Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κεδίκογλου όπως λέμε… Σομόζα!-Του Μάνου Τσαγκαράκη

kogiannis-erotimata-twitter






Ακούγεται τουλάχιστον ειρωνικό και ταυτόχρονα χυδαίο να μιλάει για την ΕΡΤ χαρακτηρίζοντάς την ως«χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», ένας άνθρωπος που πέρασε μια πενταετία στη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα υπήρξε μια από τις «ιερές αγελάδες»που τώρα καταγγέλλει! 
Ο πολύς κύριος Σίμος Κεδίκογλου υπήρξε ένας από τους -πολλούς, αναμφίβολα- κρατικοδίαιτους που είχαν προσληφθεί στο διάστημα 1990- 1995 στην ΕΡΤ. 
Φυσικά, όχι για την δημοσιογραφική του ικανότητα, αλλά εξαργυρώνοντας την κομματική του προσήλωση. Και, κυρίως, το ότι ήταν γιος βουλευτή!
simos_Kedikoglou
«Άλλωστε κι εγώ παιδί της ΕΡΤ είμαι, εδώ έμαθα τηλεόραση» δήλωνε το Φεβρουάριο του 2011 στο 27ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, την οποία τώρα καταγγέλλει ότι «έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα»
Προφανώς, όταν λέει ότι έμαθε τηλεόραση -που δεν έμαθε, γιατί ανάθεμα κι αν έκανε μια φορά ένα ρεπορτάζ στο δρόμο ή μοντάζ- δεν εννοεί τη συμμετοχή του στο… «Μπράβο Ρούλα»!

«Παιδί της ΕΡΤ», λοιπόν, το λουκέτο της οποίας ανακοίνωσε με στόμφο που θύμιζε.. Σομόζα, ο λαμπρός εκπρόσωπος της κυβέρνησης! 
Ο οποίος «βαφτίστηκε» δημοσιογράφος, αν και σπούδασε – κατά το βιογραφικό του- Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας! 
Και μάλιστα, με μισθούς πολύ μεγαλύτερους των μισθωτών της εταιρείας, πότε ως πολιτικός ή κοινοβουλευτικός συντάκτης και πότε ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου, στην «πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι» του οποίου έπαιξε και αυτός ρόλο με την ποιότητα των εκπομπών που παρουσίασε!
Θα είχε ενδιαφέρον να εξεταστούν τα πόθεν έσχες του κ Κεδίκογλου για να δούμε αν «στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει (η ΕΡΤ) σε ιδιωτικές παραγωγές» περιλαμβάνονται και αυτά των «εκτάκτων εκπομπών πορτρέτων (Γκορμπατσόφ, Ουστίνοφ κ.ά.)» που παρουσίαζε στο διάστημα της παραμονής του και για τα οποία καμαρώνει στο βιογραφικό του…
ert-mesogeiwn
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι στη ΕΡΤ και «χαραμοφάηδες» υπήρχαν πάντα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος γινόταν. 

Ας μας πει ο κ Κεδίκογλου με τίνος την παρέμβαση προσελήφθησαν γραμματείς και φαρισαίοι με παχυλούς μισθούς

Ας μας πει πώς πήγαν για μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο ίδιος και τρεις (!) κυρίες που ο ίδιος ενέκρινε και ας πάψει να κάνει τον τιμητή.

Ας μας πει, τέλος, γιατί μόλις μπήκε στην κυβέρνηση δεν παρέδωσε -ως όφειλε- τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Προφανώς την είχε περί πολλού, αλλά τώρα την απαξιώνει με τον χειρότερο τρόπο, εναντίον των συναδέλφων του.
Ο ρόλος της κάθε κυβέρνησης δεν είναινα αντιμετωπίζει τα κακώς κείμενα; Πολλοί από αυτούς που καρπώνονταν τους μισθούς των πολλών χιλιάδων ευρώ ήταν και εξακολουθούν να είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση που τώρα στερεί τη δημόσια τηλεόραση από το λαό, όπως του έχει στερήσει μισθούς και συντάξεις.
Δεν όρισε στις ανώτερες θέσεις πρόσωπα έμπιστα για να βάλουν τέλος στην κακολειτουργία με τα «έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους» και να υπερασπιστούν«την τεράστια περιουσία η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού»; Τους έλεγξε ποτέ;
ert_nosignal
Αντί αυτών που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους,«τιμωρούνται» 2.656 άνθρωποι οι οποίοι  εργάζονταν -συνεπώς ή όχι, όφειλαν να το βρουν οι αρμόδιοι- και θα διαπιστώσουν με πίκρα ότι οι«πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ» θα είναι για μια ακόμη φορά… «ημέτεροι»! 
«Τιμωρείται» η ίδια η κοινωνία που θα δει τους χιλιάδες υπαλλήλους να προστίθενται στις ατέλειωτες λίστες της ανεργίας.

Κι αν μιλάμε για «θύλακες αδιαφάνειας», θα πρέπει να τους αναζητήσουμε στους κόλπους μιας «δημοκρατικής» (!!!) κυβέρνησης που διέψευδε ως την τελευταία στιγμή ότι σκόπευε να κλείσει πραξικοπηματικά τη δημόσια φωνή της ενημέρωσης και έβαζε τα μαντρόσκυλά της να το διαψεύδουν με σκαιό τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου