Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: Βίλα Είναι, Θα Περάσει










“Ανασαίνει η κυβέρνηση, σκοντάφτει ο ΣΥΡΙΖΑ” αναγγέλλουν με έκδηλη ικανοποίηση τα Νέα σήμερα, σε δισέλιδη ανάλυση που καταλαμβάνει και το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Επικαλούμενο τη δημοσκόπηση της Public issue για την Καθημερινή και το Σκάι, που που παρουσιάζει την εκτίμηση εκλογικής επιρροής της ΝΔ να παίρνει κεφάλι έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για …μισή μονάδα (29% έναντι 28,5%) το συμπέρασμα του άρθρου είναι πως φυσά “νέος αέρας” για “αλλαγή σκηνικού”.
001_NEA_20130111_638814Πρόκειται ασφαλώς για ασκήσεις επηρεασμού της κοινής γνώμης και για παράδειγμα χειραγώγησης μέσω εντελώς αμφισβητήσιμων ποσοτικών μεγεθών που προέρχονται από δημοσκοπήσεις. 
Παρόλ’ αυτά, φαίνεται ότι επιβραβεύεται η εμφυλιοπολεμική ρητορική της ΝΔ  και η χρυσαυγίτικη ατζέντα “τάξης και ασφάλειας” που έχει υιοθετήσει το στενό επιτελείο Σαμαρά, στο βαθμό που η προσοχή των εργαζομένων έχει φύγει από τη φορολαίλαπα και είναι ακόμη στραμμένη στα της βίλας.
Σχολιάζοντας το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας είδε “κάμψη” στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι  ”οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη”. 
Πρόκειται για εικόνα της στιγμής, αλλά πρόκειται για κάτι προσωρινό, ισχυρίστηκε. Επιπλέον, σημείωσε ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση καλλιεργεί ελπίδες, που όμως σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας.
Ερωτώμενος σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, για το θέμα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, είπε χαρακτηριστικά ότι “είναι ζητήματα δευτερεύοντα και συγκυριακά, που όντως μπορεί να επηρεάζουν μήνα με το μήνα την αίσθηση ενός κόσμου”. 
Και υπογράμμισε: “Δεν θεωρώ, όπως αντιλαμβάνεστε, και το έχουμε κάνει σαφές με όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις μας, ότι ζητήματα που βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας μας όπως αυτό της Βίλας Αμαλίας, που επί 22 χρόνια δεν ενοχλούσαν κανέναν να αναδεικνύονται σε πρώτα ζητήματα. 
Πολύ πιο σημαντικό είναι ότι, για παράδειγμα, ο λογαριασμός που πήρε ο καθένας από τη ΔΕΗ και βλέπει ότι θα πληρώσει παραπάνω ρεύμα, αυτός που δεν μπορεί να αγοράσει πετρέλαιο και ούτω κάθε εξής”.
Όπως συμπλήρωσε, η κυβέρνηση “θεώρησε ότι ο πιο πρόσφορος τρόπος είναι να αναδείξει δευτερεύοντα ζητήματα σε κύρια, με πολιορκητική μηχανή τον κ. Δένδια και καθοδηγούμενο από αυτή την ακροδεξιά δράκα συμβούλων του κ. Σαμαρά, αναδεικνύει ζητήματα όπως αυτή της Βίλας Αμαλίας, με αφορμή το παραεμπόριο που είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα μπαίνει μέσα στην ΑΣΟΕΕ και όλα αυτά που είδαμε την προηγούμενη φορά. 
Ταυτόχρονα ήταν έτοιμος ένας μιντιακός μηχανισμός για να μπορέσει όλα αυτά να τα μεγεθύνει και πολλές φορές να αλλοιώσει και δηλώσεις στελεχών μας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου