Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Χρυσαυγίτες και Ψαριανοί...Toυ Σεραφείμ Κοτρώτσου







H Σίσσυ Χρηστίδου κι ο...γλυκούλης Καιάδας 











Εκατοντάδες, πιθανώς χιλιάδες, πολίτες έσπευσαν στη διανομή τροφίμων που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή. Αυτό έχει σημασία κι όχι τόσο (χωρίς να το υποτιμώ) εάν ο φασίστας βουλευτής Γερμενής προπηλάκισε τον Γιώργο Καμίνη. 
Ούτε η πιθανώς υπερβολική επιχείρηση της αστυνομίας
 που έδωσε -για ακόμα μια φορά- λαβή για αρνητικά σχόλια.
Ας ξεκαθαρίσουμε τα αυτονόητα:
 Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση. 
Αποδιοπομπαίοι λόγω της αγριότητάς του ακόμα και από φασιστικά ευρωπαϊκά κόμματα, όπως εκείνο της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία. 

Τα συσσίτια "μόνο για Έλληνες" είναι, αναμφισβήτητα συσσίτια μίσους που βρίσκονται σε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση από τα μηνύματα αγάπης της Σταύρωσης και της Ανάστασης.
Αυτά, όμως, τα γνωρίζαμε. 
Από τις εφόδους στις λαϊκές αγορές μέχρι τους ελέγχους για αλλοδαπούς νοσηλευτές στα νοσοκομεία, η Χρυσή Αυγή κλιμακώνει τη διχαστική πολιτική της. 
Επιδιώκει να δημιουργήσει νέους Καιάδες (όπως το παρατσούκλι ενός εκ των βουλευτών της) για ομοφυλόφιλους, αυτιστικούς, παιδιά με σύνδρομο Down, αλλοδαπούς και οτιδήποτε υποτίθεται ότι μολύνει την καθαρότητα του ελληνικού αίματος (!).
Το κρίσιμο και εφιαλτικό, όμως, είναι ότι παρά την αποκάλυψη των πιο σκοτεινών προθέσεων της οργάνωσης -κόμματος, οι πολίτες ανταποκρίνονται στα συσσίτια μίσους και την κρατούν ανησυχητικά ψηλά στις δημοσκοπήσεις.
[Θυμίζω ότι ένα από τα επιχειρήματα που είχαν ακουστεί ήταν ότι όταν η Χρυσή Αυγή ξεδιπλώσει τον φασιστικό σχεδιασμό της οι πολίτες θα την περιθωριοποιήσουν. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει...]
Τι τροφοδοτεί, όμως, τη Χρυσή Αυγή; Προσπερνώ τα ευκόλως εννούμενα και διαρκώς επισημαινόμενα: η φτώχεια, ο αποκλεισμός, η ανεργία, η απαξίωση θεσμών και πολιτικού συστήματος, η απουσία εναλλακτικής λύσης.
Υπάρχουν, όμως, κι άλλα που υποτιμώνται από κόμματα και μίντια.
Πριν μερικές ημέρες, για παράδειγμα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γρηγόρης Ψαριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Δεν είναι το οικονομικό το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.Δεν οφείλεται, δηλαδή, η αλματώδης αύξηση των αυτοκτονιών σε οικονομικούς λόγους. 'Αλλοι αυτοκτονούν επειδή έχασαν τα λεφτά τους στο καζίνο κι άλλοι από ερωτική απογοήτευση".
Ερώτηση: Όποιος ακούει τον κ. Ψαριανό να διατυπώνει αυτή την άποψη αντιμετωπίζει, στη συνέχεια, αρνητικά, ή με σχετική ανοχή τους κουμπουροφόρους φασίστες της Χρυσής Αυγής;
Φοβούμαι πως ισχύει το δεύτερο.
Δεν θα επιχειρηματολογήσω έναντι της κραυγαλέας ανοησίας που εξέπεμψε ο βουλευτής της Δημ.Αρ. Εάν έχει στοιχεία ότι ο πρόεδρος των Εμποροβιοτεχνών της Μαγνησίας Κόγιας, ο δικηγόρος του Πειραιά Ρεσβάνης, απλοί καθημερινοί πολίτες που θέτουν τέρμα στη ζωή τους είναι "ιδανικοί αυτόχειρες" από έρωτα, ας μας τα πει. 
Αλλιώς ας σιωπήσει. Όσο μιλά όμως, προκλητικά, προσβλητικά, με το γνωστό νεο-κουτσαβακισμό μιας δήθεν Αριστεράς, ρίχνει νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής. 
Διότι, στο φινάλε, τους Γερμενήδες τους έχουμε μάθει πλέον. Φασίστες ήταν, φασίστες δείχνουν. Δεν κρύβονται. Όταν, όμως, βρίσκουν απέναντί τους Ψαριανούς, η μαυρίλα της εικόνας τους θολώνει, γίνεται γκρί και, ίσως, αποδεκτή.
Κι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο. Για δυο λόγους μάλιστα: αφενός γιατί οι Ψαριανοί αποενοχοποιούν τους χρυσαυγίτες και αφετέρου γιατί απαξιώνουν την έννοια της Αριστεράς.
Υ.Γ Ο κ. Ψαριανός έχει διατυπώσει και κατά το παρελθόν την παραπάνω άποψη. Την επανέλαβε. Εάν δεν με απατά η μνήμη μου (και χωρίς να έχω σκοπό να αδικήσω κανέναν) ο κ. Φώτης Κουβέλης και άλλα στελέχη της Δημ.Αρ δεν έχουν αποκηρύξει αυτές τις απόψεις. Κι όταν λέω αποκηρύξει εννοώ κυριολεκτικά αποκηρύξει. Όχι, κάτι ερμαφρόδιτα του τύπου "πρόκειται για προσωπικές απόψεις".
Αφήστε που στα ρεπορτάζ περί ανασχηματισμού που κυκλοφορούν το όνομα του κ. Ψαριανού είναι μεταξύ εκείνων που ίσως προταθούν από τον κ. Κουβέλη. Τουλάχιστον, αν οι Έλληνες αυτοκτονούν από έρωτα, ο πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός θα γίνει υπουργός στην πιο ερωτική χώρα της ευρωζώνης. Euro δεν θα έχουμε, Eros, όμως μπόλικο...

4 σχόλια:

  1. Μετά το χθεσινό θέατρο ο πρωθυπουργός Αντώνης επισκέφθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό Δένδια για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
    Υπήρχε κανονισμένη συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, τα ΜΜΕ ήταν εκεί, το σκηνικό είχε στηθεί, η "αφορμή" είχε δοθεί, οπότε ο πρωθυπουργός δήλωσε:

    "Βρίσκομαι σήμερα κοντά στους άντρες και τις γυναίκες της Αστυνομίας, όχι μόνο για να τους ευχηθώ, αλλά και για να τους ευχαριστήσω ολόθερμα ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    Παρά τις θυσίες που έχετε υποστεί, μεγάλες θυσίες που τις γνωρίζει καλά η Κυβέρνηση, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ - ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΩ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ – ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ.

    Μόλις βελτιωθούν τα πράγματα, ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ, υποχρέωση της Πολιτείας θα είναι να αποκαταστήσει τις θυσίες.

    Θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση σε όλους και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε δίπλα σας. Σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη. Είναι ημέρα συνείδησης. Και ήταν καθήκον μου να είμαι μαζί σας και να σας πω από την ψυχή μου αυτά τα λίγα λόγια. Όχι για να σας δώσω παραπάνω κίνητρα για δουλειά - γιατί αυτό το έχετε αποδείξει ότι το κάνατε ως Έλληνες και δεν χρειάζεστε τέτοια κίνητρα - αλλά για να σας πω μόνο ότι είμαστε όλοι δίπλα σας. ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΡΑΒΑΤΕ.

    Και θέλω να ξέρετε ότι όλοι μας σκεπτόμαστε και ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ"

    Ο υπουργός Δένδιας πήρε τη σκυτάλη και έστειλε σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση :

    "Σε απόλυτη τήρηση των εντολών σας θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι η ΕΥΝΟΜΙΑ επιβάλλεται και θα επιβάλλεται ΠΑΝΤΟΥ, και στην Πλατεία Συντάγματος και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

    Μετάφραση:
    ΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΕΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ;
    ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΗΠΩΣ;

    ΒΙΝΤΕΑΚΙ (συγνώμη για το link):http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=31101381

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ ... "ΕΥΝΟΜΙΑ"

    Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ :
    «Σήμερα ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ, απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που άπλωσαν γι άλλη μια φορά την πραμάτεια τους: ρατσιστικό μίσος, χρήση βίας, νταηλίκια»

    Ανακοίνωση ΔΗΜΑΡ :
    «Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει την επίθεση στο Δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΕΣ σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω»


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήνυμα ελήφθει : ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ

    ΕυΧΑριστούμε ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΑΡΣΟΥΣ του θιάσου για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κερασάκι. Ο "Τζουλιάνι" έ-έ-έρχεται.

    Αποσπάσματα από δηλώσεις – συνέντευξη Μιχαλολιάλου (που αλλού) στο Πρώτο Θέμα:

    Η ΝΔ εξελίσσεται σε ένα ανθελληνικό και λαθρολαγνικό κόμμα ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Καμίνη.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΟΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ και με την στήριξη στον Καμίνη θα το πληρώσει.

    […]

    Το χειρότερο όμως όλων είναι πως η ΝΔ ΣΥΡΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ που παρέδωσε την πόλη στους λαθρομετανάστες και το παρεμπόριο.

    Ο Σαμαράς έκανε πολιτικό δώρο στον Δήμαρχο, όμως ο λαός της Αθήνας θα το ακυρώσει άμεσα. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.

    […]

    Κατά του Καμίνη δεν θα στραφεί νομικά η Χρυσή Αυγή, αλλά θα στραφεί Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ τον οποίο έχει παραδώσει βορά στους λαθρομετανάστες.

    ΑΝ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΟΛΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή