ζωή αυτή, ό,τι γίνεται, για κάποιον λόγο γίνεται και στο τέλος καταλαβαίνεις ότι όλα γίνονται για καλό».
Το ίδιο διάστημα που διατυπώνονταν παράπονα – και ενώ η Ευαγγελία Αραβανή ήταν ήδη παρελθόν για το πάνελ της εκπομπής – πιο ανοιχτά είχε μιλήσει η επίσης πρώην chef του «Μες στην καλή χαρά», Ιωάννα Τσολομίτη.
Τι είχε πει; «Την Κωνσταντίνα δεν την ξέρω και η επαγγελματική μου επαφή ήταν αυτό που βλέπατε, τίποτα περισσότερο. Δεν ξέρω αν φταίει εκείνη που έφυγα». Και μπορεί η κυρία Τσολομίτη να είχε αποκαλύψει ότι η ίδια είχε ζητήσει από την παραγωγή να ολοκληρωθεί η συνεργασία της, ωστόσο, λίγο πριν βάλει την τελεία σ’ εκείνες τις δηλώσεις, είχε πει: 
«Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει δώσει δικαιώματα. Καλά να της κάνουν! Ένα κοριτσάκι που ήρθε, προκαλούσε συνέχεια και τα έβαζε με ανθρώπους που δεν θα ‘πρεπε να τα βάλει. Το ότι δεν της μιλάνε εκεί μέσα δεν σημαίνει ότι είναι όλα καλά, αναγκάζονται».
Το ίδιο διάστημα που τα media κατέγραφαν το αν περνάει καλά ή όχι η Ναταλία Γερμανού και κρέμονταν από τα χείλη της για μία δήλωση ή μία… γκριμάτσα έστω, είχε εκφραστεί και η Μαρία Ιωαννίδου, τελευταία σύντροφος του πατέρα της Ναταλίας, Φρέντυ Γερμανού: 
«Είναι ωραίο κορίτσι, αλλά λέει χαζά! Με μπερδεύει! Από την μία λέει πράγματα που δείχνουν ένα κορίτσι που είναι μελετημένο και από την άλλη λέει χαζά».
_L
Όσο για το αν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στην Κωνσταντίνα και τη Ναταλία; Η Ιωαννίδου ήταν κατηγορηματική: «Καμία σχέση! Είναι άτομα μη συγκρίσιμα! Η κοπέλα ξεκινάει, αν θα ξεκινήσει κάτι, η Ναταλία είναι δεδομένη στην τηλεόραση και όλα αυτά νομίζω ότι είναι πλεκτάνη».
Για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και τα όσα «μάζευε» κάθε εβδομάδα από τηλεοπτικές στήλες και εκπομπές είχε εκφραστεί και η Χριστίνα Πολίτη, επιχειρώντας να κρατήσει τις ισορροπίες, αλλά και να εξηγήσει τον… θόρυβο:
«Είναι κατινίστικο που ασχολούνται μ” αυτήν την κοπέλα, γιατί όλες οι κοπέλες που βρίσκονται στην τηλεόραση κάποια στιγμή ήταν σαν την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Κάποια γνωριμία θα είχαν σίγουρα, κι αυτή η θέση στον καναπέ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους ιντριγκάρει τόσο πολύ. 
Το να είσαι, δηλαδή, σε έναν καναπέ, σε μία εκπομπή το Σαββατοκύριακο γιατί είναι τόσο μεγάλη τιμή για έναν άνθρωπο να έχει αυτή τη θέση; Δεν το καταλαβαίνω», είχε πει, συνεχίζοντας: «Δε νομίζω ότι βλέπω την εκπομπή γι’ αυτή την κοπέλα, τη βλέπω για τη Ναταλία. Τη Ναταλία δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί αυτή η κοπέλα.
 Νομίζω ότι έχουμε υπερτιμήσει τη θέση εκεί στον καναπέ, μπορεί να είναι αυτή, μπορεί να είναι κάποια άλλη, αλλά απ” ότι θυμάμαι εγώ στην τηλεόραση, οι περισσότερες που μπαίνανε είχαν ένα μεγάλο μέσο».
Και μετά σιωπή. Μέχρι φέτος. Στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν, οπότε και η Ελένη Μενεγάκη αποφασίζει να φέρει στο στούντιο της εκπομπής της την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, σε μία προσπάθεια να «λυθούν» οι όποιες παρεξηγήσεις και να «περάσει» στο τηλεοπτικό κοινό το πραγματικό προφίλ της παρουσιάστριας.
Όμως, η τηλεκριτικός Αφροδίτη Γραμμέλη δε φάνηκε να «συγκινήθηκε» από αυτή την τηλεοπτική συνέντευξη της Σπυροπούλου και σε δεύτερο χρόνο, μιλώντας στην εκπομπή “Joy” είχε εκφραστεί με ειλικρίνεια: 
«Μου φαίνεται αδιάφορη και με ενοχλεί, γιατί βγάζει μια υπεροψία. Έχει βελτιωθεί, αλλά με ενοχλεί ο άνθρωπος που για να επιβιώσει πατάει πάνω σε άλλους. Κάποιες στιγμές στην εκπομπή ξεχνάει ότι είναι με ακόμη τρεις ανθρώπους. Κάνει τα περισσότερα θέματα, μιλάει πολύ και θα έπρεπε να τραβηχτεί πιο πίσω. Βλέπω έναν άνθρωπο που δεν μιλάει καλά ελληνικά, έχει κακή χροιά φωνής, έχει λάθος συμπεριφορά στο πλατό!».
Και μετά πάλι μια περίοδος σχετικής «ησυχίας» σε ό, τι αφορά τις δραστηριότητες της Κωνσταντίνας. Και άλλη μία συνέντευξη της στην Ελένη Μενεγάκη. Και νέος γύρος επιθέσεων προς το πρόσωπο της. Και στη μέση η Κατερίνα Καραβάτου να απαντά σε άβολες ερωτήσεις για τη σχέση της με την Κωνσταντίνα στο πλατό: «Δεν έχουμε ανταγωνισμό με την Κωνσταντίνα, για όνομα του Θεού. Δεν έχουμε διαφωνήσει σε κάτι. Είναι ένα κορίτσι που έχει όρεξη για αυτό που κάνει. Στις συσκέψεις ακούει με μεγάλη προσοχή τους ανθρώπους που ξέρουν καλύτερα».
Μέχρι το τελευταίο «ξέσπασμα» εναντίον της. Με την Ελεωνόρα Μελέτη να «ανοίγει» μία συζήτηση που θα πήγαινε πολύ πιο μακριά, από τις αρχικές, γενικόλογες τοποθετήσεις της παρουσιάστριας του «Μελέτησε το» στο Star.
Με την κουβέντα για τη Σπυροπούλου να καταλαμβάνει το πλατό της μίας εκπομπής μετά την άλλη – από την εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου σε αυτήν του Γιώργου Λιάγκα – σε μία «διακαναλική» επίθεση που συντονισμένη δεν ήταν, ήταν ωστόσο γενικευμένη, τα συμπεράσματα για το αν κάνει η Σπυροπούλου για τον χώρο της τηλεόρασης είναι υποκειμενικά.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κουβέντα για εκείνην δεν θα τελειώσει εύκολα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου