Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:ΜΠΕΝΥ,ΣΑΜ,ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ




2 σχόλια:

  1. Αν και είναι πολύ νωρίς θα παραθέσω 2-3 παρατηρήσεις : 1. Ένα από τα βασικά σημεία διαλόγου έπρεπε να είναι η απόφαση για αναγνώριση της ΑΟΖ, θέμα που και ο Τσίπρας έχει θέσει και δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ήσσονος σημασίας και να απουσιάζει από τη βασική ατζέντα 2. Δυστυχώς, από τα δύο πρώτα από τα σημεία διαλόγου βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν καταγγέλλεται και δεν απορρίπτεται το μνημόνιο, όπως ήταν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ακολουθείται η λογική της ακύρωσης μέτρων (1ο σημείο) και νόμων του (2ο σημείο). Επίσης -στο βίντεο- και στο 1ο από τα σημεία, η ακριβής διατύπωση είναι "...στην ανάγκη άμεσης ακύρωσης της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα των επαίσχυντων εκείνων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις...". Η λέξη "περαιτέρω" τίθεται και νομιμοποιεί και παγιώνει τις περικοπές των μισθών και συντάξεων που έχουν ήδη γίνει;... ό,τι μας έφαγαν δηλαδή, μας το έφαγαν καλώς; 3. Έλεγχος τιμών, παρέμβαση στην ασυδοσία της αγοράς. Μέσα σε 3 χρόνια βενζίνη-πετρέλαιο έχουν διπλάσια τιμή (το 2009 η τιμή της βενζίνης ήταν 0,90 €/λίτρο) με συνέπεια ανάλογες αυξήσεις-φωτιά στα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες και κατάληξη την καταλήστευσή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω την αίσθηση ότι πρέπει όλοι μας και ο καθένας μας ξεχωριστά να προβληματιστούμε και να σκεφτούμε γύρω από το ένα αλλά κομβικό ερώτημα. Που νομίζω πως πρέπει να απαντηθεί είτε σχηματισθεί η όποια κυβέρνηση είτε οδηγηθούμε σε δεύτερη, τρίτη ή εκατοστή εκλογική αναμέτρηση.
    Το ερώτημα -πάντα κατά την προσωπική μου ταπεινή γνώμη- είναι τι θέλουμε ως κοινωνία. Θέλουμε να βάλουμε ένα φράγμα στις μέχρι σήμερα πολιτικές που έφεραν το λαό και τη χώρα σ' αυτή την κατάσταση ουσιαστικής οικονομικής αλλά και πολιτικής χρεωκοπίας; Και επομένως θέλουμε να προχωρήσουμε ως κοινωνία σε μια άλλη προοδευτική πορεία ανάπτυξης της χώρας με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας;
    Αν απαντήσουμε σ' αυτά, τότε και μόνο τότε θα βρεθούν οι κοινές συνισταμένες όλων εκείνων που βλέπουν θετικά την αλλαγή.
    Ο κάθε πολιτικός φορέας (της Αριστεράς) αλλά και μεμονωμένοι πολίτες έχουν πιθανόν και μια επιμέρους άποψη ή ένα κατάλογο θέσεων που βάζουν ως προϋπόθεση για την περιβόητη συνεργασία. Διάβασα νωρίτερα σήμερα την ανοιχτή επιστολή του ΕΠΑΜ όπως επίσης και πολλών προοδευτικών πολιτών που καταθέτουν τις προτάσεις τους. Ας αποφασίσουμε και ας συμφωνήσουμε σε μια απλή αλήθεια. Ας μην βάζουμε προσχηματικά εμπόδια στην προσπάθεια συσπείρωσης και κοινής πορείας των δυνάμεων που επιθυμούν την απεμπλοκή της χώρας από τις πολιτικές του μνημονίου (ο όρος χρησιμοποιείται χάριν συντομίας).
    Παραμένω πάντα ανοιχτός στην οποιαδήποτε διόρθωση της άποψής μου.
    Αντώνης (vantonios)

    ΑπάντησηΔιαγραφή