Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Σε ιδανικό καύσιμο θέρμανσης αναδεικνύεται η ινδική κάνναβη


Σε ιδανικό καύσιμο θέρμανσης αναδεικνύεται η ινδική κάνναβη
Το χθεσινό παράδειγμα ενός πατέρα δύο ανήλικων παιδιών από τα Πατήσια που έριξε στη φωτιά ένα κιλό χασίς για να ζεστάνει την οικογένειά του, φαίνεται να έχει βρει πολλούς μιμητές.
Στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του theblob.gr, καθώς κατά το διάστημα 18-20 Δεκεμβρίου καταγράφηκε υπερσυγκέντρωση αιωρουμένων σωματιδίων THC (σ.σ. η δραστική ουσία της ινδικής κάνναβης) στο λεκανοπέδιο Αττικής, στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τον Πύργο, τη Καλαμάτα και σε άλλες περιοχές της περιφέρειας.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ναρκωτικών, η ινδική κάνναβη εκτός από ιδιαίτερα δημοφιλή ψυχότροπη ουσία έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα να αναδεικνύεται στην Ελλάδα σε Νο1 καύσιμο για θέρμανση. 
Πράγματι,όπως σημειώνουν ειδικοί σε ενεργειακά θέματα, η ινδική κάνναβη, αν συγκριθεί με τα καυσόξυλα, το πετρέλαιο ή το ηλεκτρικό ρεύμα υπερέχει σε όλα τα σημεία καθώς:
 α) είναι η φθηνότερη εναλλακτική 
β) δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο το περιβάλλον και την ατμοσφαιρική ρύπανση
 γ) μπορεί να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες κατ' οίκων από τους καταναλωτές (σε γλάστρες, ταράτσες, κήπους) και
 δ) χαρίζει ευδιαθεσία σε όσους εισπνέουν τις αναθυμιάσεις. 
Στα αρνητικά της, συγκαταλέγεται μονάχα η έντονη λιγούρα που προκαλείται από την κατανάλωση της κάτι που αυξάνει δυσανάλογα το κόστος των νοικοκυριών για σοκολάτες και άλλες λιχουδιές.
Ενδεικτικό της νέας τάσης είναι επίσης το γεγονός ότι σε τυχαίους ελέγχους που έγιναν χθες το βράδυ από μεικτά κλιμάκια της τροχαίας και της Δίωξης Ναρκωτικών σε όλη την Ελλάδα, εντοπίστηκαν περισσότερο από 2 τόνοι ινδικής κάνναβης στην κατοχή πολιτών που δεν ταιριάζουν στο προφίλ του τυπικού χρήστη. 
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για πολύτεκνους, συνταξιούχους ΟΓΑ και μακροχρόνια άνεργους άνω των 40 ετών.

Για να δείτε αναλυτικά τις τιμές χονδρικής της ινδικής κάναβης/κιλό πατήστεεδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου