Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αφού «τέλειωσε» με τη μισή Αθήνα… ...ο «ανύπαρκτος κοινοβουλευτικά» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος αποφάσισε μεταξύ άλλων να «βγάλει στη σέντρα» και τον αρχηγό του για παρεμβάσεις στον ραδιοσταθμό «105.5 Στο Κόκκινο».












































Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣΟ Πέτρος Τατσόπουλος, ο συγγραφέας και βουλευτής, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στο facebook τη Δευτέρα το βράδυ, ανήμερα των Φώτων. Και κάθετος:
 «Ποιος σου είπε ότι ΔΕΝ μου πρότεινε ο Τσίπρας να πάρω εκπομπή στον “105.5 Στο Κόκκινο”;» σημείωνε. «Σου το είπα εγώ ή σου το είπε ο Τσίπρας -οι μόνοι παρόντες στην κουβέντα; Τόσο μαλάκα με θεωρείς, να βγω και να πω δημόσια ένα τόσο χοντρό ψέμα και να ρισκάρω να βγει μετά ο Τσίπρας να με αδειάσει πάλι δημόσια;».

Δεν ξέρω αν είναι μαλάκας ο Πέτρος Τατσόπουλος και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας, εφόσον όμως λέει αλήθεια, δημιουργείται πολιτικό ζήτημα. Διότι μπορεί ο «105.5 Στο Κόκκινο» να ανήκει ιδιοκτησιακά στον ΣΥΡΙΖΑ, διατυμπανίζει ωστόσο σε όλους τους τόνους πως αποτελεί ένα ανεξάρτητο ραδιόφωνο, το οποίο λειτουργεί με αμιγώς δημοσιογραφικά κριτήρια. Από το πρόγραμμά του και τις ειδήσεις του έως το ανθρώπινο δυναμικό του.

Αν όμως ισχύουν όσα υποστηρίζει ο κ. Πέτρος-δεν είμαι μαλάκας-Τατσόπουλος και μοιράζει εκπομπές ο πρόεδρος του κόμματος, τότε για ποια δημοσιογραφική (αλλά και πολιτική) ανεξαρτησία μιλάμε; Εκτός και αν ο κ. Τσίπρας γνωρίζει όντως από ραδιόφωνο, μπορεί στο παρελθόν να διατέλεσε και σε επιτελική θέση κάποιου ραδιοσταθμού, οπότε δικαιούται να έχει λόγο επί του προγράμματος. Κι ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά, μήπως μοιράζει κι εκπομπές στην ΕΡΤ -με όποια μορφή κι αν έχει- όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στα πράγματα; Θα θέλαμε να μάθουμε αν όντως συνέβη αυτό που περιγράφει ο βουλευτής του κόμματος, αν όντως ο κ. Τσίπρας πρότεινε εκπομπή στον κ. Τατσόπουλο.

Στον «105.5 Στο Κόκκινο», πάντως, δηλώνουν άγνοια για την υποτιθέμενη πρόταση, το ανέφερε ο διευθυντής του σταθμού Κώστας Αρβανίτης στην πρωινή του εκπομπή. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε, άλλωστε, από τη στιγμή που διατρανώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί για την ανεξάρτητη και χωρίς κομματικές παρεμβάσεις δουλειά του στον σταθμό; 

Οπότε δύο τα τινά: ή λέει ψέματα ο Πέτρος Τατσόπουλος
 ή μας δουλεύουν όλοι κανονικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
 Τρίτη εκδοχή δεν μπορώ να σκεφτώ. 

Η πρόταση εν τω μεταξύ δεν έγινε σε πολύ προγενέστερο χρόνο, αλλά μόλις «πριν από τρεις-τέσσερις μήνες», όπως είχε πει ο ίδιος ο Πέτρος Τατσόπουλος στη ραδιοφωνική του εκπομπή στο «Βήμα 99.5», εκεί, γύρω στα τέλη Νοέμβρη. 

Ναι, κάνει εκπομπή ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος θέλει προφανώς να χτυπήσει το σύστημα εκ των έσω. «Στις δημοκρατίες τα ΜΜΕ προβάλλουν τις ενδοκομματικές κόντρες των αντιπάλων τους, δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερη νοημοσύνη για να το καταλάβει», έγραψε το αγαπημένο παιδί των καθεστωτικών ΜΜΕ, γεγονός που δεν του κάνει εντύπωση,
 θεωρεί πως του δίνουν βήμα για τις ενδοκομματικές του κόντρες. 

Ποιος, ο πολιτικός ανήρ Πέτρος Τατσόπουλος με τη μηδαμινή όλο αυτό το διάστημα κοινοβουλευτική δραστηριότητα. 
Και κομπάζει για τις 18 χιλιάδες ψήφους που έλαβε στις εκλογές. 
Σιγά το κατόρθωμα, εδώ πήρε περισσότερες ψήφους ο Αργύρης Ντινόπουλος και τις διπλάσιες σχεδόν ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αν (δεν) θέλετε να ακούσετε τον Πέτρο-δεν είμαι μαλάκας-Τατσόπουλο στην εκπομπή του στο «Βήμα 99.5», συντονιστείτε στον καλό ραδιοσταθμό κάθε Πέμπτη 10 με 11 το πρωί. Είναι εξαιρετικός. 
Τόσο, που το BBC θορυβημένο αποφάσισε για πρώτη φορά στην εκατονταετή ιστορία του να μη μεταδίδει εκπομπές εκείνη την ώρα. 
Τόσος ανταγωνισμός δεν αντέχεται.

d.kanellopoulos@efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου