Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Καταδικάζουμε, καταδικάζετε, καταδικάζουν







  











 Με λουλούδια έραναν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Αττικό» τον υπουργό Υγείας Άδωνι-Σπύρο Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της εκεί επίσημης επίσκεψης του. 

Ο ενθουσιασμός των παρευρισκόμενων υπήρξε ακόμα μεγαλύτερος, μόλις διαπίστωσαν ότι ο υπουργός τήρησε κάθε εθιμοτυπικό πρωτόκολλο, καθώς φρόντισε να συνοδεύεται από τους λαοφιλείς ΜΑΤάδες και άλλους στενούς συγγενείς του. 

Όταν ο υπουργός ολοκλήρωσε τη βεγγέρα του, παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους εργαζόμενους όπου αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το θερμό κλίμα που επικράτησε.
Η επίσκεψη Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν το μεσημέρι, με τους εργαζόμενους του «Αττικό» και τους συγγενείς των νοσηλευόμενων να συνωστίζονται για να δουν από κοντά μια τηλεοπτική διασημότητα, με τους πιο τυχερούς να απλώνουν το χέρι τους για να την αγγίξουν. 
Ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) δεν έκρυβαν τον θαυμασμό τους, καθώς θα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν εκ του σύνεγγυς έναν εκ των προβεβλημένων εθνοπατέρων που τους ποδοπατάνε τη ζωή. 
Οι πιο ένθερμοι δεν παρέλειψαν μάλιστα να επαναλάβουν και το γνωστό σύνθημα «είσαι η ελπίδα μας, πήδα μας, πήδα μας».
Ακόμα πιο εκστασιασμένοι εμφανίστηκαν οι ίδιοι οι νοσηλευόμενοι, που ανασηκώθηκαν από τα άθλια κρεβάτια τους, έσφιξαν τις σκοροφαγωμένες ρόμπες τους και έσπευσαν να σφίξουν το χέρι του υπουργού, αναγνωρίζοντας ότι αυτός και οι όμοιοι του (με πρώτο και καλύτερο τον Λοβέρδο) έκαναν και κάνουν τα πάντα για να περιποιηθούν δεόντως τη δημόσια υγεία και κάθε ασθενή συμπολίτη τους, ώστε ψοφώντας μια ώρα αρχύτερα να μην υποφέρει και να μην ταλαιπωρείται άδικα.
Με θαυμασμό αντιμετωπίστηκαν και οι άνδρες των ΜΑΤ, μιας και πολλοί από τους εργαζόμενους και τους νοσηλευόμενους δεν είχαν άλλοτε την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά τούτα τα ευθυτενή και ευρύστερνα παλικάρια. 
Είδαν μάλιστα με δέος τις science fiction στολές τους και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που έφεραν πάνω τους, αναγνωρίζοντας ότι μόνο οι ΜΑΤάδες αποδεικνύουν εμφανισιακά ότι βρισκόμαστε πράγματι στον 21ο αιώνα – γιατί αν περιοριστούν στην όψη των σημερινών ελληνικών νοσοκομείων, θα μπερδευτούν και θα νομίσουν ότι ζουν σε άλλη εποχή.
Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, ο υπουργός επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα δημόσια νοσοκομεία. Διευκρινίζοντας μάλιστα ότι τον έπιασε ένας ελαφρύς πονοκέφαλος από τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την αναγκαιότητα μιας νέας βεγγέρας καθώς έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί μια ιατρική συμβουλή για να πάρει μια ασπιρίνη ή ένα ντεπόν.
(όποιος δεν έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει λίγη Ιστορία και το φτωχό μυαλουδάκι του έχει προσβληθεί από την ανίατη μαλακία του politically correct, νομίζει ότι κάθε ανθρώπινη συμπεριφορά πρέπει να καθορίζεται από αστικές ευγένειες. 
Όταν δηλαδή ζεις σε συνθήκες απόγνωσης, 
βιώνεις το απόλυτο κενό και ξαφνικά αντικρίσεις μπροστά σου κάποιον που συγκαταλέγεται στους υπαίτιους της κατάντιας σου, θα δείξεις τη δυσαρέσκεια σου χαμηλοφώνως, ώστε αυτοί που σου επιτηρούν τη ζωή να μην σου αλλάξουν τον σχολικό έλεγχο και η διαγωγή σου να παραμείνει «κοσμιοτάτη». 
Λες και ο εξαντλημένος από την πείνα που πάει σ’ ένα συσσίτιο, θα σταθεί υπομονετικά στην ουρά, αντί να αρχίσει να σπρώχνει και να κλωτσάει για ένα πιάτο φαΐ. Μόνο που η απόλυτη απελπισία, αγαπητοί ευαισθητούληδες, δεν συνοδεύεται από εγκράτεια – τέτοιες πολυτέλειες διαθέτουν μόνο όσοι έχουν εξασφαλίσει τα βασικά και στοιχειώδη. 
Για όλους τους υπόλοιπους, το μόνο που τους απομένει είναι η πηχτή οργή που ψάχνει διέξοδο να ξεσπάσει…)

1 σχόλιο:

  1. Γιώργος Περαμίκης20 Ιουλίου 2013 στις 1:17 π.μ.

    " Θαυμάστηκε " από όλους ο κ.Υπουργός για την στωϊκότητα με την οποία αντιμετώπισε την " βίαια επίθεση και τον ξυλόδαρμό του " στο "Αττικό Νοσοκομείο." Το ότι τίποτα δεν έχει καταγραφεί από φωτογραφικό φακό ή τηλεοπτικές κάμερες,αυτό είναι μια λεπτομέρεια.Πάντως ο Υπουργός Επικρατείας στην Βουλή δεν είχε κανένα πρόβλημα την φυσιολογική αντίδραση των εργαζομένων να την εμφανίσει ως εγκληματική και απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α να πει το αμίμητο " Από την φρασεολογία των ατόμων,τεκμαίρεται ότι ανήκουν στους κόλπους σας! " Ο Άδωνις πιθανόν εκτός γραμμής δήλωσε πως επρόκειτο για " μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς! " Οργισμένη επίσης ήταν η αντίδραση της ξεπουλημένης,συγγνώμη " υπεύθυνης Αριστεράς"
    όπου ο Σπ.Λυκούδης καταδίκασε την " Άθλια επίθεση,άθλιων ανθρώπων! " Και για την ιστορία είπε ο κ.Υπουργός πως στο Νοσοκομείο Νικαίας που επισκέφθηκε πριν το Αττικό πως " έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής! " Εκπρόσωπος όμως των εργαζομένων (Νίκαιας)δήλωσε για την αιφνιδιαστική εκεί επίσκεψη του Υπουργού " Οι εργαζόμενοι,λόγω της γενικής εφημερίας του νοσοκομείου,δεν μπορούσαν να τον υποδεχτούν όπως αρμόζει σε έναν μνημονιακό Υπουργό που μας έχει στερήσει τα πάντα. "Τα συμπεράσματα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή