Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τέσσερις κάλπες στη ψηφοφορία για την Προανακριτική








  Η ΝΔ συμφώνησε με την αιφνίδια εισήγηση Βενιζέλου
                                   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=336550

Για πολιτική σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία διερεύνησης ευθυνών γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μίλησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρότεινε τελικώς να στηθούν 4 κάλπες, μία ανά πρόσωπο. Συμφώνησε και η ΝΔ.
«Δεν έχω ανάγκη προστασίας, ούτε εγώ, ούτε το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η οποία καλείται σήμερα να συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή για την πολύκροτη υπόθεση. Ο ίδιος μίλησε για «πολιτική αθλιότητα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε ότι αποσκοπεί να «ρίξει» την κυβέρνηση.
Πρότεινε τέσσερις κάλπες, μία ανά πρόσωπο, απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη και εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών. «Σηκώνουμε τον φερεντζέ της κάλπης και αποδεικνύεται η κάλπικη σκευωρία», ανέφερε -μετέδωσε την πρόταση και μέσω Twitter [https://twitter.com/EVenizelos/status/291833043667267584]
«Τέσσερις κάλπες για να προχωράμε και να τελειώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
Για θεαματική εγκατάλειψη της πρότασης για 3 ψηφοφορίες και 7 κάλπες η οποία είναι διδακτική για όλους μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Συμφωνήθηκε ομόφωνα η διεξαγωγή ταυτόχρονης μυστικής ψηφοφορίας, με μία ανάγνωση του καταλόγου των βουλευτών, με τέσσερις κάλπες και τέσσερα ψηφοδέλτια με τα αδικήματα, όπως επίσης και λευκά ψηφοδέλτια, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου