Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΦΡΟΝΙΜΑ

Ο κύριος αυτος @achatzopoulos συνεχίζει να προκαλεί.
Λογογράφος του ΓΑΠ και .....

Παραίτηση μετά το θόρυβο
Έντονο θόρυβο στα στελέχη της αγοράς προκάλεσε η τοποθέτηση 33χρονου στενού συμβούλου του πρωθυπουργού με γνώσεις άσχετες με το αντικείμενο, στο Δ.Σ. της επιτροπής κεφαλαιαγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προχώρησε σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το
νεοδιορισθέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αλέξανδρος Χατζόπουλος, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας, μετά από τις καταιγιστικές πληροφορίες που αποκάλυψαν σε δημοσιεύματά τους το Euro2day και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» σχετικά με τις φήμες ότι βρέθηκε στην εν λόγω θέση, εξαιτίας της στενής του σχέσης με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Χατζόπουλος είχε πρόσφατα αντικαταστήσει τον Παναγιώτη Κομματά που ήταν νομικός με ειδίκευση σε θέματα εμπορικού, εργατικού και ασφαλιστικού δικαίου, ενώ διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα ωστόσο, η αντικατάσταση που έγινε πριν μόλις μερικές ημέρες, πραγματοποιήθηκε με αθόρυβο τρόπο και χωρίς ούτε ένα δελτίο τύπου ενημέρωσης των οικονομικών συντακτών.

Παρ' όλα αυτά, η τοποθέτησή του είχε ήδη δημιουργήσει σάλο στον κλειστό κύκλο της αγοράς, καθώς είναι βέβαιο ότι η ανάληψη των καθηκόντων του έγινε με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Άλλωστε, ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος προέρχεται από το στενό κύκλο της κυβέρνησης, αφού υπήρξε λογογράφος του ίδιου του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα λοιπόν με το βιογραφικό του κ. Χατζόπουλου, είναι μόλις 33 ετών και έχει μεταπτυχιακό νομικό τίτλο στο Δίκαιο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στο Δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας και στο Δίκαιο των νέων τεχνολογιών, οπότε και αποδεικνύεται κάποια σχέση με θέματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Γιος του μέλους του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ (επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου), ο ίδιος σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό του, κατείχε μια σειρά κομματικά πόστα, όπως:
*Υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Υπερνομαρχία Πολιτών με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά
*Αντιπρόεδρος του συνεδρίου Επανίδρυσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
*Το 2005 εξελέγη μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Αττικής
*Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ
*Ενεργό μέλος του ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου και του ομίλου νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Λονδίνου
*Τον περασμένο Νοέμβριο τοποθετήθηκε στη γραμματεία της ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ, σε μια κίνηση Παπανδρέου, που τότε είχε δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στο ίδιο του το κόμμα.
Φαινόμενα οικογενειοκρατίας

Παρόμοιου τύπου αναφορές ωστόσο είδαν το φως της δημοσιότητας και για το διορισμό της αντιπροέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Μαρίνα Σουγιουλτζή.
Έχοντας πολύ καλές σπουδές στο εξωτερικό, όπως στο Harvard Business School, η κ. Σουγιουλτζή φέρεται να έχει περάσει από την Global Finance και εν συνεχεία από την Lehman Brothers και την Barclays Capital.
Eντούτοις, η εργασιακή της πείρα χαρακτηρίζεται από παράγοντες του χώρου ιδιαίτερα περιορισμένη σε σχέση με τις ανάγκες και το κύρος που συνεπάγεται η θέση του αντιπροέδρου στην Ε.Κ.
Τουλάχιστον όμως έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο.
Η περίπτωση Χατζόπουλου είναι, σύμφωνα με ορισμένους παράγοντες της αγοράς, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς και η αδελφή του κ. Χατζόπουλου, Κατερίνα, ηλικίας μόλις 28 ετών, φέρεται να είναι βαφτισιμιά του κ. Παπανδρέου, ενώ έχει τοποθετηθεί διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου.
http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/logografos_papandreoy_sthn_kefalaiagora.730136.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου