Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Δεν ήξεραν τα παιδιά, μην τους παρεξηγείτε και... προσέξτε όσοι περνάτε κάτω από σύννεφα!












Υπάρχει στα σοβαρά κάνείς που να αμφισβητεί, σήμερα, ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική οργάνωση; Ουδείς! Ούτε καν ο πιο… παραπλανημένος οπαδός της.


Οι άνθρωποι δεν κρύβονται. 

Ναζιστικά τατουάζ, ναζιστικά σύμβολα, ναζιστικοί όρκοι, ναζιστικά συνθήματα κάδρα με τον Χίτλερ, κρασιά με τον Μουσολίνι, αλλά ακόμα κι αν κάποιος επιμένει -για τους δικούς του ακατανόητους λόγους- να κλείνει στα μάτια όλα αυτά, αρκεί να δει ένα βίντεο με τον Μιχαλολιάκο για να πειστεί ότι ο άνθρωπος αυτός έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία 
όση η Ελλάδα με την ανάπτυξη.



Και εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα. 

Οι Χρυσαυγίτες δεν κρύβονται. 
Φωνάζουν! 

Αν εξαιρέσουμε μερικές γραφικές προσπάθειες να παραστήσουν τους πιστούς Χριστιανούς και φανατικούς Έλληνες, παραμένουν το ίδιο ακραίο ναζιστικό μόρφωμα, 
που ήταν από τη μέρα της ίδρυσής τους. 

Κι όμως, παρ' όλο που η φασιστική ιδεολογία είναι εμφανής σε κάθε τους πράξη, οι ψηφοφόροι της δεν φοβούνται, δεν οργίζονται, δεν τους απορρίπτουν. 

Οι λόγοι; 
Σίγουρα, υπάρχει ένα ποσοστό Ελλήνων πολιτών -μεγαλύτερο απ' όσο θέλουμε να πιστεύουμε- που ασπάζεται την ιδεολογία του φασισμού. 
Αυτοί είναι οι λίγοι όμως. 



Για την οικονομία της «κουβέντας», ας δεχτούμε ότι υπάρχει ένα ακόμα μικρό ποσοστό συμπατριωτών μας, που δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Χίτλερ και τι έκαναν οι Ναζί στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, έχει ως πιο… διάσημο εκπρόσωπο τον Γιώργο Κατίδη, που απ' ότι φαίνεται όντως δεν ήξερε.



Είναι δεδομένο ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος, θα σκύψουν πάνω από το φαινόμενο Χρυσή Αυγή όταν περάσουν τα χρόνια (και, ελπίζω, θα έχουμε σωθεί ως κοινωνία από το νεοναζισμό) για να εξηγήσουν τι έκανε τόσους πολλούς ανθρώπους να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια απέναντι σε αποδείξεις και όχι απλές ενδείξεις ότι το κόμμα που ψηφίζουν είναι ναζιστικό. 



Μένει λοιπόν η τρίτη κατηγορία λοιπόν. Όχι οι ναζί, όχι οι… χαζοί, αλλά οι νοικοκυραίοι. 



Οι πολλοί, οι «μη μας λες για τη Χρυσή Αυγή, πες μας για τη MARFIN», οι «η Χρυσή Αυγή είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα;», οι «τουλάχιστον αυτοί δεν είναι κλέφτες», οι «η σβάστικα παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα και ο ναζιστικός χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός». Αυτοί δεν είναι ούτε φασίστες, ούτε αυνανίζονται τα βράδια με το «Μein Kampf». Kαι τότε γιατί; Γιατί τόσες δεκάδες χιλιάδες Έλληνες, που σαφώς δεν είναι παραπλανημένοι, αλλά ούτε και νεοναζί, δεν στέλνουν στον αγύριστο τη Χρυσή Αυγή, αλλά επιμένουν να της παρέχουν σιωπηλή ή βροντερή κάλυψη; 

Η απάντηση, μάλλον, δεν θα μας αρέσει...



Γιατί, κάθε λαό τον κρίνεις όταν έρχονται τα σκούρα. 

Και στην Ελλάδα, τώρα που ήρθαν τα σκούρα, μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας απέδειξαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ότ μπορεί ως λαός να φορέσαμε ακριβά ρούχα, να οδηγήσαμε ακριβά αυτοκίνητα, να φάγαμε σε ακριβά εστιατόρια, να ήπιαμε ακριβά ποτά και να ψεκαστήκαμε με ακριβά αρώματα, αλλά… ΠΟΤΕ δεν πλυθήκαμε. 

Τη βρομιά της αμορφωσιάς, της πρωτοφανούς έλλειψης παιδείας, του «να πεθάνει το σκυλί του γείτονα» δεν τη βγάλαμε ποτέ από πάνω μας και στην πρώτη δυσκολία η βρομιά αυτή ήρθε και μας πλάκωσε.



Και μπορεί πολιτικά η Χρυσή Αυγή να βαδίζει σταδιακά στον όλεθρο, αλλά ιδεολογικά έχει κάνει κατάληψη στην ελληνική κοινωνία και γι αυτήν την κατάντια,
 δεν φταίει ο Μιχαλολιάκος, αλλά οι περήφανοι ψηφοφόροι του!



Υγ: Μετά τους ίδιους τους ψηφοφόρους, οι επόμενοι που έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι από κοινού οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Οι πρώτοι γιατί επί δύο χρόνια έκλειναν προκλητικά τα μάτια και οι δεύτεροι γιατί φρόντισαν επιμελώς στο «ξέπλυμα» της νεοναζιστικής οργάνωσης, με πρωτοσέλιδα, συνεντεύξεις, γλυκανάλατα αφιερώματα και ολίγη από showbiz. Δεν ήξεραν τα παιδιά, μην τους παρεξηγείτε και... προσέξτε όσοι περνάτε κάτω από σύννεφα!



Twitter: sili81





Το προφίλ του αμετανόητου ψηφοφόρου της ΧΑ 
 Ανδρας, ιδιωτικός υπάλληλος, 
μεσαίου μορφωτικού επιπέδου 
http://www.tsantiri.gr/ellada/to_profil_tou_ametanoitou_psifoforou_tis_cha_-_andras_idiotikos_upallilos_mesaiou_morfotikou_epipedou/

Ούτε πιτιρικάδες, ούτε ακροδεξιοί όπως εικαζόταν αποτελούν το κεντρικό κορμό της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ερευνών της GPO.
Σύμφωνα με τα το στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει η Καθημερινή της Κυριακής οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως άνδρες 25-55 ετών, οι οποίοι, μάλιστα, στην πλειοψηφία τους αυτοπροσδιορίζονται ως «κεντρώοι»
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιδεολογική κλίματα 1-10, όπου 1 είναι η άκρα αριστερά και 10 η άκρα δεξιά, το 40,3% των χρυσαυγιτών επιλέγει τις μετριοπαθείς, κεντρώες, θέσεις (5 και 6) και μόνο το 27,2% απαντούν ότι είναι ακροδεξιοί.
Επίσης, οι ψηφοφόροι του νεοναζιστικού μορφώματος είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, αφού όπως προκύπτει από τα στοιχεία της GPO, μόνο το 25% αυτών είναι γυναίκες.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι  ακόμα και μετά τα τελευταία γεγονότα, η ΧΑ δεν φαίνεται να χάνει ποσοστιαία τον πυρήνα που τη στήριξε στις εκλογές του 2012.
Οσον αφορά για τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ανήκουν οι ψηφοφόροι της ΧΑ από τα στοιχεία της GPO που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής προκύπτει ότι είναι λάθος η αίσθηση ότι στο νεοναζιστικό μόρφωμα στράφηκαν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι. Οπως αποδεικνύεται, από την εν λόγω έρευνα, αυτοί αποτελούν μόνο το 4% του κοινού της.
Στις τάξεις των Χρυσαυγιτών βρίσκει κανείς κυρίως:
  • μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 24%
  • άνεργους 17%
  • συνταξιούχους 17%
  • ελεύθερους επαγγελματίες (όχι επιστήμονες) 16%
  • ελεύθερους επαγγελματίες (επιστήμονες) 7%
  • Αγρότες 5%
  • Νοικοκυρές 5%
  • Δημόσιοι υπάλληλοι 4%
  • Επιχειρηματίες 3%
  • Φοιτητές 2%
Οσον αφορά το μορφωτικό τους επίπεδο, οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι μέσου ή χαμηλού μορφωτικού επιπέδου,που ανήκαν στη μεσοαστική τάξη και δέχθηκαν από την κρίση ένα ισχυρότατο πλήγμα στο εισόδημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου