Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Black List επιχειρήσεων από το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων

Μία νέα σελίδα εγκαινιάζει στο blog του το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων σε μία προσπάθεια να συγκεντρώνονται και να στοχοποιούνται οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία σε θέματα που αφορούν τη μη καταβολή μισθών, παράνομες απολύσεις, παραβίαση συμβάσεων κλπ. 


Το left.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Κάβουρα, μέλος του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων, ο οποίος μας ενημέρωσε 
ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη περιστατικών εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας
προκειμένου να στοχοποιηθούν οι επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και σε δεύτερο επίπεδο να οργανωθούν κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους χώρους εργασίας που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. 

Το Δίκτυο Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων είναι μία συλλογικότητα που επιδιώκει να μην είναι κανείς εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργασιακή τρομοκρατία και αυθαιρεσία, ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν σωματειακή ή συνδικαλιστική οργάνωση. 

Παράλληλα, επιδιώκει την ανάπτυξη ενός κινήματος επισφαλών εργαζόμενων-ανέργων στη βάση κοινών αναγκών και με αιτήματα εισοδηματικού χαρακτήρα που μπορούν να συνενώνουν μεγάλα τμήματα του εργατικού δυναμικού.

Σε περίπτωση που γνωρίζετε για κάποια επιχείρηση που παραβιάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την εργατική νομοθεσία στείλτε την καταγγελία σας στο e-mail:diktyoepisfaleias@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου