Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κούρεμα που χρειάζονται...


Αν επιβεβαιώθηκε κάτι από τη χθεσινή ολιγόωρη επίσκεψη του γκαουλάιτερ στην υπό διαρκή εποπτεία του χώρα μας, είναι η στυγνή και ακραία επιμονή του στον καταστρεπτικό μονόδρομο της νεοφιλελεύθερης συνταγής.
Με ύφος δογματικού προτεστάντη και με αυστηρούς όρους επανέλαβε στους ντόπιους συγκυβερνητικούς υποτελείς την απαίτηση της κυβέρνησης της καγκελαρίου για σταθερή υλοποίηση των πογκρόμ κατά της κοινωνίας στο όνομα του φαντάσματος της... "ανάπτυξης".
Μπορεί το περιδεές συγκυβερνητικό ντουέτο να "ικανοποιείται" με μόνη την παρουσία-στήριξη του αφέντη, άντε και με μια-δυο "χάντρες", όμως γύρω τους η πόλη-"νεκροταφείο" μαρτυρούσε την απομόνωσή τους από την κοινωνία και την εναγώνια πορεία προς το τέλος τους.
Μπορεί ο Σόιμπλε να ήθελε να δείξει στους Γερμανούς εκλογείς ποιος ελέγχει την κατάσταση στην Ελλάδα και πόσο άτεγκτα φέρεται στους υπάκουους, αλλά μετριότατους, αν όχι κακούς μαθητές του, όμως η εικόνα της άδειας πόλης, της κατάστασης πολιορκίας, τον ανάγκασε να ψελλίσει ότι "δεν το περίμενε". 
Η υπηρεσία του γκαουλάιτερ και των Σαμαρά - Βενιζέλου έχει καταρρίψει, και συνεχίζει να καταρρίπτει, κάθε αρνητικό ρεκόρ. Όταν μάλιστα την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συζητούν για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο κόλαφος είναι προφανής.
Αυτογελοιοποιείται λοιπόν ο πολύς Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν αναφέρεται απαξιωτικά "σε κάποιον αρχηγό κόμματος" κ.λπ. 
Ακόμη και το περιοδικό Der Spiegel αποτυπώνει σε άρθρο του το γεγονός ότι "ο Σόιμπλε μπορεί να δει στην Αθήνα τα ερείπια της αποτυχημένης πολιτικής για την Ελλάδα"και προσθέτει πως "θα πρέπει να αποδεχτεί την κατηγορία ότι μπλοκάρει μια πιθανή διέξοδο της χώρας από την κρίση", αναφορά στην αναγκαιότητα κουρέματος του ελληνικού χρέους τώρα. 
Μάλιστα, το γνωστό γερμανικό περιοδικό αναφέρεται στο χθεσινό πρωτοσέλιδό μας, σχολιάζοντας ότι "κάτι πήγε πολύ στραβά στην Ελλάδα".
Το πραγματικό κούρεμα που χρειάζεται πάντως να γίνει είναι το κούρεμα αυτής της αδιέξοδης, καταστρεπτικής, νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ισοπεδώνει την κοινωνία, την οικονομία στη χώρα μας και στον Νότο της Ευρώπης. 
Οι συμπολίτες μας, με τους αγώνες, τις κινητοποιήσεις, τον συντονισμό τους σε περιφερειακή και ευρωπαϊκή βάση, με την ψήφο τους στις πολιτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές μπορούν και πρέπει να κουρέψουν τέτοιες πολιτικές, να ανατρέψουν τη συνταγή της τρόικας.
Με τις προσπάθειές μας, με την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας θα τα καταφέρουμε να σταματήσουμε την καταστροφή, να αντιστρέψουμε την πορεία της χώρας μας, της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου