Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ομιλία στη συνεδρίαση της Γραμματείας ΚΟΕΣ. Βενιζέλος: Το σχέδιο προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν προκήρυξη της βίλας Αμαλία






Για «ακραία φαινόμενα πολιτικού τυχοδιωκτισμού που παίζουν εν ου παικτοίς με το συμφέρον της χώρας» μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνεδρίαση της ΚΟΕΣ του κόμματος. 


Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως κάποιοι θέλουν να καθηλώνουν τη χώρα στην μιζέρια και καλλιεργούν τον διχασμό και την πόλωση. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την άποψή του καταμετρά ήδη δύο ήττες: την πολιτική αναμέτρηση και τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Τώρα αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα», είπε και χαρακτήρισε «πολιτικό ρεσάλτο» την τακτική του επειδή εμφανίζει ενθουσιώδη επάνοδο στην λεγόμενη αντισυστημική συμπεριφορά μη μπορώντας, κατά τον κ. Βενιζέλο, να διαχειριστεί το κοινοβουλευτικό μέγεθος και γιατί με τη λίστα Λαγκάρντ στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ 
και δεν ενδιαφέρεται για την ουσία. 

«Η επίθεση εναντίον της παράταξης, εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου γίνεται επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της χώρας.Ενοχλείται από τον δικό μας πολιτικό λόγο» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας το κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή του κ. Βενιζέλου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το χαρακτήρισε ηθικά πολιτικά και νομικά κατάπτυστο. 

Ο κ. Βενιζέλος επίσης είπε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  
«άφησαν οργανωμένους υπαινιγμούς για μένα και την οικογένεια μου ανενδοίαστα».

Υπερασπίστηκε τον χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ από τον ίδιο.

Αναρωτήθηκε επίσης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου, 
το οποίο είναι το αυγό του Κολόμβου στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Επιπλέον εξαπέλυσε επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε την κοινωνία στα δίχτυα της πολιτικής αντίληψης της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων και το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει και συνδιαμορφώνει την κυβερνητική πολιτική. Μίλησε για εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, για εθνικό φορολογικό σύστημα, 
για αναθεώρηση Συντάγματος. 

Επιπλέον είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει ο διάλογος για το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα πρέπει να εκλέγεται από το λαό. 

Επιπρόσθετα ζήτησε να ανοίξουν ζητήματα όπως: 
εκλογικό σύστημα, συλλογικός και διαφανής τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης, οικονομικά κομμάτων, πόθεν έσχες για όλους τους θύλακες επιρροής, 
θεσμοί ευθύνης για όλους, δημοψήφισμα, τρόπος επιλογής και εξέλιξης των δικαστών. 

Συμπλήρωσε ότι η Κύπρος βαδίζει σε εκλογές, μπήκε στο μνημόνιο, πρέπει να ξανά μιλήσουμε για το κυπριακό, ενώ είπε ότι θα ζητήσει ενημέρωση για την επίσκεψη Νίμιτς. 

Τέλος καταδίκασε τα σημερινά γεγονότα στη Βίλα Αμαλία και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.
Υπέρ της ανακήρυξης ΑΟΖ ο Βενιζέλος 

«Πρέπει να δηλωθούν στον ΟΗΕ οι συντεταγμένες των ερευνών για υδρογονάνθρακες για να προχωρήσουν και τα θέματα των θαλάσσιων ζωνών και ΑΟΖ», 
δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μονομερή ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. 

Με την τοποθέτησή του αυτή, ο κ.Βενιζέλος προσφέρει στήριξη σε αυτό που περιγράφεται από πολλές πλευρές σαν σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μονομερή ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ με δήλωση των συντεταγμένων της ελληνικής αποκλειστικής ζώνης στα Ηνωμένα Εθνη, ενδεχόμενο που ήδη προκαλεί αντιδράσεις από την Τουρκία. 


1 σχόλιο:

  1. Benny the ripper:και είναι το μάτι σου θολό και το μυαλό σου σκοτεινό το μάγουλο σου ροδαλό ω!μέγα Μπένυ τι τρελό να λες το μαύρο για λευκό με ένα μαχαίρι κοφτερό στο χέρι σου το παχουλό(έτσι κάποιοι στίχοι πρόχειροι για όλο αυτά που συμβαίνουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή