Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο Απόστολος Γκλέτσος ταίζει το θηρίο της Χρυσής Αυγής





Γκλέτσος:«Ντρέπομαι…Αλλά Αρνιά Θα Δώσουμε Μόνο Σε Έλληνες»

«Με μεγάλη λύπη και ντροπή, λόγω ανάγκης, λέω ότι τα 250 αρνιά που δίνουμε στους άπορους, θα πάρουν μόνο Έλληνες», είπε νωρίτερα στη ΝΕΤ ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.
Πήγε να το διορθώσει, πάντως κουτσά-στραβά ύστερα από τις πιέσεις των δημοσιογράφων στη συνέχεια,   με το «όχι μόνο σε Έλληνες, αλλά σε αυτούς που έχουν νόμιμα χαρτιά». Κι αυτό υποτίθεται  λόγω του ότι δεν φτάνουν τα αρνιά.
Σε όλους σχεδόν τους Δήμους και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν προτεραιότητα έχουν οι δημότες της περιοχής.  
Τα κόκκινα λεωφορεία π.χ , (και άλλες υπηρεσίες), που προσφέρουν πολλοί μεγάλοι Δήμοι της Αθήνας είναι δωρεάν μόνο για τους κατοίκους που είναι εφοδιασμένοι με ειδική κάρτα.  
Κανονικά θα έπρεπε τα συσσίτια να είναι δωρεάν για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα του αν είναι κάτοικοι της περιοχής, ανεξάρτητα της εθνικότητας, της γλώσσας που μιλάνε και του χρώματος του δέρματος τους.  
Το ειρωνικό είναι αυτοί που πρώτοι θέλουν οι γιορτές της αγάπης να είναι μόνο για «λίγους και εκλεκτούς» είναι αυτοί που διατυμπανίζουν στα ΜΜΕ το πόσο καλοί χριστιανοί είναι, το πόσο αγαπάνε το θεό και πηγαίνουν στην εκκλησία.
Ακόμα και στην Καινή Διαθήκη διαβάζει κανείς πως ο Χριστός τους λεπρούς είχε πάει να ταϊσει πρώτα από όλους!   
Ο χριστιανός Απόστολος μπορούσε να βγει και να πει τις γενικολογίες που λένε σχεδόν όλοι οι Δήμαρχοι της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  ότι “λόγω του θεσμικού μας ρόλου υποχρεούμαστε να δώσουμε προτεραιότητα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους όσο έχουμε δυνατότητα, μπλα, μπλα”
Αντί για αυτό όμως ο Απόστολος –που δεν είναι τόσο βλάκας όσο φαίνεται-  ήθελε να βγει και να πει ότι -όπως και η Χρυσή Αυγή- έτσι και αυτός θα κάνει «φιλανθρωπικό έργο» μόνο για Έλληνες. 
Με τον τρόπο αυτό ρίχνει νερό στο μύλο του ρατσισμού που δυστυχώς είναι πλειοψηφικό ρεύμα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, νομιμοποιεί ευρύτερα τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και δείχνει ότι με τον χρυσαυγίτη συνονόματο του ξάδελφο βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ότι ξέραμε μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου