Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Σοκαριστικές μαρτυρίες θυμάτων : "Οι αστυνομικοί με πίεσαν να καταθέσω ότι οι δράστες ήταν Πακιστανοί και όχι μέλη της Χρυσής Αυγής"


Γιαννης Σουλιωτης
Σοκάρουν οι μαρτυρίες αλλοδαπών που έπεσαν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από ομάδες «κρούσης». Χθες, μίλησαν δημόσια για την εμπειρία τους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό. 
Ο 23χρονος Πακιστανός Μοχάμαντ Ζαχίμπ (εργαζόταν στην Κόρινθο) διηγείται: 

«Στις 9.30 το βράδυ των εκλογών, ενώ επέστρεφα από δουλειά με πλησίασε άτομο που επέβαινε σε μηχανή. Με ρώτησε εάν είμαι Πακιστανός. 
Απάντησα "όχι”. 
Επέστρεψε με τρία ακόμη άτομα. Επέβαιναν σε μηχανές με σβηστά φώτα. 
Με χτύπησαν με ρόπαλο στο κεφάλι. Προσπάθησα να φύγω, αλλά λιποθύμησα». 
Ο Ζαχίμπ (βρίσκεται 4 χρόνια στη χώρα) ξύπνησε στο νοσοκομείο όπου τον επισκέφθηκαν 4 αστυνομικοί: 
«Με πίεσαν να καταθέσω ότι οι δράστες ήταν Πακιστανοί και όχι μέλη της Χρυσής Αυγής. Εφεραν το Κοράνι και μου ζήτησαν να ορκιστώ σ’ αυτό».
Παρόμοιο συμβάν περιέγραψε ο 25χρονος Μοχάμεντ Ασλέμ που εργάζεται στην Κόρινθο: «Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου πήγαινα με ποδήλατο στη δουλειά. Με πλησίασαν δύο άτομα πάνω σε μηχανή με σβηστά φώτα. Με χτύπησαν στην πλάτη και εξαφανίστηκαν. Ζαλίστηκα κι έπεσα, όμως προσπάθησα να συνεχίσω. 
Επέστρεψαν και με χτύπησαν με δύναμη στο κεφάλι. Διένυσα αιμορραγώντας 100 μέτρα και ζήτησα βοήθεια από τους υπαλλήλους ενός ξενοδοχείου».
Ο 25χρονος Αλί Κασάρ ήρθε πριν από 6 χρόνια από το Πακιστάν και δουλεύει σε πλυντήριο αυτοκινήτων στη Νίκαια. 
Χτυπήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου: 

«Στις 7 το πρωί κι ενώ πήγαινα στη δουλειά, κάποια άτομα με πλησίασαν από πίσω και μου έσπασαν το κεφάλι χτυπώντας με με σιδηρογροθιά. Δεν πρόλαβα να τους δω. Κάποιοι αυτόπτες με μετέφεραν στο νοσοκομείο». 

Ο Γουλάμ Μουρτζά ξυλοκοπήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στη λαϊκή αγορά του Κερατσινίου. «Είμαι φοβισμένος. Δεν βγαίνω από το σπίτι ούτε για να αγοράσω τα φάρμακά μου. Θέλω να φύγω», λέει.
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 22/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου