Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Γερμανικό "λευκό" ή "σκούρο" ελληνικό;Πρέπει κάποτε ν αποφασίσουμε

Μας το έστειλε ο Παπούς και είναι εξόχως σημαντικό, όσο και αν φαίνεται “πταίσμα”.

 Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σας μεταφέρω τα παρακάτω:
 

Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την
 ******* γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό. Διαβάστε
 λοιπόν τι συμβαίνει.

Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού,μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναιάσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών συμφερόντων. 

Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου (ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί,έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες . 

Εάν συνέβαιναν αντίστροφα,τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες  και συνολικά με τους εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!!

Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το
Χ 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της
γεωργίας.

Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «σκατολευκό»
μανιτάρι
από την ******* παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να
φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση  5
ημερών μπαγιάτικα)  
ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το
πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι
τελείως βιολογικό !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου