Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΓΗ:Ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ από τις συνεχιζόμενες "παραστάσεις" Τατσόπουλου













Τη δυσφορία του για τις συνεχιζόμενες "παραστάσεις" του Πέτρου Τατσόπουλου δημοσιοποίησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ διά του εκπροσώπου του, ενώ κοινή ήταν η κριτική στάση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας στην απογευματινή συνεδρίαση για τον τρόπο που πολιτεύεται ο βουλευτής.
Η Π.Γ. ζήτησε ειδικότερα από το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να ασχοληθεί το ζήτημα, με δεδομένο ότι οι αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του βουλευτή στα κανάλια δεν βοηθούν, όπως ειπώθηκε, στην υπέρβαση του ζητήματος. "Το πρόβλημα ανακυκλώνεται", ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Δηλωτική της ενόχλησης που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από τις αλλεπάλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Π. Τατσόπουλου ήταν όσα είπε χθες ο Πάνος Σκουρλέτης(στον Ρ/Σ Σκάι και το τηλεοπτικό κανάλι Action 24): 
"Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω -γιατί παρακολούθησα την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπου κυριάρχησε ένα πνεύμα συντροφικής συζήτησης γύρω από την ανάγκη να είμαστε όλοι πιο συλλογικοί, πιο αλληλέγγυοι στον τρόπο που λειτουργούμε, που εκφραζόμαστε δημόσια- πώς δύο ώρες μετά ο κ. Τατσόπουλος εμφανίστηκε μάλιστα και δικαιωμένος από μια συζήτηση που μάλλον του άσκησε κριτική. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω".
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στα όσα είχε πει ο βουλευτής Β' Αθηνών περί... "ζαχαριαδισμού": 
"Ο ζαχαριαδισμός και ο σταλινισμός ήταν πολύ σκληρές καταστάσεις. Και θα πρέπει κανείς, όταν χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, να είναι πολύ προσεκτικός. Και, βεβαίως, να έχει συνείδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο δημοκρατικό κόμμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και όση σχέση έχει το νερό με τη φωτιά, άλλη τόση σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον σταλινισμό και τον ζαχαριαδισμό". Επιπλέον, ο Π. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι τα πολιτικά ζητήματα δεν λύνονται με διοικητικά μέτρα.
Στον Πέτρο Τατσόπουλο απάντησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης (μέσω twitter): "Η αμετροέπεια και ο ναρκισσισμός του Τατσόπουλου αδικούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο. Μετά τη χθεσινή Κ.Ο., οφείλει να 'φρενάρει'. Γίνεται 'πόλεμος'".
Όμως, η "πέτρα του σκανδάλου" είχε χθες την ευκαιρία για άλλη μία "παράσταση" (στο Star), ενώ συζητήσεις προκάλεσε η πρόωρη αποχώρησή του προχθές από τη συνεδρίαση της Κ.Ο., καθώς μάλιστα ήταν σε εξέλιξη τοποθετήσεις βουλευτών για το πρόβλημα που αφορούσε τον ίδιο άμεσα.
"Δεν διακατέχομαι από το σύνδρομο Πλουμπίδη, [...] αν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον μου, εγώ θα απαντήσω και δεν θα γυρίσω το μάγουλο" υποστήριξε ο Π. Τατσόπουλος, ενώ διερωτήθηκε, αναφερόμενος στον Βασίλη Μουλόπουλο, αν ήταν αργυρώνητο το επί 20ετία δεξί χέρι του Σταύρου Ψυχάρη.
"Ανά πάσα ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πει ότι δεν με θέλει στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα" επέμεινε, ενώ σε ερώτημα για το πλήθος των εμφανίσεων που είχε από προχθές το βράδυ, μετά δηλαδή την Κ.Ο., ισχυρίστηκε ότι για κάθε μία συνέντευξη που δίνει λέει και δέκα "όχι".
Σήμερα, τέλος, συγκαλείται σε προγραμματισμένη, εδώ και ημέρες, συνεδρίαση το προεδρείο της Κ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου