Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος τον δικαιολογεί, αφού τόσα χρόνια η καριέρα του στηρίχθηκε στην παρουσίαση «τουρλωτών» ρεπορτάζ παραλίας.
Στην αρχή κόπηκε απλώς(?) ένα gay φιλί.
Μετά απομακρύνθηκε ένας δημοσιογράφος από την ΕΤ3, με εντολή του Αιμίλιου Λιάτσου σύμφωνα με καταγγελία της ΕΣΗΕΜΘ, επειδή ανέφερε στο ρεπορτάζ του πως ήταν υπερβολική η συγκέντρωση αστυνομικών δυνάμεων έξω από τον Αγ.Δημήτριο.
Και χτες, πάλι με παρέμβαση του Λιάτσου, διακόπηκε μια ολόκληρη ενημερωτική εκπομπή
διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις.
Η ΕΡΤ πάντα ήξερε να κάνει μερικά πράγματα καλύτερα από όλους τους άλλους.
Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν έχουν μάλλον σχέση με την τηλεόραση
αλλά με τη γκεμπελική διαχείριση εικόνων και πληροφοριών.
Όση σχέση έχει δηλαδή και ο Αιμίλος Λιάτσος, γενικός διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, με τις ειδήσεις. Γιατί προφανώς μετά από μία σειρά ετών, κατά τα οποία πήρε το χρίσμα του ειδήμονα σχολιαστή βίντεο με κωλαράκια έξω στην παραλία στο Star,
μάλλον εθίστηκε αμετάκλητα στο πυγοράπισμα επιχειρώντας να μετουσιώσει τις ερωτικές του φαντασιώσεις σε ένα άλλο, πιο φορτισμένο πολιτικά κλίμα, αστυνομοκρατούμενου πορνό.
Εξ’ ου και με μια πρωτοφανή κίνηση, έπαψε με το έτσι θέλω την «Πρωινή Ενημέρωση» της NET με τους δημοσιογράφους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, για «απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά της ηγεσίας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια» και «παραβίαση στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
«Δεν τους βασάνιζαν, τους πυγοράπιζαν»
σκέφτηκε ο Αιμίλιος Λιάτσος και αναψοκοκκίνισε από εσωτερική θέρμη.
Λογικό είναι ο πάλαι ποτέ εκδότης κος Λιάτσος, της κίτρινης πλην όμως εμπορικά αποτυχημένης φυλλάδας «Παρασκευή και 13»
να θεωρεί παραβίαση κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας τον σχολιασμό και την αναπαραγωγή της είδησης μιας ασήμαντης, ταπεινής και χωρίς κανένα κύρος εφημερίδας
όπως ο Guardian που αναφερόταν σε βασανισμούς στη ΓΑΔΑ τους οποίους επιβεβαίωσαν οι εκθέσεις ιατροδικαστών, φρακάροντας προφανώς την πρόθεση του κου Δένδια
να ασκήσει μήνυση στην εφημερίδα.
Υπήρχαν οι εξής λύσεις όπως τις βλέπω από τη μεριά του.
Ή να μην αναφερθεί καθόλου το θέμα, ή αν αναφερθεί να σχολιαστεί ως ψευδές και ανθελληνικό. Φυσικά και δεν υπάρχουν περιστατικά βασανισμού στη ΓΑΔΑ.
Ούτε παρελθοντικά βίντεο που έχουν δημοσιευτεί από δελτία ειδήσεων με εξευτελισμούς κυρίως αλλοδαπών κρατουμένων προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού συγκεκριμένων μερακλήδων μπάτσων που τα κατέγραφαν με το κινητό τους.
Και μετά τα ξέχασαν όλοι.
Έχω την εντύπωση ότι για τον κύριο Λιάτσο, βασικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε όλο το ελληνικό κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό. Λογικό δεν είναι αυτό για έναν άνθρωπο που όταν τον φτύνουν λέει ότι ψιχαλίζει, προκειμένου να μη χάσει τη θέση που εξασφάλισε
με εξόφθαλμη κυβερνητική αναξιοκρατία;
Ποιος είμαι εγώ να κρίνω αν ο Αιμίλιος Λιάτσος βρίσκεται αξιοκρατικά ή όχι εκεί που βρίσκεται;
Ο απολύτως κανένας.
Ή μάλλον ένας από τα εκατομμύρια Έλληνες που γνωρίζουν τις επαγγελματικές του επιλογές τα τελευταία χρόνια. Ουδέν μεμπτόν και αναξιοπρεπές το να θες να παρουσιάζεις με σοβαρό ύφος, ειδήσεις για τα καλλιστεία Μις Πελοπόννησος.
Δεν μπορείς όμως να αξιώνεις μετά από μια τέτοιου ύφους μακροετή θητεία, το να θεωρείσαι έγκυρος στα μάτια των εργοδοτών σου, δηλαδή όλων των Ελλήνων, για τη θέση του διευθυντή, επομένως και του διαμορφωτή άποψης και κοινής γνώμης
στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας.
Εκτός και αν η προσδοκία σας ήταν και είναι να πιστέψουμε όλοι μας με παραδειγματικό τρόπο, πως είμαστε ένα απέραντο κωλάδικο.
Σε αυτό κύριε Λιάτσο τα έχετε ήδη καταφέρει με θεαματικό τρόπο και απολαμβάνετε τη συμπαράσταση και το θαυμασμό μας, όπως ποτέ ακόμα και εσείς ο ίδιος δεν είχατε ονειρευτεί.
Υ.Γ.: Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη
(«Πάντα ένοιωθα ασφάλεια στην ΕΡΤ») και Γιώργο Κουβαρά που ανέλαβαν την κενή θέση, αποδεικνύοντας με πρωτοφανές πάθος αυτό που όλοι ξέρουμε τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά:
Την δημοσιογραφική αλληλεγγύη και την τήρηση στοιχειώδους επαγγελματικής αξιοπρέπειας, εφ’ όσον στο παρά πέντε, χωρίς καν να το σκεφτούν, θυσίασαν τον ελεύθερο τους χρόνο προκειμένου να αφοσιωθούν στο καθήκον της ενημέρωσης.
Προτείνω τη δημιουργία ειδικής ρουμπρίκας στην εκπομπή τους με τίτλο «COPSε Κάτι», στην οποία φιλήσυχοι αστυνομικοί θα παραδίδουν μαθήματα μόδας και κοπτοραπτικής μεταποίησης φθαρμένων στολών σε άνεργους πρώην φυλακισμένους, προκειμένου να εξασφαλιστεί
το επαγγελματικό τους μέλλον.
Δείτε παρακάτω τον διάλογο που εξόργισε τον Αιμίλιο Λιάτσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου