Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Αλέξης Τσίπρας:Τη χώρα κυβερνά το τρίγωνο της αμαρτίας

Βουλή, 4/10/2012, Αλέξης Τσίπρας: 
• Τη χώρα κυβερνά το τρίγωνο της αμαρτίας. Το υπό κατάρρευση πολιτικό σύστημα, η τραπεζοκρατία και τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης
• Ούτε μια φράση δεν είπε ο κ. Βενιζέλος στις 14.10.2011 για το περιβόητο cd, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα προς τον τότε Πρωθυπουργό.
• Στις 20-10-12, όλοι οι Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μου ζητούσαν να ανακαλέσω τη δήλωση μου περί «ομερτά». Σήμερα όλοι ξέρουν ότι η ομερτά ήταν πολιτική πραγματικότητα στη χώρα για πολλά χρόνια.
• Ποιοι επιχειρηματίες, ποιοι εφοπλιστές, απ’ αυτούς που τρομοκρατούσαν τους υπαλλήλους τους προεκλογικά ώστε να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ είναι στις λίστες; Ποιοι διαμορφωτές κοινής γνώμης είναι στη λίστα;"

.-.-.-.

14/10/2011. Κυβέρνηση ΓΑΠ. Βουλή. Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Προκλητική ασυλία της φοροδιαφυγής. λίστα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου και φορολόγηση καταθέσεων στις τράπεζες της Ελβετίας»

Α. Τσίπρας: "(...) Ο προϋπολογισμός του 2012 έχει μηδέν έσοδα από τις εισφοροαπαλλαγές και την φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου βέβαια, γιατί οι μισθωτοί δεν έχουν πλέον φοροαπαλλαγές. Και σας ρωτώ: Υπάρχει, κύριε Αντιπρόεδρε, ή δεν υπάρχει αυτή η περιβόητη λίστα των 3.800 μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, που χρωστάνε πάνω από 1.000.000 ευρώ στην οποία αναφέρθηκε ο πρώην Υφυπουργός ο κ. Κουσελάς; Υπάρχει ή δεν υπάρχει αυτό το περιβόητο cd rom με τους μεγαλοκαταθέτες Έλληνες στις τράπεζες της Ελβετίας; Και αν υπάρχουν, γιατί δεν τα βγάζετε στη δημοσιότητα; Να ξέρουν οι Έλληνες που σφίγγουν το ζωνάρι, πού είναι τα λεφτά που υπάρχουν και γιατί δεν τα παίρνετε; Γιατί δεν θέλετε να τα πάρετε. Θέλω μία απάντηση: Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Και θέλω και μια απάντηση, διότι δυο χρόνια τώρα, σας λέμε, κάντε κάτι με τις ελβετικές τράπεζες. Το έχω θέσει αυτό ένα χρόνο πριν ακόμα από την περίοδο που ο Πρωθυπουργός ερχόταν εδώ να απαντάει.
(...) 
Και σας το λέω αυτό γιατί μία σειρά από χώρες, κλείνω, κύριε Πρόεδρε, έχουν προχωρήσει. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν δικαστική διεκδίκηση στη UPS, η οποία προχώρησε σε διαδικασίες δικαστικές στις ΗΠΑ, που ανάγκασε τη UPS να δώσει 800 εκατ. δολάρια, και ανάγκασε και τις υπόλοιπες ελβετικές τράπεζες να πάνε σε εξωδικαστική διευθέτηση και να ανοίξουν 50.000 λογαριασμούς.

Η Μεγάλη Βρετανία που δεν έχει την κρίση της χώρας μας, προχώρησε σε εξωδικαστική διευθέτηση με την Ελβετία και από το 2013 θα υπάρχει φόρος παρακράτησης 27% έως 48% και οι ελβετικές τράπεζες θα πρέπει να πληρώσουν προκαταβολικά στη Βρετανία 630 εκατ. δολάρια και εξασφάλισε και λεπτομέρειες για 7.000 περίπου λογαριασμούς.

Η Γερμανία, που φυσικά και δεν καταρρέει, και φυσικά δεν έχει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, και δεν έχει βάλει αυτά τα χαράτσια στους μισθωτούς, προχώρησε σε μία πρωτοφανή, άνευ προηγουμένου συμφωνία με την Ελβετία, που υποχρεώνει τις ελβετικές τράπεζες σε προκαταβολή δύο και πλέον δισεκατομμυρίων, τα οποία θα επιστραφούν μόνο εάν η Γερμανία καταφέρει να μαζέψει ανάλογα φορολογικά έσοδα από Γερμανούς καταθέτες στην Ελβετία.

Γιατί, λοιπόν, αυτοί μπορούνε, κινούνται και εσείς εδώ το μόνο που κάνετε και κινείστε είναι να δέρνετε μισθωτούς και συνταξιούχους; Θέλω ειλικρινείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα μου, κύριε Αντιπρόεδρε."

Ο ΓΑΠ απουσιάζει, ως συνήθως, αντ' αυτού απαντάει ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ CD ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΩΝ ΡΩΤΗΣΕ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ, ο οποίος στην ομιλία λέει πάλι για τη λίστα και το cd (χωρίς να πάρει και πάλι την παραμικρή απάντηση από τον Βενιζέλο που την έκρυβε επί ένα και πλέον χρόνο!): 

"... Και να δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και τις διευθύνσεις τους, όπως και τα ονόματα και τις διευθύνσεις που υπάρχουν στο cd που δε διαψεύσατε ότι έχετε των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, όπως και αυτά –όχι αυτά που λέτε τα ανείσπρακτα που δεν μπορούν να εισπραχθούν– αλλά αυτά που υπονόησε ο κ. Κουσελάς, τα 3,8 δισ. που είναι άμεσα εισπράξιμα..."
(...) 
Πού θα πάει αυτό το πράγμα; Ή θα οδηγηθούμε σε ομαλές διαδικασίες ή το τέλος για όλους, και για την κοινωνία κυρίως, θα είναι ένα τέλος κακό, ανώμαλο, μέσα σε συνθήκες χρεοκοπίας κοινωνικής και οικονομικής.

Δεν μπορεί να παραμένετε γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας σας μετρώντας μέρα με τη μέρα την κλεψύδρα μπας και κερδίσετε λίγο χρόνο, μπας και κάποιοι καταφέρουν να σηκώσουν κι άλλα από τις απόρρητες δαπάνες του Υπουργείου Εξωτερικών και να κάνουν κι άλλα deals με μεγάλα συμφέροντα.

Καταλάβετέ το, δημιουργείτε μια κοινωνική αναταραχή άνευ προηγουμένου. Ο ένας θα κυνηγάει τον άλλο. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου