Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ιντερνετικός πρωθυπουργός για μια μέρα και ΤΑ RETWEETS της εβδομάδας


Ιντερνετικός πρωθυπουργός για μια μέρα

Τι θα έκανες εσύ;
Ιντερνετικός πρωθυπουργός για μια μέρα(Φωτό: Stupid Greg)ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι όλοι οι ταξιτζήδες και οι μπλόγκερ πιστεύουν πως ξέρουν πώς να σώσουν τη χώρα. Γνωρίζουν με βεβαιότητα όλες τις συνωμοσίες που παίζονται πίσω απ’ την πλάτη μας κι έχουν μια έτοιμη λύση για όλα.

ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ, ήταν στο facebook που διάβασα μια (ανεδαφική και ανεφάρμοστη σε μία μόλις μέρα, φυσικά) ενδιαφέρουσα άποψη, που τολμώ να πω πως μου άρεσε. Ο Λουκάς Μέξης γράφει, οργισμένος, την επομένη της ψήφισης του νέου Μνημονίου και των καταστροφών στην Αθήνα, τα εννιά πράγματα που θα έκανε, αν είχε τη δύναμη. Εγώ θα τον ψήφιζα, πάντως.

1) Στο μισό τα γαμημένα διαπλεκόμενα λεφτά για οπλικά συστήματα και άμεση ενίσχυση της παιδείας μας.


2) Έξω τα κόμματα από τα πανεπιστήμια. Αναβάθμιση σπουδών τώρα, ανταγωνιστικότητα, δωρεάν παιδεία, αλλά με επίπεδο, και τέλος στο αχούρι αυτό.

3) Οι βουλευτές ακαριαία από 300 γίνονται 200. Τα υπουργεία μάξιμουμ 15.

4) Πόθεν έσχες και άνοιγμα λογαριασμών κάθε υπουργού των τελευταίων 15 ετών, μην πω 20. Δεν θα πληρώσω εγώ αυτά που έφαγες, βάλτα από την τσέπη σου. Δεν με νοιάζει αν τα κρύβεις σε offshore, φέρτε το FBI, τη Σκότλαντ Γιαρντ, δεν με νοιάζει πώς - αλλά φέρτε τα λεφτά πίσω.

5) Άμεσος διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους. Δήμευση περιουσίας, ανώτατη φορολόγηση της Εκκλησίας. Καιρός να δώσετε πίσω.

6) Τέλος στα καρτέλ τιμών, ο κόσμος δεν έχει άλλο. Μείωση εισαγωγής πετρελαίου και αφιέρωση resources στα δικά μας κοιτάσματα - τέλος στην υπέρογκη φορολόγηση πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. Πρέπει η Ελλάδα πάλι να έχει παραγωγή.

7) Ενίσχυση νέου επιχειρείν. Μηδενικός ο φόρος και τέρμα η γραφειοκρατία και τα γαμημένα ψιλά γράμματα που κάνουν κάθε Έλληνα με μια σωστή ιδέα να θέλει να ιδρύσει εταιρεία έξω, γιατί πολύ απλά εκεί είναι πιο απλό και συμφέρον.

8) Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, μέσα σε μια ώρα θέλω τα 1.000 άτομα που έκαψαν την πόλη μου πίσω από τα σίδερα.

9) Στο μισό οι δημόσιοι υπάλληλοι. Τέλος, άμεσος έλεγχος όλων των βιβλίων, όλων των καταστατικών των ΔΕΚΟ.


 



RETWEETS

«Σκληρή απάντηση ΓΑΠ σε όσους βουλευτές ψήφισαν όχι: εκτός απ’ το κόμμα, θα τους διαγράψει κι από φίλους στο F/B - ανοιχτό και το ενδεχόμενο unfollow!». (@kurosawa7) 

 «Άλλοι προσπαθούν να πείσουν ότι κάηκαν λίγα “ντουβάρια” και άλλοι ότι τα ΜΑΤ “έριξαν λίγα χημικά και σάπισαν λίγους στο ξύλο”. Η αλήθεια πονά».(@NikoAgo)

«Τι κρίμα τέτοιες μέρες, με τέτοια γεγονότα, να απουσιάζει η “Ελευθεροτυπία”...». (@tetRadio) 

«Μαθαίνω πως ο κύριος Παπαδήμος έχει πουλήσει ήδη τα δικαιώματα της εμφάνισής του στη Βουλή για halloween μάσκα». (@efragoulis)

«Όσοι νομίζετε ότι οι μπαχαλάκηδες είναι μόνο παρακρατικοί και ασφαλίτες δεν ακολουθείτε τα σωστά άτομα στο twitter». (@ ElizaBenveniste)

«Μαζί με τη διαβεβαίωση θετικής ψήφου ζητήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τραγουδήσουν και το “αϊ γουίλ όλγουεϊς λαβ γιου” στον Βενιζέλο». (@Theocharis)

«O Παπαδήμος μ’ έκανε να τον πιστέψω και να τον φοβάμαι ταυτόχρονα. Τι παράξενο συναίσθημα μ’ έχει κυριεύσει». (@pleistokenon)

«Μήπως είναι η ώρα να επιταχτεί και να εκποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία για λόγους εθνικού συμφέροντος;». (@iphimedea)

«Τέλος τα λούσα. Ο Άδωνις από αύριο θα ξαναβάλει το φτηνό κοστούμι και θα πουλάει βιβλία πόρτα-πόρτα». (@anipsios)

«Kαι ξαφνικά, την καμένη πόλη σκέπασαν τραγούδια του Λέοναρντ Κοέν».(@mariamarkouli)




*Περισσότερα κάθε μέρα όλη μέρα στο μπλογκ μου (που κάποτε το έλεγαν Bits and Pieces αλλά τώρα θα το λένε) ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ
http://www.lifo.gr/mag/columns/4614

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου